Met welke ster op de A-lijst deed Kate Winslet auditie voor 'Titanic'?

Inhoudsopgave:

Met welke ster op de A-lijst deed Kate Winslet auditie voor 'Titanic'?
Met welke ster op de A-lijst deed Kate Winslet auditie voor 'Titanic'?
Anonim

Titanic, even tragisch als romantisch, is een van de meest nostalgische films voor kinderen uit de jaren 90. Eén fantheorie zegt dat het allemaal in Rose's hoofd zat, wat genoeg is om mensen nog meer te laten huilen.

Het Titanic-budget was $ 200 miljoen, maar voordat deze mooie en geliefde film zelfs maar kon worden gefilmd, moesten de hoofdpersonen worden gecast. Kate Winslet en Leonardo DiCaprio worden als perfectie beschouwd als geliefden Rose en Jack, en het bleek dat Winslet auditie deed met een andere ster op de A-lijst voor deze film.

Laten we deze auditie eens bekijken.

De Auditie

Het is moeilijk voor te stellen dat iemand anders dan Leo Jack zou zijn. Hij werd beroemd na deze rol, hoewel zijn ster rijzende was na films als Romeo + Juliet en What's Eating Gilbert Grape. Hij raakte ook bevriend met regisseur James Cameron nadat Titanic en de twee praten over milieuonderwerpen.

Hoewel Leo geweldig was als Jack, had een andere ster op de A-lijst deze rol kunnen spelen, en dat was Matthew McConaughey.

Matthew McConaughey
Matthew McConaughey

McConaughey en Kate Winslet deden auditie voor Titanic, volgens Today.com.

De acteur zei: "Ik ging auditie doen. Ik wilde dat. Ik deed auditie met Kate Winslet. Had een goede auditie. Ik liep daar weg, vrij zeker dat ik het had. Ik heb het niet begrepen. Ik heb nooit kreeg dat aangeboden."

Hij heeft gevoel voor humor over het niet krijgen van de rol: legde hij uit. "Zoals ik al eerder heb gezegd, zelfs niet voor de grap als het waar is, als dat een aanbod was en het kwam niet naar mij, dan moet ik teruggaan en gaan, 'ik moet afspreken in een steeg met die agent.'"

Hoewel McConaughey bekend staat om zijn vele komedies, kan hij ook drama doen en kreeg hij lof voor uitvoeringen in The Dallas Buyers Club, Mud en de tv-serie True Detective. Het is gemakkelijk in te zien dat hij ook geweldig zou zijn geweest als Jack in Titanic.

Casting Leo en Rose

James Cameron deelde in The Tonight Show met Jimmy Fallon vrouwen die dol waren op Leonardo DiCaprio en daarom castte hij hem als Jack. Volgens Cinemablend legde Cameron uit: "Matthew las voor de rol en toen ontmoetten we Leo. Leo kwam binnen voor een interview en ik had iets raars: ik keek de kamer rond en elke vrouw in het gebouw was in de vergadering … de accountant was daar, de vrouwelijke bewaker, dus ik dacht dat ik deze man misschien beter kon casten."

kate winslet als roos in titanic film
kate winslet als roos in titanic film

Hoe zit het met Kate Winslet? Volgens Biography.com werd ze geïnterviewd door Rolling Stone, huilde ze veel tijdens het lezen van het scenario en voelde ze gewoon dat het een geweldig project voor haar was. Ze zei: "Oké, ik moet hier absoluut deel van uitmaken. Geen twee manieren over."

Winslet was vastbesloten om in Titanic gecast te worden en kreeg zelfs het nummer van James Cameron van haar agent en belde hem. Hij reed op de snelweg en dat hield haar niet tegen, want ze vertelde hem dat ze echt een rol moest spelen in deze film.

Volgens Entertainment Weekly deed Winslet twee cameratests en werd aangenomen.

Het werkte goed, want Winslet en DiCaprio speelden Rose en Jack niet alleen perfect en zijn sindsdien zo geliefd, maar ze werden ook vrienden in het proces. In 2016 sprak Winslet met People en noemde DiCaprio 'een geweldige vriend'. In een interview met Glamour UK zei de actrice dat de twee sterren echt praten over de film die hen allebei veel herkenning en lof opleverde. Ze zei: we zijn heel, heel dichtbij en soms citeren we de vreemde Titanic-regel heen en weer naar elkaar, omdat alleen wij dat kunnen, en we vinden het echt grappig.”

20 jaar vieren

Het is niet verwonderlijk om te horen dat toen Kate Winslet het scenario voor Titanic las, ze huilde, want het is onmogelijk om naar Titanic te kijken zonder te huilen (of te snikken). Veel mensen herinneren zich dat ze deze film voor het eerst hebben gezien en overmand werden door zoveel verdriet en andere emoties.

De film werd in 2017 20 jaar oud, en volgens Entertainment Weekly was er zelfs enige publieke verontwaardiging voordat de film in de bioscoop verscheen. Winslet zei dat ze "nog steeds verbijsterd" is en het is gemakkelijk te begrijpen waarom ze zich zo voelt, aangezien de film het zo goed deed en tot op de dag van vandaag nog steeds zo geliefd is.

Elke fan van Titanic zal de film opnieuw willen bekijken nadat hij heeft gehoord dat een andere acteur Jack had kunnen spelen (terwijl hij natuurlijk bereid was veel te huilen). En dit is nog zoeter: in 2004 werd Leonardo DiCaprio geïnterviewd in de Oprah Winfrey Show en zei dat Kate Winslet zijn 'favoriete' persoon was om te zoenen in een film. Hij zei: "Ik ga gewoon met Kate Winslet, de goede oude klassieker" en sprak met veel liefde over haar.

Aanbevolen: