Hoe 'My Big Fat Greek Wedding' een van de meest winstgevende films ooit werd

Inhoudsopgave:

Hoe 'My Big Fat Greek Wedding' een van de meest winstgevende films ooit werd
Hoe 'My Big Fat Greek Wedding' een van de meest winstgevende films ooit werd
Anonim

Romantische komedies floreren al jaren in Hollywood, en hoewel sommige beter zijn dan andere, v alt niet te ontkennen dat deze films een manier hebben om de aandacht van een groot publiek te trekken. Natuurlijk kunnen ze formeel zijn, maar degenen die de mal doorbreken en dingen veranderen, kunnen soms honderden miljoenen verdienen aan de kassa.

Tijdens de jaren 2000 kwam My Big Fat Greek Wedding in de bioscoop en werd het de slaperige hit die niemand zag aankomen. De film had een klein budget en een relatief onbekende cast, maar desondanks werd het een van de meest winstgevende films ooit gemaakt.

Dus, hoe heeft My Big Fat Greek Wedding deze gigantische taak volbracht? Het bleek dat de fans een enorme hulp waren bij het succes van de film.

De film had een klein budget en een onbekende cast

Mijn dikke Griekse bruiloft
Mijn dikke Griekse bruiloft

Normaal gesproken zal een studio grote namen casten en een behoorlijk budget gebruiken om een project tot leven te brengen, maar de mensen achter My Big Fat Greek Wedding hielden het simpel met een onbekende cast en een klein budget dat bleek voldoende om de klus te klaren. Ondanks dat alles tegenwerkt, is de film de boeken ingegaan als een klassieker.

Geschreven door en ook met in de hoofdrol Nia Vardalos, My Big Fat Greek Wedding was een film met een eenvoudig uitgangspunt, maar de focus op familie en cultuur hielp hem zeker op te vallen. Vardalos was de primaire hoofdrolspeler en de cast werd gecompleteerd door artiesten als John Corbett, Lavinie Kazan en Michael Constantine. Nogmaals, hier waren geen grote sterren bij betrokken, behalve een kleinere rol voor NSYNC's Joey Fatone.

Ondanks het ontbreken van grote namen, werd de film geproduceerd door verschillende mensen, waaronder Tom Hanks en Rita Wilson. Het verhaal zelf was een eenmansshow geweest die Vardalos opvoerde, en het bleek een geniaal idee om er een script van te maken.

Terwijl er enkele veranderingen werden voorgesteld, waaronder een ruil met een Spaans gezin, hield Hanks de zaken intact en hield Nia de ster omdat Vardalos een enorme hoeveelheid integriteit aan het stuk toevoegt, omdat het Nia's versie van haar eigen leven is en haar eigen ervaring. Ik denk dat dat doorschijnt op het scherm en dat mensen het herkennen.”

Het werd een klassieker

Mijn dikke Griekse bruiloft
Mijn dikke Griekse bruiloft

Met zijn kleine budget en charmante cast, kwam My Big Fat Greek Wedding in 2002 in de bioscoop, en ongelooflijk de beperkte release kwam in de loop van de tijd in meer theater terecht. Plotseling kreeg deze kleine romantische komedie wat stoom aan de kassa, ondanks de concurrentie met een aantal zwaargewicht projecten.

Het is vrij zeldzaam om een film met zo'n klein budget een enorme hit te zien worden, maar ziedaar, My Big Fat Greek Wedd ing veranderde het spel terwijl het in de bioscoop was. Ondanks een budget van slechts $ 5 miljoen, zou de film wereldwijd meer dan $ 360 miljoen opbrengen. Dit maakte het een van de grootste romantische komedies aller tijden, en het maakte het ook een van de meest winstgevende films ooit gemaakt.

Het ongelooflijke aan de tijd dat deze film aan de kassa stond, was dat het in die tijd een uithoudingsvermogen had als geen andere film. Volgens FiveThirtyEight: "Vier maanden nadat het in de bioscoop was geopend, had My Big Fat Greek Wedding zijn grootste weekendkassa - net meer dan $ 11 miljoen."

Het werk dat het deed in de loop van zijn lange box office-run was ongekend, en er was een enorme reden waarom dit gebeurde.

Mond-tot-mondreclame heeft alles veranderd

Mijn dikke Griekse bruiloft
Mijn dikke Griekse bruiloft

Mond-tot-mondreclame is van onschatbare waarde bij entertainment, aangezien aanbevelingen van vrienden en familie zeker de interesse van anderen kunnen wekken. Hoewel de film een aantal goede recensies kreeg, was het de mond-tot-mondreclame van mensen die hem in leven hielden aan de kassa op weg naar het verdienen van honderden miljoenen dollars.

Volgens Vardalos: "We hebben geluk gehad. Je kunt geen mond-tot-mondreclame maken. Je kunt mensen niet betalen om het aan hun 10 neven te vertellen."

De film werd uiteindelijk een klassieker en bracht zelfs een hele franchise voort. Enige tijd geleden verscheen een kortstondige show op het kleine scherm en er was zelfs een vervolgfilm die tot leven kwam op het grote scherm. Geen van beide projecten kon evenaren wat de eerste film deed, wat bewees dat het buitengewoon moeilijk is om bliksem in een fles te vangen. Desalniettemin is de plaats van de film in de geschiedenis gecementeerd.

Er is ongelooflijk veel werk gestoken in het maken van My Big Fat Greek Wedding, en mond-tot-mondreclame maakte van de film een klassieker.

Aanbevolen: