Twitter verslaat de Emmy's nadat 12 grote acteerprijzen zijn uitgereikt aan blanke acteurs

Inhoudsopgave:

Twitter verslaat de Emmy's nadat 12 grote acteerprijzen zijn uitgereikt aan blanke acteurs
Twitter verslaat de Emmy's nadat 12 grote acteerprijzen zijn uitgereikt aan blanke acteurs
Anonim

De 73e Primetime Emmy Awards nomineerden acteurs met verschillende achtergronden in verschillende categorieën, maar op zondagavond werden alle belangrijke acteertrofeeën uitgereikt aan blanke acteurs.

De afgelopen jaren hebben The Emmy's veel kritiek gekregen over het gebrek aan nominaties en zelfs overwinningen door artiesten van kleur. In al die jaren heeft geen enkele Black-regisseur een Emmy gewonnen. Terwijl 44% van de diverse artiesten in 2021 de nominaties uitmaakten, gingen alle 12 grote acteerprijzen naar blanke acteurs, een beweging die hun fans en andere professionals uit de industrie schokte.

RuPaul schrijft geschiedenis

De Emmy's werden gepresenteerd door acteur en stand-upcomedian Cedric the Entertainer, maar het duurde twee uur voordat een artiest van kleur werd erkend tijdens de prestigieuze prijsuitreiking. RuPaul Charles en het team achter RuPaul's Drag Race wonnen de Emmy (zijn 11e) voor Outstanding Competition Program. De 60-jarige schreef meteen geschiedenis door het record te breken voor de meeste Emmy-overwinningen voor een persoon van kleur.

Acteurs zoals Billy Porter en Mj Rodriguez (genomineerd voor Pose) werden gezien als solide kanshebbers en er werd voorspeld dat ze zouden winnen, naast wijlen Lovecraft Country-ster Michael K. Williams, Bowen Yang en Kenan Thompson (Saturday Night Live). Maar alle acteurs keerden met lege handen terug naar huis.

Michaela Coel, die werd genomineerd voor vier Emmy's, won een prijs in de categorie schrijven voor I May Destroy You en werd de derde zwarte creatieveling die de categorie won. Het was ook de eerste overwinning voor een zwarte vrouw.

De prijzen werden zwaar bekritiseerd door grote publicaties en andere gekleurde mensen die naar Twitter gingen en de Emmy's bekritiseerden.

Myles Worthington schreef: "Geen enkele zwarte acteur heeft vanavond gewonnen. Geen enkele Aziatische acteur won vanavond. Geen enkele Latino-acteur heeft vanavond gewonnen. Geen enkele LGBTQ+-acteur won vanavond. Een zwaai van blanke, cis, hetero acteurs over de hele linie. Emmy's"

Never Have I Ever-ster Poorna Jagannathan schreef: Kunnen we niet gewoon nog een prijsuitreiking bouwen? Met een stembureau dat DEF ALLE shows bekijkt en dat is eigenlijk heel divers? Waarom repareren we iets dat een autowrak is?”

Ernest Owens deelde: “Michaela Coel won en hield een toespraak over zichtbaarheid na de blanke man voor haar, die grof ruimte innam met zo'n lange toespraak was poëtische gerechtigheid. Emmy's."

“WandaVision wordt genomineerd voor 23 Emmy's is het bewijs dat je heel ver kunt komen in het leven als je naast succes en blank bent”, zei een Twitter-gebruiker.

Aanbevolen: