Ridley Scott: The New Alien Series, en wat is er gebeurd met het vervolg op 'Alien Covenant'?

Inhoudsopgave:

Ridley Scott: The New Alien Series, en wat is er gebeurd met het vervolg op 'Alien Covenant'?
Ridley Scott: The New Alien Series, en wat is er gebeurd met het vervolg op 'Alien Covenant'?
Anonim

Een nieuwe tv-serie en geruchten over filmprojecten die verband houden met de iconische Alien-franchise van Ridley Scott zijn recentelijk opgedoken in de krantenkoppen, wat de blijvende aantrekkingskracht van de griezelige sci-fi-thrillers bewijst.

Tijdens Disney Investor Day 2020 kondigde FX Networks-chef John Landgraf aan dat de serie zou plaatsvinden in het Alien-universum, met Noah Hawley, vooral bekend van zijn werk aan Bones, Fargo en Legion, als showrunner.

Ridley Scott, verantwoordelijk voor de lancering van de serie met Alien in 1979, zou ook deel uitmaken van het nieuwe project, samen met een andere speelfilm.

Afbeelding
Afbeelding

Ridley Scott Set Alien's donkere, griezelige toon

Het was Ridley Scott's duistere visie van een toekomstige botsing met vijandige buitenaardsen in een samenleving die wordt gedomineerd door bedrijfsbelangen die de toon zetten voor de Alien-franchise, waaronder Alien s in 1986, geregisseerd door James Cameron, en de slecht ontvangen Alien 3 (1992), en Alien Resurrection (1997). Er was ook de prequel-serie Prometheus in 2012 en Alien: Covenant in 2017.

Landgraf sprak over het creatieve team en zijn hoop op de betrokkenheid van Ridley bij de Alien TV-serie, zoals geciteerd in Variety.

“FX gaat snel om het publiek de eerste televisieserie te brengen die is gebaseerd op een van de grootste sciencefiction-horrorklassiekers ooit gemaakt: Alien,” zei hij. Hij vertelde verder over het creatieve team. Alien zal worden geholpen door Noah Hawley van Fargo en Legion die de stoel van de maker/uitvoerend producent betreedt, en FX is in vergevorderde onderhandelingen met Academy Award-winnaar, Sir Ridley Scott -regisseur van de eerste Alien-film en het vervolg, Alien: Covenant - om als uitvoerend producent deel te nemen aan het project. Het speelt zich niet al te ver in onze toekomst af en is het eerste Alien-verhaal dat zich op aarde afspeelt. mensen terug op hun stoel.”

Het Verhaal

Fans van alle zeven Alien-films vinden de verwijzing naar twee films misschien alleen maar verwarrend. Alleen het originele en directe vervolg Aliens wordt als canon voor het verhaal beschouwd.

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn een paar vragen die de instelling oproept. De eerste en belangrijkste is, aangezien alle vier de bestaande Alien-films de heroïsche pogingen van Ripley omvatten om de xenomorfen weg te houden van de aarde, en de originele film waarin ze voor het eerst werden ontdekt door mensen op een verre planeet zich afspeelt in 2122 - hoe en wanneer doen ze de aarde bereiken? En waarom wist Ripley of iemand anders er niets van?

Er is geen specifieke vermelding gemaakt van Prometheus en Alien: Covenant, die ook werden geregisseerd door Scott, maar Hawley wil misschien dat deel van het verhaal heroverwegen. Het laatste dat het publiek zag, was de kwaadaardige synthetische David die opsteeg in het ruimteschip met de ongelukkige Daniels, klaar om de hele reeks kolonisten te vervreemden. Wat als hij het met xenomorf beladen schip terug naar de aarde zou brengen? Het zou de ideale koppeling zijn, in een tijdsbestek dat kwalificeert als de niet al te verre toekomst.

Er zijn andere mogelijkheden, afhankelijk van wat "niet al te verre toekomst" betekent. Aan het einde van Aliens zijn Ripley, korporaal Hicks en Newt op weg terug naar de aarde in cryostase. Nu, in Alien 3, wordt onthuld dat er buitenaardse wezens op het schip waren en dat de ontsnappingscapsule neerstort op de gevangenisplaneet Fiorina 161. Als de franchise echter dat deel van het verhaal heroverweegt, is het ruimteschip mogelijk teruggekomen in plaats daarvan naar de aarde, met een paar aliens op sleeptouw.

Niemand lijkt Alien vs. Predator (2004) of Aliens vs. Predator: Requiem (2007) te tellen, wat geen verrassing is; ze vonden echter allebei op aarde plaats.

Buitenaardse speelfilms

In recente interviews onthulde Scott, nu 83, dat hij in 1979 niet de eerste keuze was om Alien te regisseren. "Ik was niet de eerste keuze, ik was de vijfde keuze om Alien te regisseren", zei hij.

Eerder in 2020 werd Scott geïnterviewd over de Alien-franchise en onthulde hij het concept achter zijn visie voor de richting van de films.

Afbeelding
Afbeelding

“Wat ik altijd dacht toen ik de eerste maakte [was] waarom zou een schepsel als dit worden gemaakt en waarom reisde het in wat ik altijd dacht dat een soort oorlogsvaartuig was, dat een lading van deze eieren. Wat was het doel van het voertuig en wat was het doel van de eieren? Dat is wat je je moet afvragen - wie, waarom en met welk doel is het volgende idee, denk ik."

Met Prometheus hoopte Scott een nieuwe trilogie te lanceren, dit keer een prequel die de vroege verkenningen van de Weyland Corporation verbond met de creatie van de xenomorfen. Fans hoopten dat het spoor zou eindigen op LV-426, de noodlottige planeet waar Alien begint.

Zelfs voordat de tv-serie werd aangekondigd, waren er geruchten dat Scott in gesprek was om een nieuwe Alien-film te regisseren. Er wordt echter gezegd dat in plaats van de Prometheus-trilogie te voltooien, het een nieuwe richting in zal slaan om een nieuwe Alien-trilogie te lanceren.

Andere recente geruchten beweren dat Sigourney Weaver ook terug zal zijn als Lt. Ripley in de nieuwe film.

De nieuwe serie wordt gestreamd op Hulu samen met uitzendingen op het FX Network.

Aanbevolen: