Hoe Christopher Walken echt een vader werd op de set van 'Wedding Crashers

Inhoudsopgave:

Hoe Christopher Walken echt een vader werd op de set van 'Wedding Crashers
Hoe Christopher Walken echt een vader werd op de set van 'Wedding Crashers
Anonim

Casting Wedding Crashers heeft alles. Hoewel het uitgangspunt van de film dynamisch en ronduit grappig was, was het aan een assortiment van uitstekende acteurs om het tot leven te brengen. Als je erover nadenkt, stal de ondersteunende cast van Wedding Crashers de show. Zeker, Owen Wilson en Vince Vaughn waren ongetwijfeld de sterren en het hart van de film. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze misschien wel het meest werden betaald. Maar de rollen van Isla Fisher, Rachel McAdams, Jane Seymour, Will Ferrell en Bradley Cooper hebben de film van David Dobkin echt tot leven gebracht. Maar het was het vaderlijke karakter van Christopher Walken dat echt wat ziel aan het stuk toevoegde. Hij was volkomen geloofwaardig als de vader om te behagen, senator Cleary. Niet alleen dat, hij gedroeg zich ook echt als een vader op de set.

Casting Christopher Walken

Volgens een fantastisch interview op Wedding Crashers door Mel Magazine was de veelgeprezen acteur Christopher Walken niet de eerste keuze voor veel van de creatievelingen van het project. Er waren zelfs een aantal andere namen op de shortlist voor het project. Natuurlijk was Christopher er ook bij, maar namen als Harrison Ford werden als eerste doorgegeven. Toch gaf regisseur David Dobkin niet veel om de andere namen… Hij geloofde in Christopher Walken, maar dacht niet dat hij hem voor de rol kon krijgen.

"Chris Walken was iemand waar ik echt in geloofde", legde David Dobkin uit. "[New Line] wist niet zeker waarom ik niet iemand koos die niet puur komisch was voor de rol. Burt Reynolds was helemaal weg van Boogie Nights, maar ik zei gewoon: 'Ik zie Walken', omdat ik wist dat ik dat zou doen. Ik hoef geen vinger uit te steken om mensen bang voor hem te maken, dat zware werk doet hij al voor mij. Hij is ook een van de beste acteurs die er is, dus aan het einde van de film - wanneer je die kleine momenten tussen hem en [Claire] zult hebben die echt moeten tellen - weet je dat hij echt gaat worden en hij zal aard het."

Die ontroerende momenten leken ongelooflijk authentiek in de film. Misschien komt dit omdat Christopher buitengewoon warm en liefdevol was voor de castleden die zijn drie kinderen speelden. Dit geldt met name voor Keir O'Donnell, die de losgeslagen en depressieve zoon Todd van senator Cleary speelde.

Breng Keir O'Donnell binnen

Volgens het Mel Magazine-interview kreeg Keir voor het eerst lucht van het Wedding Crashers-script nadat zijn vriendin opging voor de rol die Isla Fisher uiteindelijk won.

"[Mijn vriendin] had het script liggen, dus ik las het. De rol van Todd, ik dacht meteen: 'Oh, ik weet wat ik daarmee moet doen.' Ik kon het perfect zien, "zei Keir O'Donnell."Dus ik belde mijn manager en hij zei: 'Ik heb geprobeerd je binnen te krijgen.' Het waren de begindagen van mijn carrière en ik had nog niets groots gedaan. Uiteindelijk zagen de castingdirectors me en binnen drie dagen kreeg ik de rol."

De rol was aanvankelijk vrij klein, maar werd uitgebreid nadat de producenten en regisseur zagen wat Keir kon doen.

"In die vroege versies was het een beetje meer dat hij dit stereotiepe, flamboyante homoseksuele personage was", legde Keir uit. "Maar ik zag hem gewoon in zijn familie als veel meer onbegrepen en duister. Vooral op de middelbare school was ik een verschoppeling en een gek geweest, dus ik wist wat ik eraan kon toevoegen."

Hoe Christopher Walken zich gedroeg als de vader van Keir O'Donnell op de set

Terwijl iedereen in het Mel Magazine-interview positieve dingen te zeggen had over hun ervaring met Christopher Walken, was het Keir die uitlegde hoe vaderlijk de veelgeprezen acteur op de set was.

"Op een gegeven moment behandelde hij me echt als zijn eigen zoon," zei Keir. "Toen we in Maryland aan het fotograferen waren, kreeg ik wat vrije tijd. Ik werd op mijn trailerdeur geklopt en het was de chauffeur van Christopher Walken. De trailers waren een beetje ver van de set, dus ze zouden hem rijden De chauffeur zei: 'Meneer Walken gaat nu instappen, en hij wil weten of je een ritje wilt.' Ik dacht: 'Ik denk niet dat ik nu aan het fotograferen ben.' Maar hij zei: 'O nee, hij heeft je gevraagd. Kun je met hem meegaan?' Ik ga naar buiten en daar zit Walken achterin deze Lincoln Town Car. Ik stap achterin en hij kijkt me alleen maar aan en glimlacht. Hij zegt niets. We rijden gewoon naar boven om te gaan zitten en ze zetten ons af uit."

Dit gebeurde uiteindelijk elke dag van de schietpartij.

"Hij zou naar de set worden geroepen, ik kreeg een klop op de deur van zijn chauffeur en hij zou zeggen: 'Mr. Walken gaat naar de set, en hij wil weten of je wilde een ritje.' Ik weet tot op de dag van vandaag nog steeds niet of hij me gewoon voor de gek hield, of dat hij het gezelschap leuk vond, ook al zeiden we nooit een woord tegen elkaar. Hoe dan ook, het was een speciaal moment voor mij."

Het is aannemelijk dat Christopher dit deed om een band met Keir op te bouwen. Een soort bekendheid. Maar het gebrek aan conversatie weerspiegelde de relatie die hun personages hadden gekregen. Hoewel de twee het scherm maar een paar keer deelden, voelde hun dynamiek authentiek aan. Christopher Walken leek echt op zijn vader.

Aanbevolen: