Lily Collins over het gelijktijdig spelen van Emily en Rita in 'Mank': 'vermoeiend maar inspirerend

Inhoudsopgave:

Lily Collins over het gelijktijdig spelen van Emily en Rita in 'Mank': 'vermoeiend maar inspirerend
Lily Collins over het gelijktijdig spelen van Emily en Rita in 'Mank': 'vermoeiend maar inspirerend
Anonim

Lily Collins heeft geopend over hoe het tegelijkertijd filmen van Emily in Parijs en Mank een behoorlijk uitdagende taak was.

De Brits-Amerikaanse actrice is de ster van Netflix originele serie Emily in Paris, van maker Darren Star. Collins, die ook als producer van de show optreedt, speelt Emily Cooper, een opgewekte marketingassistent uit Chicago die een baan aanneemt bij een luxe PR-bedrijf in de lichtstad. Klinkt als een droom die uitkomt, toch? Behalve dat Emily geen Frans spreekt en haar Amerikaanse blik zowel kijkers als Europese critici irriteerde.

Recenter verscheen Collins in de Netflix-film Mank, geregisseerd door David Fincher. Naar een script van Finchers overleden vader Jack, speelt Gary Oldman de rol van Herman Mankiewicz, de scenarioschrijver die de cultfilm Citizen Kane schreef. De Tolkien-actrice speelt Rita Alexander, de secretaresse en vertrouwelinge van Mankiewicz. Het personage van Collins helpt de auteur met het script terwijl hij herstellende is van een auto-ongeluk.

Lily Collins vloog heen en weer om Emily en Rita te spelen in 'Mank'

Rita's no-nonsense aanpak is compleet anders dan Emily's grote ogen, soms dwaze houding. Des te meer redenen was het verrassend om te ontdekken dat Collins zowel de film als de serie tegelijkertijd filmde.

"Het was zo interessant om dit slimme, gedurfde, enigszins voor de hand liggende meisje uit het Midwesten in Europa te spelen en vervolgens een zwart-wit wereld binnen te gaan als een Britse vrouw in Amerika", zei Collins in een interview met Netflix-wachtrij.

“De twee werelden kunnen niet meer tegengesteld zijn. Om heen en weer te vliegen om deze twee personages te spelen, was fysiek vermoeiend, maar zo creatief inspirerend. Ik zou er kapot van zijn als ik het niet had laten werken, vervolgde ze.

Collins over waarom ze zo van 'Emily In Paris' hield

De actrice legde vervolgens uit wat haar voor het eerst naar Emily in Parijs trok toen ze het script las.

“Toen ik de pilot voor het eerst las, had het dat klassieke gevoel van de rom-coms uit de vroege jaren 90 die ik gewoon verslind, maar die niet echt meer gemaakt worden,” zei ze.

“Darren Star, Parijs, [kostuumontwerper] Patricia Field - het was dit recept voor lekkers,” voegde ze eraan toe.

Collins is van mening dat de show die tijdens zo'n moeilijk jaar uitkwam, de kijkers het broodnodige escapisme bood.

“Toen het uitkwam toen het gebeurde, denk ik dat het ver genoeg was in quarantaine … mensen snakten naar escapisme en reizen,” zei ze.

"Mijn Pinterest-feed en mijn Instagram-feed zijn tenminste gewoon foto's van mooie plekken waar ik ooit naartoe wil reizen."

Emily in Parijs en Mank streamen op Netflix

Aanbevolen: