Wat heeft Dana Carvey gedaan sinds 'Wayne's World'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Dana Carvey gedaan sinds 'Wayne's World'?
Wat heeft Dana Carvey gedaan sinds 'Wayne's World'?
Anonim

Kunnen we naar "Bohemian Rhapsody" van Queen luisteren zonder dat Wayne en Garth er op de achterbank naar toe rocken? Wij denken van niet.

Veel SNL-sterren hebben de neiging om echt grote rollen te krijgen buiten de comedyshow op de late avond, maar Wayne's World was op een ander niveau dan de rest. Toen het in 1992 uitkwam, sloot het zich aan bij enkele van de beste films van SNL-castleden, zoals Ghostbusters, Beverly Hills Cop en The Blues Brothers.

De film van Mike Myers en Dana Carvey begon als een SNL-schets, maar de film werd al snel een cultklassieker. Dus als het zo populair was, wat gebeurde er dan met Carvey na het spelen van Garth? Mike Myers heeft sindsdien een succesvolle carrière achter de rug, met films als Shrek en Inglorious Bastards. Waar is Carvey geweest? Hij is niet de eerste SNL-ster die vrijwel verdwijnt.

De twee komieken zullen dit jaar hun Wayne's World-personages opnieuw opnemen voor een speciale Super Bowl-commercial, maar dit is wat Carvey tot dan toe heeft gedaan. Feest maar, Garth!

Carvey verliet 'SNL' hetzelfde jaar dat 'Wayne's World 2' uitkwam

Carvey maakte deel uit van de SNL-cast van 1986 tot 1993. Hij deed mee aan de show met andere komieken zoals Phil Hartman en hielp de show weer in zijn oude glorie te transformeren nadat het aantal kijkers was afgenomen.

Carvey's personage, de Church Lady, was vooral populair, net als zijn andere personages, zoals Hans uit de Hans en Franz-schets, The Grumpy Old Man, en zijn imitaties van George H. W. Bush en Ross Perot. En we mogen zijn lied "Choppin Broccoli" niet vergeten.

Dan was er Garth, die eigenlijk gebaseerd was op Carvey's broer. Hij speelde het personage voor het eerst in 1989 in een sketch die later werd aangepast voor de film. Maar Carvey stopte eigenlijk bijna met de film omdat Myers zijn bijdragen aan het script bleef weghalen.

"Mike was het aan het schrijven en ik deed er dingen in", vertelde Carvey aan Howard Stern. "Dan zou ik zien dat het spul er niet meer in zat. En dus zei ik eigenlijk, drie weken voordat we begonnen met fotograferen, 'bedankt, maar nee bedankt'. Ik stopte eigenlijk met de film."

Om onbekende redenen ging Carvey door met de film en het bleek een enorm succes te zijn. In 1993 werd het vervolg uitgebracht, maar het presteerde niet zo goed als het eerste.

Carvey won datzelfde jaar zijn eerste Primetime Emmy voor zijn tijd op SNL, nadat hij vijf andere keer was genomineerd. Dat was ook Carvey's laatste jaar op SNL.

Cavey had andere problemen met Myers. Hij beweert dat Myers zijn Dr. Evil-indruk heeft gestolen en deze in Austin Powers heeft gebruikt, maar Carvey heeft de vete sindsdien losgelaten. We weten niet of zijn vete met Myers de oorzaak was dat hij SNL verliet, maar het had waarschijnlijk enig effect op hem.

Hij verliet Hollywood om zijn kinderen op te voeden en te herstellen van gezondheidsproblemen

Na het verlaten van SNL speelde Carvey in een paar films die hij verschrikkelijk noemt, waaronder Clean Slate, The Road to Wellville, Trapped in Paradise, evenals zijn eigen show, The Dana Carvey Show. Nadat hij deze films had gemaakt, besloot Carvey helemaal uit Hollywood te stappen om zijn twee jongens, Dex en Thomas, op te voeden.

"Ik heb vrienden die gestrest raken over vervagen of niet zo heet zijn. Ik ben daar nooit echt mee bezig geweest", vertelde Carvey aan People in 2019. "Ik heb veel drive om te proberen de beste te zijn die ik kan zijn, laat mensen versteld staan van wat ik doe en herhaal het. Maar de andere kant van mij is prima, waar ik ook ben.

"Mijn vrouw en ik hebben twee mensen gemaakt, dus ik dacht dat ik waarschijnlijk wat aanpassingen moest maken op basis van de twee mensen die er zijn." Carvey nam ze vaak mee naar de set, maar hij ontdekte al snel dat de zorg voor twee kinderen een handjevol was als je een film probeert te maken.

Het feit dat Carvey's gezondheid eind jaren '90 achteruitging, was ook een belangrijke bijdrage aan zijn vrije tijd. Hij had vier mislukte angioplastieken en onderging een dubbele bypass. Nadat Carvey had ontdekt dat de artsen de verkeerde slagader hadden geopereerd, moest hij opnieuw geopereerd worden. Deze keer was het succesvol en Carvey klaagde zijn arts aan.

Hij doet voornamelijk stemwerk en is teruggekeerd naar stand-up

In 2002 was hij terug met films als The Master of Disguise, maar toen hoorden we pas weer van hem in 2010. Hij probeerde nog een sketchcomedyshow te maken genaamd Spoof, maar die werd nooit uitgezonden, dus verhuisde hij naar stemacteren.

Hij heeft ingesproken voor shows als The Fairly Odd Parents, Ricky and Morty, Hotel Transylvania 2 en The Secret Life of Pets, samen met het vervolg.

"Het is leuk om in een echt goede animatiefilmfranchise te zitten die zijn eigen persoonlijkheid heeft", zei Carvey over het inspreken van de laatste film. "Ik wees Madagascar af en ik wees Ratatouille af. Ik had het toen heel erg druk met het opvoeden van kinderen."

Meer recentelijk heeft hij met zijn volwassen zonen aan een project gewerkt en is hij weer stand-up gaan maken en aan podcasts werken. "Ik hoef er niet achteraan te jagen. Ik neem het zoals het komt en geniet ervan."

Hij herenigde zich met Myers op het 40-jarig jubileum van SNL in 2015 en opnieuw bij de Oscars in 2019, maar nu hernemen ze hun Wayne's World-personages voor een teaser-commercial voor de Super Bowl. De Uber Eats-advertentie debuteerde tijdens de nieuwste SNL-aflevering en plaagde meer inhoud die tijdens de game zal verschijnen. Het is niet echt de reünie waarop we hadden gehoopt, maar we pakken wat we kunnen krijgen. Het is gewoon goed om Carvey weer te zien.

Voor Carvey was het spelen van Garth als het krijgen van een nieuw paar ondergoed, "in het begin zijn ze beperkend, maar na een tijdje worden ze een deel van jou."

Aanbevolen: