Waarom WB niet wilde dat Charlize Theron Furiosa speelde in 'Mad Max: Fury Road

Inhoudsopgave:

Waarom WB niet wilde dat Charlize Theron Furiosa speelde in 'Mad Max: Fury Road
Waarom WB niet wilde dat Charlize Theron Furiosa speelde in 'Mad Max: Fury Road
Anonim

Er zijn bepaalde rollen waarvan je je niet kunt voorstellen dat ze door iemand anders worden gespeeld. Charlize Theron als Furiosa is een van hen. Hoewel Anya Taylor-Joy ongelooflijk mag zijn als een jongere versie van Furiosa in de komende Mad Max: Fury Road-prequel, lijdt het geen twijfel dat niemand de oudere Furiosa kan spelen zoals Charlize.

Ook al werd de vernieuwing van de geliefde serie door regisseur George Miller geplaagd door productieproblemen en een vete tussen de twee hoofdrolspelers, het is de geschiedenis ingegaan als een van de beste actiefilms aller tijden. Het lijdt dus geen twijfel dat Charlize heel blij is dat ze uiteindelijk de rol heeft gespeeld… Vooral nadat haar duidelijk werd gemaakt dat de filmstudio, Warner Brothers, niet bepaald enthousiast voor haar was. Dit is waarom ze niet wilden dat ze naast Tom Hardy zou spelen in de met een Oscar bekroonde film uit 2015…

Waarom Warner Brothers niet wilden dat Charlize Theron Furiosa speelde

Het casten van Tom Hardy in Mad Max was geen gemakkelijk proces. In feite wisten de filmmakers niet zeker wie het titulaire personage zou gaan spelen totdat Tom begon te grommen naar zijn concurrent, volgens een bombshell-interview door Vulture. Terwijl de pers eindeloos over deze onthulling heeft gesproken, leken ze een andere onthulling in de mondelinge geschiedenis van de casting van Fury Road te missen. Dat is het feit dat Warner Brothers absoluut niet happig was op het feit dat George Miller Charlize inhuurde voor de co-leading rol van Furiosa.

Volgens castingdirector Ronna Kress lazen veel opmerkelijke sterren voor de vrouw tegenover Mad Max. Dit omvat Jessica Chastain, Gugu Mbatha-Raw, Ruth Negga en Gal Gadot. De laatste gaf zelfs een ongelooflijke auditie die de rol bijna binnenhaalde. Gal was echter te jong en niet een ster die groot genoeg was in die tijd, volgens zowel George Miller als de acteur zelf.

Maar Charlize Theron werd in de gaten gehouden. Alleen, Warner Brothers was niet enthousiast over de filmmakers die haar achtervolgden, aangezien ze een paar jaar verwijderd was van haar Academy Award-winnende uitvoering in Monster. Bovendien had ze een reeks flops die haar enigszins ongewenst maakten voor de geldmensen bij WB.

"Ik werd als acteur nergens echt door geprikkeld, en ik acteerde drie jaar niet, maar ik werkte mijn best om een productiebedrijf te starten", zei Charlize Theron in de interview met Gier. "Acteurs gaan door spreuken waarin je nergens door geraakt wordt en dan ga je van het ene uiterste naar het andere, waar je niet kunt stoppen met ergens aan te denken. Dat was een beetje waar ik was. Omdat ik een productiebedrijf begon "Ik dacht dat ik vertegenwoordiging nodig zou hebben voor zover het materiaal betreft en ik zou waarschijnlijk contact opnemen met agentschappen. Dus ik had een ontmoeting bij CAA met Bryan Lourd, die George vertegenwoordigt. De timing van dit alles is nogal gek, want als ik die vergadering nooit had gehad, Ik denk niet dat ik ooit van dat script had geweten."

Hoe Charlize Theron werd gecast als Furiosa in Mad Max: Fury Road

Charlize Theron wilde heel graag in een Mad Max-film spelen. Ze was als kind opgegroeid met het kijken naar films in Zuid-Afrika. Toen ze werd uitgenodigd om met George Miller te lunchen, maakte ze absoluut duidelijk dat ze de rol wilde. Haar passie is uiteindelijk wat haar toen en daar de baan bezorgde.

"Ik kon het niet geloven. Ik kon het letterlijk niet geloven", zei Charlize.

"Ik wist dat er achter die elegante façade een echte pit zat voor die persoon. Zelfs als ze ergens zit te lunchen, begrijp je dat. En je ziet het in haar werk," legde George Miller uit.

Volgens Ronna Kress was Charlize, ondanks de desinteresse van Warner Brothers in haar, de enige acteur die in de film werd gecast die geen auditie hoefde te doen.

"De waarheid is dat we Tom pas hebben gecast als we Tom en Charlize samen hadden", legde Ronna uit."Op dat moment was George teruggegaan naar Australië, en we deden een videoconferentiegesprek bij Warner Bros. met George zodat hij met Tom en Charlize kon praten, want het was heel belangrijk voor hem om ze samen te zien. Toen we elkaar eenmaal zagen ze, we wisten het gewoon. Het was een onbeschrijfelijk, perfect ding."

"Susan Sarandon zei het goed: als je koppels koppelt, wil je altijd dat een vrouw een man scheef trekt en een man een vrouw scheef," zei George Miller. "Ze vertelde me: 'Als je kijkt naar de grote mannelijke filmsterren, ze hebben een vrouwelijke kwaliteit - ze zijn niet verwijfd, maar er is een losheid in hen die doet denken aan de vrouwelijke benadering van het leven. En de vrouwelijke sterren hebben altijd had een mannelijke kwaliteit, namelijk heel direct zijn.' Het klassieke voorbeeld is Hepburn en Tracy: ze was heel direct, en Spencer Tracy, ondanks al zijn ruwe mannelijkheid, heeft een losbandigheid met hem."

Dit is precies het soort balans dat Tom Hardy en Charlize Theron hebben bereikt voor Mad Max: Fury Road.

Aanbevolen: