Bridgerton'-fans stoppen racistische argumenten tegen inclusieve casting

Inhoudsopgave:

Bridgerton'-fans stoppen racistische argumenten tegen inclusieve casting
Bridgerton'-fans stoppen racistische argumenten tegen inclusieve casting
Anonim

De Regency-serie is gemaakt door Chris Van Dusen en geproduceerd door Shonda Rhimes, achter hitshows zoals Grey's Anatomy en Scandal.

In première op eerste kerstdag, ziet Bridgerton gekleurde acteurs in Britse aristocratierollen. Maar deze verfrissende inclusieve benadering - nog steeds geen gegeven in historische drama's - viel niet goed bij racistische kijkers.

Racistische kijkers bekritiseren 'Bridgerton', worden uitgeschakeld door krachtig argument

Sommigen vonden de serie onnauwkeurig omdat ze mensen van kleur als adellijk afschilderden.

Het zou voor sommige kijkers een schok kunnen zijn, maar in de jaren 1800 waren er niet alleen gekleurde mensen, ze speelden ook een belangrijke rol aan het hof. Koningin Charlotte, gespeeld door Golda Rosheuvel op Bridgerton, was bijvoorbeeld inderdaad biraciaal.

De Shondaland-serie is niet onnauwkeurig. Het zorgt er gewoon voor dat Black and Brown-acteurs niet worden gedegradeerd om bijrollen te spelen in historische drama's, zoals al veel te lang het geval is.

Een Gossip Girl-achtige mysteriedramedy, de serie presenteert andere aspecten die niet bepaald zorgen voor een historisch accuraat horloge. De acht afleveringen bevatten namelijk prachtige vertolkingen van hedendaagse popsongs gespeeld door strijkkwartetten. Interessant genoeg lijkt niemand daar last van te hebben.

“Lol @ alle mensen die klagen dat Bridgerton historisch gezien niet correct is omdat zwarte acteurs werden gecast als Britse aristocratie”, schreef @UntapUpkeepJ op Twitter.

“Het strijkkwartet speelt Billy Eilish, waar zijn je recensies over de soundtrack? Dior geïnspireerde kleding? Wat zeggen jullie, racisten?” ze hebben toegevoegd.

Naast Eilish bevat Bridgerton ook een cover van Ariana Grande's knaller, bedankt, volgende.

“Jullie zijn hier echt aan het praten over hoe Bridgerton "onrealistisch" is om zwarte mensen af te schilderen zoals het doet, maar niet omdat het orkest op het debutantenbal "Thank U, Next" speelt? Sluit. De. Fck. Up.,” merkte @iamtaylorsteele op.

Racistische kijkers geven om witheid, niet om nauwkeurigheid

Vulture TV-recensent Kathryn VanArendonk maakte een uitstekend punt door racistische argumenten tegen Bridgerton af te sluiten.

"Ik zal het dit geven: klagen over historische nauwkeurigheid met betrekking tot ras in een schuimige regentschapsroman is een indrukwekkend efficiënte manier om te communiceren dat waar je om geeft niet historische nauwkeurigheid is", schreef ze op Twitter nadat de show in première ging.

"Niets kan ooit "historisch accuraat" zijn. niets kan ooit perfect realistisch zijn, "vervolgde VanArendonk.

“Het is eigenlijk altijd een klacht over narratieve prioriteiten! En de klacht is altijd 'dit geeft geen prioriteit aan het ding waar ik om geef, namelijk witheid',' zei ze ook.

Bridgerton streamt op Netflix

Aanbevolen: