Hoe de relatie van Oprah Winfrey echt was met haar vader Vernon

Inhoudsopgave:

Hoe de relatie van Oprah Winfrey echt was met haar vader Vernon
Hoe de relatie van Oprah Winfrey echt was met haar vader Vernon
Anonim

Oprah Winfrey's vader, Vernon Winfrey, is zaterdag helaas op 88-jarige leeftijd overleden. De zakenman vocht tegen kanker. Vernons miljardairdochter, 68, verraste hem met een oprecht verrassingsfeestje om zijn leven te eren tijdens de feestdag Onafhankelijkheidsdag. Oprah's vader had een kapperszaak en was in de loop van zijn leven gemeenteraadslid in Nashville. De mediamagnaat uploadde een eerbetoon op haar Instagram met een oprecht onderschrift na het nieuws van zijn overlijden.

Oprah schreef: "Ik had de heilige eer om getuige te zijn van de man die verantwoordelijk is voor mijn leven, zijn laatste adem uitblazen. We konden de vrede de kamer voelen binnenkomen bij zijn overlijden." Maar hoe was de relatie van Oprah Winfrey met haar vader Vernon? Wat was zijn invloed op het tv-icoon dat we allemaal kennen en kennen?

Oprah Winfrey werd opgevoed door haar vader Vernon Winfrey

Winfrey's biologische vader Vernon Winfrey had tijdens zijn leven veel banen. Hij werkte als mijnwerker en had toen een succesvolle kapperszaak. Volgens The Sun had Oprah's vader een kapperszaak en was hij ook een zeer gewaardeerd lid van het National Barber Museum and Hall of Fame. Een medewerker van zijn kapperszaak zei dat Oprah's vader net zo vrijgevig was als zijn dochter: "Vernon zou je het hemd van zijn rug geven." Vernon was tijdens zijn loopbaan ook gemeenteraadslid in Nashville en zat in de strijdkrachten.

Toen Oprah zes was, woonde ze bij haar moeder Vernita Lee en haar jongere halfzus Patricia. Het gezin woonde in een binnenstedelijke wijk in Milwaukee, Wisconsin. In 1962 had Lee moeite om beide dochters groot te brengen, dus ging Oprah bij haar vader Vernon in Nashville, Tennessee wonen. Winfrey bekende ooit dat ze ervoor had gekozen geen moeder te zijn omdat ze niet goed was bemoederd."Ik voelde me nooit gedwongen om het te doen. Ik had altijd het gevoel dat ik niet eens wist hoe ik dat moest doen", vertelde ze aan BBC.

Toen Winfrey een tiener was, ging ze opnieuw bij haar moeder wonen en ging ze naar de Lincoln High School in Milwaukee. Van nature slim, werd Oprah later overgeplaatst naar de welvarende Nicolet High School in een buitenwijk. Maar ze begon in opstand te komen en geld van haar moeder te stelen in een poging haar nieuwe rijke vrienden bij te houden. Als gevolg daarvan stuurde haar moeder haar opnieuw om bij Vernon in Nashville te gaan wonen, hoewel ze deze keer voor altijd bleef.

Oprah Winfrey gedijde onder de zorg van haar vader Vernon

Oprah Winfrey Young blauwe hoofdband oranje mouwloze top hand op vader Vernon krijtstreep shirt blauw rode bretels buiten bomen
Oprah Winfrey Young blauwe hoofdband oranje mouwloze top hand op vader Vernon krijtstreep shirt blauw rode bretels buiten bomen

Oprah Winfrey beschreef haar vader die opgroeide als 'streng' maar 'bemoedigend'. Vernon zorgde ervoor dat zijn dochter haar opleiding op prijs stelde. Onder zijn hoede werd Oprah een honoursstudent en werd verkozen tot Populairste Meisje op de East Nashville High School. Ze vond ook een parttime baan bij een plaatselijke supermarkt. Slim en ook mooi, op 17-jarige leeftijd won Oprah de Miss Black Tennessee schoonheidswedstrijd.

Ze trok ook de aandacht van het lokale zwarte radiostation WVOL, dat haar inhuurde om parttime het nieuws te doen. Ze werkte daar tijdens haar laatste jaar van de middelbare school en in haar eerste twee jaar van de universiteit. De toekomstige omroep-buitenbeentje kreeg al snel een volledige beurs voor Tennessee State University, een historisch zwarte instelling, waar ze communicatie studeerde.

Een andere man beweerde ooit de 'echte' vader van Oprah te zijn

In april 2010 kwam een man genaamd Noah Robinson uit het houtwerk en beweerde dat hij de echte vader van Oprah Winfrey was. De veteraan uit de Tweede Wereldoorlog zou een relatie hebben gehad met Oprah's moeder Vernita Lee.

Robinson vertelde de New York Post: "Ik heb haar [in een brief] verteld dat als ze er een wilde, ik haar er een zou geven [een DNA-vaderschapstest]. Hij zou Oprah ook zijn burgerservicenummer hebben gegeven en een foto van hem die hij maakte toen hij bij de marine was in de Tweede Wereldoorlog. Hij beweert ook dat hij de EIGEN CEO een brief heeft gestuurd, maar ze heeft er niet op gereageerd.

Toen een verslaggever haar vroeg of ze een vaderschapstest wilde doen om de beweringen te verifiëren dat de boer uit Mississippi haar biologische vader is. "Ik zal nooit een vaderschapstest doen! Ik heb nog nooit van hem gehoord. Ik weet wie beweert mijn echte vader te zijn", vertelde een emotionele Winfrey aan een verslaggever van de New York Post buiten het Four-Seasons hotel in Manhattan.

Winfrey's moeder Vernita Lee - die stierf in 2018 - ontkende ook woedend dat Robinson de echte vader van Oprah was.

"Ik heb hem nog nooit eerder gezien", zegt Lee in een exclusief interview met het tijdschrift N'Digo, dat donderdag verschijnt. “Ik vind het echt schandalig dat die man dat zegt en ik ken hem niet eens. Hij wil dat Oprah hem wat geld geeft. Daarom zegt hij dat hij haar vader is.'

Aanbevolen: