Hier is waarom sommige fans denken dat Damon de goede broer was op 'The Vampire Diaries

Inhoudsopgave:

Hier is waarom sommige fans denken dat Damon de goede broer was op 'The Vampire Diaries
Hier is waarom sommige fans denken dat Damon de goede broer was op 'The Vampire Diaries
Anonim

Er gebeurde veel toen de camera's The Vampire Diaries niet aan het filmen waren. Sterren Nina Dobrev en Ian Somerhalder gingen uit en gingen uit elkaar, Dobrev besloot te vertrekken voordat de show eindigde, en Dobrev kon aanvankelijk niet opschieten met Paul Wesley.

In de serie veranderde er constant zoveel in het kleine maar magische stadje Mystic Falls, maar één ding was zeker: fans beschouwden Stefan Salvatore als de 'goede' broer. Hij was vanaf het begin aardig voor Elena Gilbert en had problemen met zijn "slechte" broer, Damon.

Maar wat als Damon echt de aardige man in deze familie is? Sommige fans denken van wel, laten we eens kijken.

De Fan Theorie

De wereld van The Vampire Diaries heeft regels en het kan een beetje overweldigend zijn om ze allemaal bij te houden, hoewel het altijd leuk is om erover na te denken. Van dubbelgangers tot wat de remedie werkelijk is, kijkers genieten ervan om in het bovennatuurlijke universum van Mystic Falls te blijven.

Een fan heeft op Reddit gepost dat ze een theorie hebben over Damon en Stefan. Ze noemden een aflevering waarin Damon Stefan vertelde Vicky's bloed te drinken, zodat hij zich kan herinneren "wie hij werkelijk is". De fan schreef: "Ik vraag me af of Damon dat deed om Stefan eraan te herinneren dat hij gevaarlijk is, en dat ze Mystic Falls moeten verlaten en Elena een normaal menselijk leven moeten laten leiden."

Een fan reageerde: "Denk je dan dat Damon stiekem altijd al de 'goede' broer was?" en dat leidde tot een leuke discussie.

Een fan antwoordde dat aangezien Damon niet geïnteresseerd was om een vampier te worden en Stefan hem dwong zich om te draaien zodat ze samen konden zijn, dat bewijst dat Stefan slechter is dan iedereen dacht.

Een andere kijker vroeg zich af of Damon goed is omdat hij zich bewust is van zijn problemen. Ze schreven ook dat "Stefan nooit echt de schuld op zich nam voor veel van zijn acties", zoals Elena's stalker zijn.

Stefan Salvatore vinden

Het is fascinerend om te horen over deze fan-theorie, want Stefan en Damon lijken veel lagen te hebben. Stefan woonde in Mystic Falls en groeide op terwijl de burgeroorlog voortduurde. Hij werd "The Ripper of Monterey" genoemd.

Zoals fans weten, toen Stefan terugkwam naar Mystic Falls, vond hij Elena Gilbert meteen leuk en deed hij zelfs alsof hij naar haar school ging.

In een "oral history" van de eerste aflevering van The Vampire Diaries door Entertainment Weekly, zei Paul Wesley dat toen hij auditie deed voor de show, hij verschillende piloten had geschoten die nergens heen gingen. Hij zei dat na het lezen van het script: "Ik wist meteen dat de show een hit zou worden, want het was Kevin Williamson. Het was een van die audities waar iedereen naar streed, alle jonge acteurs streden om Damon en Stefan omdat het zulke baanbrekende rollen waren. En ze wilden me niet voor Stefan zien omdat ze me te oud vonden."

Zoals soms gebeurt, deed Wesley in plaats daarvan auditie voor de rol van Damon, en ging toen verder omdat hij niet was teruggebeld. Het klinkt alsof het beslist het lot was, aangezien hij een tijdje later de kans kreeg om opnieuw auditie te doen.

Julie Plec vertelde EW: "Het is het soort rol dat je niet zomaar de smeulende mooie jongen kunt casten, omdat er zoveel diepte en lagen van verlies en eenzaamheid in dat personage leven. Dus je hebt echt een echte acteur nodig."

Damons verhaal

In een interview met EW zei Ian Somerhalder dat Damon het moeilijk had in het eerste seizoen van de show. Hij legde uit: "De strijd van Damon om zijn liefde te vinden, alleen om de naïviteit van liefde te leren en dat hij bedrogen werd en dat hij niet zo goed is als zijn broer in de ogen van een vrouw die hij leuk vond."

Dit brengt een goed punt naar voren: terwijl Damon wordt afgeschilderd als de slechterik en Stefan als de goede broer, hebben ze elk lagen en gecompliceerde emoties. Het is eerlijk om te zeggen dat ze allemaal dingen hebben gedaan die vreselijk zijn en ze hebben ook enkele positieve eigenschappen. Hetzelfde kan waarschijnlijk worden gezegd van de meeste personages in de show.

Als Elena verliefd werd op Damon en zich realiseerde dat hij haar zielsverwant was, zou hij dan echt zo slecht kunnen zijn? Vanaf het begin leek het alsof Stefan haar man (of haar vampier) was, maar dat veranderde, en fans kregen een nieuw begrip en waardering voor Damon toen ze hem met Elena zagen.

Hoewel Damon Salvatore bekend staat als de boze broer en Stefan als de lieve, is het zeker interessant om te bedenken dat Damon misschien een stuk beter was dan fans van The Vampire Diaries dachten.

Aanbevolen: