Welke Disney-prinses speelde Reese Witherspoon bijna?

Inhoudsopgave:

Welke Disney-prinses speelde Reese Witherspoon bijna?
Welke Disney-prinses speelde Reese Witherspoon bijna?
Anonim

De kans krijgen om een geanimeerd personage uit te spreken is iets waar veel A-lijststerren tijdens hun carrière overheen zijn gesprongen, aangezien animatiefilms zowel een uitdaging als een enorme kans zijn voor een potentiële franchise. Disney alleen heeft de talenten van Dwayne Johnson, Miley Cyrus en zelfs Ellen DeGeneres gebruikt voor rollen op het grote scherm. Zelfs buiten Disney zijn grote studio's meer dan bereid geweest om met toptalent samen te werken.

Reese Witherspoon is een van de grootste en meest populaire actrices van haar tijd, en hoewel ze het goed heeft gedaan in landingsrollen in hitfilms, is zelfs zij niet immuun voor het missen van een enorme kans. Er was zelfs een moment dat ze helemaal klaar was om een Disney-prinses te uiten voordat ze verder ging.

Laten we eens kijken welke prinses ze zou gaan stemmen!

Ze werd gecast als Merida in Brave

Een van de lastige dingen van het maken van animatiefilms is dat ze jaren in ontwikkeling kunnen blijven voordat ze daadwerkelijk worden gemaakt. Sommige films, zoals Pixar's Newt, zien zelfs nooit het daglicht. Al vroeg in het proces was Reese Witherspoon gehecht aan de hoofdrol in een project genaamd The Bear & the Bow als een personage genaamd Merida.

Dit project is jaren in ontwikkeling geweest, maar desondanks bleef Reese lange tijd aan het project gehecht. Voor velen is de kans krijgen om een personage voor Disney uit te spreken zowel een carrièredoel als een droom die uitkomt. Disney's bewezen staat van dienst en Reese's naamswaarde hadden samen dynamisch kunnen zijn voor het project, en het was duidelijk dat ze vanaf het begin geïnteresseerd was in de baan.

Naarmate de tijd verstreek, zou The Bear & the Bow uiteindelijk Brave heten, wat een kortere en pakkendere titel was waar het publiek hun tanden in kon zetten. Houd er rekening mee dat Brave de eerste film van Pixar zou worden met een vrouwelijke hoofdrol, en dat dit een gedenkwaardige gelegenheid voor de studio zou worden.

Artiesten kunnen echter maar zo lang aangetrokken blijven tot een project voordat dingen uiteindelijk beginnen te veranderen. Zo geweldig als Reese Witherspoon had kunnen zijn als Merida, uiteindelijk zou ze merken dat ze er anders over ging denken.

Ze raakte gewond bij het verlaten van het project

In 2011 werd aangekondigd dat Reese Witherspoon officieel het project zou verlaten waaraan ze al een tijdje verbonden was. Het bleek dat het meer was dan alleen maar wachten tot de film op gang kwam, waardoor ze zich afscheidde van het project.

In een interview met ITV zou Witherspoon zeggen: Schots is echt… ik moest… ik wil er niet over praten. Ik heb ooit een Schots accent geprobeerd. Het was slecht. Ik moest stoppen met de film. Het is niet mijn mooiste moment. Ik wil er niet meer over praten.”

Nu zullen de meeste artiesten accenten in projecten proberen, en we hebben gezien dat veel getalenteerde sterren minder dan geweldige uitvoeringen geven wanneer ze gedwongen worden een accent te gebruiken waarmee ze worstelen. Het is interessant om te zien dat Reese zich realiseerde dat dit niet goed zou aflopen en dat haar optreden een negatieve invloed zou hebben op het project en op de perceptie van mensen van haar capaciteiten.

Nadat Witherspoon het project had verlaten, was het tijd voor Disney om een geschikte vervanger te vinden die een Schots accent kon vasthouden en Merida tot leven kon brengen op het grote scherm.

Kelly Macdonald neemt het over

Kelly Macdonald is misschien geen ster op de A-lijst, maar deze getalenteerde artiest had haar mannetje staan in succesvolle projecten voordat ze werd gecast als Merida in Brave. Het is duidelijk dat Disney zag wat ze in de rol kon brengen, en uiteindelijk werd ze gecast als de hoofdrol.

Macdonald was te zien in projecten als Trainspotting, No Country for Old Men en Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 voordat ze de hoofdrol speelde in Brave, en ze was perfect voor de hoofdrol. Een ding waar Pixar zich geen zorgen over hoefde te maken, was het accent van Macdonald, aangezien ze opgroeide in Schotland en niet te veel haar best hoefde te doen om dingen door elkaar te halen omwille van de film.

Brave zou nog een hit worden voor Pixar, met een brutowinst van $ 538 miljoen aan de wereldwijde kassa, volgens Box Office Mojo. Het betekende een succesvolle koppeling en uiteindelijk zou Macdonald de rol in Ralph Breaks the Internet in 2018 opnieuw opnemen.

Reese Witherspoon kreeg de kans om een Disney-prinses te spelen, maar haar beslissing om het project te verlaten was uiteindelijk het beste voor alle betrokken partijen.

Aanbevolen: