Patrick Swayze ging methode voor zijn brutale en overdreven vechtscène in Road House

Inhoudsopgave:

Patrick Swayze ging methode voor zijn brutale en overdreven vechtscène in Road House
Patrick Swayze ging methode voor zijn brutale en overdreven vechtscène in Road House
Anonim

Als mensen tegenwoordig aan Patrick Swayze denken, gaan hun gedachten vaak naar twee films… Dirty Dancing en Ghost. En dat is eerlijk genoeg gezien de impact die deze twee films hadden op de popcultuur. Om nog maar te zwijgen van de overvloedige verhalen over Patrick's rommelige relatie met zijn Dirty Dancing co-ster, Jennifer Grey, en zijn ontroerende vriendschap met zijn Ghost co-star, Whoopi Goldberg. Maar voor veel doelgroepen is Road House uit 1989 zijn bepalende bijdrage aan de cinema. Toegegeven, het publiek voor Road House is heel, heel anders dan dat voor Dirty Dancing of Ghost.

Toen Road House werd uitgebracht, hadden critici er absoluut een hekel aan. In feite doen ze dat nog steeds. Maar Road House is het soort film dat zo slecht is dat het geweldig is. Tenminste, zijn cult-achtige fanbase denkt van wel. En dit komt vooral door de vechtscènes… namelijk die waarin Patrick's D alton de keel uitscheurt van zijn aartsvijand, Jimmy, gespeeld door Marshall Teague. Ondanks dat hij niet bekend staat als een methode-acteur, leefde wijlen Patrick Swayze echt in zijn karakter ter voorbereiding op dit iconische moment…

6 Patrick Swayze en Marshall Teague deden hun eigen stunts

Volgens Marshall Teague, in een interview met MEL Magazine, duurde het filmen van het beroemde gevecht bij de rivier vijf hele nachten. Al met al waren het ongeveer 72 takes. Dit komt omdat beide acteurs extreem nauwkeurig moesten zijn om elkaar geen pijn te doen en tegelijkertijd de pure intensiteit ervan aan het publiek te verkopen.

"Ik had Marshall Teague, die een krijgskunstenaar was, en Patrick, die zeer gecoördineerd was, als danser", zei stuntcoördinator Charlie Picerni tegen MEL Magazine."Ik liet mijn zoon Marshall verdubbelen alleen voor de motorreeks waar hij wegreed en Patrick op hem duikt. Maar vanaf dat moment vochten die twee jongens, Marshall en Patrick, hun eigen gevechten. Het was fantastisch."

5 Waarom Marshall Teague werd gecast als Jimmy in Road House

"Ze hadden de rol aangeboden aan Scott Glenn, die hem afwees", gaf Marshall toe aan MEL Magazine. "Maar toen ik voor de rol interviewde, zei [producer] Joel [Silver]: 'Ik begrijp dat je graag vecht, of ik weet tenminste dat je graag vecht, want dat is wat je hebt gedaan.' En ik had zoiets van: 'Nou ja, ik ben het grootste deel van mijn leven vechtsporten geweest en had een wetshandhavingsachtergrond.' Hij zei: 'Prima, je bent aangenomen. Je begint over twee weken.'"

4 Patrick Swayze en Marshall Teague hadden heel verschillende vechtstijlen

Patrick Swayze en Marshall Teague hebben zelf veel aan het gevecht toegevoegd. Dit komt omdat ze twee totaal verschillende personages speelden met zeer unieke vechtstijlen. Daarom zouden ze niet zomaar een bepaalde zet doen. Het moest bij hun karakter passen.

"De bewegingen van Marshall Teague waren erg militair-achtig. Heel hard en ter zake. Dat is waar zijn personage over ging", legde vechttrainer Benny Urquidez uit. "En Patrick, hij bewoog als een kat, een echte katachtige beweging."

"Marshall zou met een idee komen, of Patrick zou met een aantal ideeën komen, en zo creëer je een gevecht", voegde Charlie Picerni eraan toe. "Patrick had ideeën over wat zijn personage zou doen, dus ik zou dat samenvoegen en er een reeks van maken."

3 Was Patrick Swayze een methode-acteur?

In zijn interview met MEL Magazine besprak Marshall Teague wijlen Patrick Swayze en hoe hij zich met hem gedroeg op de set voorafgaand aan het beroemde gevecht. Zijn opmerkingen suggereerden dat Patrick misschien aangetrokken was tot de controversiële methode-aanpak alleen voor deze specifieke scène.

"Het grappige aan het gevecht is echter dat de eerste nacht hieraan begint, Buddy… Ik ga hem Buddy noemen omdat ik van hem hou. Patrick, mijn vriend. Zijn vrienden noemen hem Buddy, " Marshall uitgelegd.

"Hoe dan ook, toen de film begon, kwam ik binnen en Buddy en ik zeiden geen woord tegen elkaar. Ik bedoel, geen woord. Geen goedemorgen, niets. De eerste twee weken van filmen. Geen woord. We hadden geen enkele scène samen gefilmd voorafgaand aan het gevecht. Ik denk dat we allebei in het geheim niet binnen wilden komen om vrienden te zijn. Je zou het methode kunnen noemen, maar het werd niet gesproken of overeengekomen aan. We hebben gewoon niet met elkaar gesproken."

2 Marshall Teague probeerde ruzie te maken met Patrick Swayze op de set van Road House

In de geest van de method-acting-aanpak, werd Method door de regisseur aangemoedigd om Patrick oprecht boos op hem te maken. Dit zou in theorie bijdragen aan de intensiteit van het gevecht.

"Dus de eerste nacht van het gevecht hoorde ik een gerucht dat mensen Buddy vertelden dat ik deze man was die dacht dat hij zwak was - wat niet gebeurde, "zei Marshall. "En toen zei de regisseur tegen me: 'Marshall, je moet hem misschien geïrriteerd krijgen om hem in het gevecht te krijgen.' En ik zei: 'Dat is geen probleem, dat kan ik wel.'"

Marshall vervolgde: "Dus de eerste nacht van het gevecht schopte hij me één keer, en ik keek naar beneden naar waar hij me schopte en zei: 'Wauw, dat was zo goed als niets.' En natuurlijk werd hij een beetje boos. En dus rolden we weer, hij schopte me opnieuw en ik greep zijn voet en gooide hem een beetje van me af. Ik keek naar hem en zei: "Als dat het beste is dat je hebt, is dit wordt een waardeloze strijd.' Ik was een beetje een tegenstander, maar dit zijn de eerste woorden die we met elkaar spraken."

1 Road House had Patrick Swayze's beste gevecht

Hoewel Patrick Swayze niet bekend stond als een actiester, lijdt het geen twijfel dat Road House hem op zijn brutaalst liet zien. Volgens Marshall Teague is dit omdat hij er emotioneel in geïnvesteerd was en het behandelde alsof het echt was.

"Ik heb geweldige ruzies gehad met mensen [voor de camera]", zei Marshall. "Chuck Norris is een goede vriend, en we hebben in de loop der jaren vaak gevochten, maar dit was anders. Het is in een veld helemaal alleen. De rauwe emotie werd letterlijk op film vastgelegd."

Aanbevolen: