Gaat Daniel Day-Lewis te ver met zijn methode?

Inhoudsopgave:

Gaat Daniel Day-Lewis te ver met zijn methode?
Gaat Daniel Day-Lewis te ver met zijn methode?
Anonim

Voorbereiden om een rol in een film op zich te nemen is voor veel artiesten zwaar werk, maar van sommigen is bekend dat ze veel verder gaan dan anderen. Hoewel we Daniel Craig hebben zien versnipperen om James Bond en Chris Hemsworth te spelen voor Thor in de MCU, verbleekt dit in vergelijking met wat anderen zichzelf zullen aandoen. Natuurlijk is de voorbereiding op een rol in Friends misschien niet zo intens, maar er komt nog steeds een zekere mate van voorbereiding bij kijken.

Daniel Day-Lewis is een van de meest getalenteerde en gevierde acteurs aller tijden, en hij staat erom bekend extreme inspanningen te leveren om in karakter te komen. Hij krijgt niet alleen een karakter, maar hij blijft ook tijdens het filmen bij de tijd.

Laten we terugkijken en kijken of hij de zaken te ver heeft doorgevoerd.

Hij koos gevechten met vreemden voor 'Gangs Of New York'

Als we terugkijken op de manieren waarop Daniel Day-Lewis in de loop der jaren karakter heeft gekregen, zijn er een aantal verhalen die direct van de pagina springen. Voor zijn voorbereiding op Gangs of New York heeft hij verschillende belachelijke dingen gedaan om zijn optreden naar een ander niveau te tillen.

Een van de meest belachelijke manieren waarop Lewis in Butcher veranderde, was door legitiem in gevechten te raken met volslagen vreemden. Ja, Lewis, terwijl hij zijn karakter bleef behouden en zijn accent behield, zou rondlopen in Rome waar de film werd gemaakt en in de lappenmand komen met willekeurige mensen. Dit is zowel absurd als ronduit dwaas, en het is vreemd dat iemand niet zou proberen hem ervan te weerhouden mensen te terroriseren.

Dit was niet eens het enige dat Lewis deed toen hij zich opmaakte om Butcher te spelen. Zijn accent behouden is één ding, maar de moderne geneeskunde weigeren is iets heel anders. Volgens WhatCulture kreeg Lewis tijdens het filmen een longontsteking, maar weigerde medicijnen en stierf bijna tijdens het proces.

Volgens de Washington Post zou Lewis zeggen: "Ik zal toegeven dat ik gek werd, helemaal gek."

Hoe goed de film ook was en hoe mooi het ook is dat hij werd genomineerd voor een Oscar, volgens IMDb, rechtvaardigen de inspanningen die hij deed om dit personage te spelen de dingen gewoon niet. Alleen maar vechten omwille van het is een grens overschrijden. Gelukkig waren sommige van zijn voorbereidingen voor andere films niet zo gewelddadig.

Hij overleefde op gevangenisrantsoen voor 'In de naam van de vader'

In the Name of the Father is misschien niet de grootste of beste film waarin Lewis te zien was, maar dit weerhield hem er niet van om een stap verder te gaan om echt in karakter te komen. Nee, hij vocht niet tegen willekeurige mensen in de straten van Rome, maar hij legde wel een ernstige mentale druk op zichzelf.

Volgens Film Companion verloor Lewis meer dan 50 pond en leefde hij gewoon van de gevangenisrantsoenen. Er is niets gezonds of leuks aan dit soort voorbereiding, en buiten Christian Bale is het ondergaan van een fysieke transformatie als deze voor veel artiesten gewoon van tafel.

De site meldt ook dat hij een tijd in de gevangeniscel op de set heeft gewoond. Bovendien zou hij tijdens zijn gevangenisstint zonder slaap gaan, wat gewoon krankzinnig is. Mensen die in de cel langs Lewis liepen, konden koud water over hem gooien en hem verbaal uitschelden. Niet goed genoeg? Hij werd op een gegeven moment ook ondervraagd door echte agenten. Het verhoor duurde in totaal drie dagen.

Voor zijn inspanningen werd Lewis opnieuw genomineerd voor een Oscar en verloor hij uiteindelijk van Tom Hanks, volgens IMDb. De intense voorbereiding kan zijn prestaties hebben geholpen, maar het moet moeilijk zijn geweest om ermee om te gaan. Dit is niet eens het einde van de belachelijke lengtes die de artiest heeft doorgemaakt.

Hij leefde zonder elektriciteit en stromend water voor de smeltkroes

The Crucible was een periodestuk waarin Lewis probeerde zijn leven te leven alsof hij deel uitmaakte van de tijd, wat inhield dat hij gewillig moderne voorzieningen opofferde om een betere prestatie in de film te geven.

Volgens The Guardian verbleef Lewis "op een eiland in Massachusetts in het replicadorp van de filmset - zonder elektriciteit of stromend water - beplantte velden met 17e-eeuws gereedschap en bouwde het huis van zijn personage."

Dus, heeft hij een Oscar gewonnen omdat hij zichzelf smerig en stinkend maakte? Nee. Hij kreeg niet eens een nominatie voor zijn optreden in de film. In plaats daarvan deed hij het allemaal voor een check in een film die de tijd heeft achtergelaten.

Daniel Day-Lewis is misschien een legendarische artiest, maar de waarheid is dat hij de zaken veel te ver heeft doorgevoerd omwille van zijn kunst.

Aanbevolen: