De echte reden waarom het filmen van 'Mad Max: Fury Road' constant werd stopgezet

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom het filmen van 'Mad Max: Fury Road' constant werd stopgezet
De echte reden waarom het filmen van 'Mad Max: Fury Road' constant werd stopgezet
Anonim

De productie op Mad Max: Fury Road werd drie keer stopgezet… Laten we dat herhalen… De productie op Mad Max: Fury Road werd DRIE KEER stopgezet. En daardoor liep de meesterlijke actiefilm van George Miller meer dan tien jaar vertraging op. Gelukkig hoeven fans van de Oscar-winnende film waarschijnlijk niet te lang te wachten op het vervolg. Hoewel, dit vervolg is eigenlijk een prequel die de ster van The Queen's Gambit, Anya Taylor Joy, zal schitteren als een jongere Furiosa.

Hoewel er massa's nieuws is over de spanning op de set tussen Charlize Theron en Tom Hardy, weten velen niet van de grotere problemen waarmee de productie werd geplaagd. De grootste hiervan waren de drie zeer verschillende redenen waarom het filmen plotseling werd stopgezet. Dankzij een fantastische mondelinge geschiedenis van de film van The New York Times hebben we veel inzicht in de zaak gekregen.

Hier is het overzicht van wat we hebben geleerd…

De eerste keer afsluiten

De waarheid is Mad Max: Fury Road zat jarenlang vast in de ontwikkelingshel. In 1995 verwierf George Miller de rechten op de franchise van Warner Brothers en begon in 1998 met het ontwikkelen van een idee voor Fury Road. Het idee ontwikkelde zich tot een script en een opname was gepland voor 2001 in Australië. Alles was op zijn plaats, inclusief de sterren, zij het niet Tom Hardy of Charlize Theron. …In feite was het de originele ster van de serie, Mel Gibson, die de film zou leiden.

"Toen gebeurde 9/11 en veranderde alles. We konden ons niet verzekeren, we konden onze voertuigen niet vervoeren. Het stortte gewoon in", legde George Miller uit aan The New York Times.

Uiteindelijk stortte de Amerikaanse dollar in in vergelijking met de Australische dollar. Het budget raakte hierdoor opgeblazen. Daarom gaf 20th Century Fox, die de film zou gaan maken, opdracht om de film uit te stellen.

De tweede uitschakeling

In 2003 was de bal aan het rollen om de film in Namibië op te nemen voor $ 100 miljoen. Tientallen voertuigen werden gebouwd en klaar om samen met Mel Gibson als ster naar het Afrikaanse land te worden verscheept. De film werd echter opnieuw onderbroken vanwege veiligheidsproblemen die te maken hadden met het begin van de oorlog in Irak.

Bovendien werd George Miller gedwongen om Mel Gibson opnieuw te casten… wat misschien een slimme zet was gezien het feit dat Mel liet zien dat hij een gewelddadige en verachtelijke alcoholist was. Zelfs de vrouw van Mel veroorzaakte destijds problemen.

Volgens productieontwerper Colin Gibson (geen familie) circuleerde een e-mail van Mels nu ex-vrouw door de zalen van 20th Century Fox en het productieteam.

"De e-mail die ik kreeg van de vrouw van Mel Gibson [was] met de vraag hoeveel moslims er al dan niet in Namibië zijn en daarom hoe geïnteresseerd ze wel of niet is in het hele gezin dat op bezoek komt, " legde Colin uit.

Tussen al het Mel Gibson-drama en de oorlog in Irak, werd Mad Max opnieuw uitgesteld.

De derde uitschakeling

Tegen 2010 had George Miller Charlize Theron en Tom Hardy in de hoofdrollen gegoten en zou de productie plaatsvinden in Broken Hill, Australië. Hier zijn de eerste twee Mad Max-films opgenomen. De locatie was buiten een oud mijnstadje dat wordt omgeven door woestijn… Tenminste, het was tijdens de pre-productie.

"Het moeilijkste moment was toen we in Australië waren, twee weken verwijderd van de opnames, en ze de stekker eruit trokken", vertelde Charlize Theron aan The New York Times.

Het weer in die regio van Australië veranderde drastisch… Wat ooit droog land was, werd een moeras dankzij een stortbui. Volgens het interview in The New York Times was het het soort weer dat maar één keer in de eeuw voorkomt.

"Langzaam veranderde wat woestijn was in prachtige bloemen", legde Colin Gibson uit. "Dus hebben we alles opgeborgen en zijn we weer weggekropen.

Hoewel de cast en crew erg bezorgd waren over de banen, hield George Miller vol. Dit was zijn baby en hij wist dat hij het wilde laten maken.

En dat deed hij ook. In 2012 pakte hij zijn crew, cast en alle sets in en verscheepte ze naar Namibië…. waar ze nog veel meer problemen tegenkwamen.

De film werd bijna voor de vierde keer afgesloten

Tijdens het filmen in Namibië kwam George Miller een boot vol productieproblemen tegen. In feite was het hele gebeuren een nachtmerrie. Vooral vanwege al het drama tussen zijn sterren, het barre weer, alle praktische effecten en het feit dat het filmen lang duurde… ECHT LANG.

De film draaide langer dan gepland en verbruikte meer geld.

"We liepen achter op schema en we hoorden dat de studio in paniek raakte omdat we het budget overschreden", zei Zoe Kravitz.

Uiteindelijk besloot het toenmalige hoofd van de Warner Brothers-studio, die de film maakte, op het vliegtuig te stappen en naar Namibië te vliegen. Toen hij aankwam, gooide hij een "vergulde pasvorm".

"Jeff [Robinov] was in een bake-off met Kevin Tsujihara over wie de studio zou gaan leiden", zei George Miller over zijn gespannen interactie met het toenmalige studiohoofd. "Hij moest zich laten gelden om zijn superieuren te laten zien dat hij het bevel voerde en een sterke leidinggevende was. Ik wist wat hij doormaakte, maar het zou niemand enig goed doen."

Blijkbaar vertelde Jeff hen dat het filmen op 8 december klaar moest zijn, anders zouden ze klaar zijn. Dus George trok zijn broek omhoog en maakte de klus af… En we hebben er een geweldige film van gemaakt.

De moraal van het verhaal, tegenspoed kan tot werkelijk geweldige resultaten leiden.

Aanbevolen: