BAFTA's: Emma Watson brengt JK Rowling in de schaduw met inclusieve heksencommentaar

Inhoudsopgave:

BAFTA's: Emma Watson brengt JK Rowling in de schaduw met inclusieve heksencommentaar
BAFTA's: Emma Watson brengt JK Rowling in de schaduw met inclusieve heksencommentaar
Anonim

Emma Watson lijkt subtiel schaduw te hebben geworpen op 'Harry Potter'-auteur J. K. Rowling temidden van haar voortdurende anti-trans-controverse.

De actrice, vooral bekend van het spelen van de rol van heks Hermelien Griffel in de acht 'Harry Potter'-films, woonde op 13 maart de BAFTA's in Londen bij. Ze was daar om de prijs uit te reiken voor de beste uitmuntende Britse film, die ging naar het nieuwste werk van Kenneth Branagh, 'Belfast'.

Emma Watson schreeuwt naar "alle heksen" tijdens de BAFTA's van dit jaar

Tijdens de ceremonie was de Australische actrice en komiek Rebel Wilson presentator en introduceerde Watson op het podium.

"Hier om de volgende prijs uit te reiken is Emma Watson. Ze noemt zichzelf een feministe, maar we weten allemaal dat ze een heks is," zei Wilson toen Watson het podium betrad.

Watson verscheen op het podium met de envelop met de naam van de winnende film en zei: "Ik ben hier trouwens voor alle heksen."

Veel fans zagen Watsons opmerking als een hint naar 'Harry Potter'-schrijver J. K. Rowlings controversiële standpunten tegen de transgemeenschap, waarbij sommigen ook het idee verwierpen dat Watson Rowling niet zou moeten bekritiseren vanwege haar baanbrekende rol in de 'Harry Potter'-saga.

"Ik sta Emma Watson de hele dag, elke dag op. Haar steun voor transgenders is ondubbelzinnig, zonder beide kanten op te gaan en zonder te proberen Rowling of haar leger van haat te sussen. Kijk maar naar de vitriool die ze elke keer ontvangt ze spreekt zich uit. Afschuwelijke opmerkingen van de ergste soorten mensen, "schreef een fan op Twitter.

"Omdat iemand je ooit een baan heeft gegeven, betekent dat niet dat je je geweten, je integriteit, je ziel aan die persoon moet onderwerpen. Dat idee is volkomen verachtelijk", schreef iemand anders.

Rebel Wilson nam ook een opgraving bij J. K. Rowling

Eerder in de ceremonie nam Wilson ook een prik tegen Rowling terwijl ze commentaar gaf op haar eigen reis naar gewichtsverlies.

"Dat was ik twee jaar geleden en sindsdien heb ik een behoorlijke transformatie ondergaan - ik hoop dat JK Rowling het nog steeds goed vindt", grapte Wilson nadat hij een foto van haar van een paar jaar geleden had gedeeld.

De auteur kwam voor het eerst onder vuur te liggen toen ze publiekelijk kritiek uitte op een artikel uit 2020 waarin de meer inclusieve 'mensen die menstrueren' werden gebruikt in plaats van 'vrouwen'. Sindsdien heeft ze de krantenkoppen gehaald voor haar opvattingen, meest recentelijk omdat ze zei dat haar homovrienden "aangevallen" werden omdat ze weigerden inclusief taalgebruik te gebruiken.

Watson heeft zich eerder gedistantieerd van de opmerkingen van Rowling.

"Trans mensen zijn wie ze zeggen dat ze zijn en verdienen het om hun leven te leiden zonder constant ondervraagd te worden of te horen dat ze niet zijn wie ze zeggen dat ze zijn", schreef Watson op haar Twitter in juni 2020.

Aanbevolen: