Dit is wat acteur Jaime Camil gemeen heeft met zijn 'Jane The Virgin'-personage

Dit is wat acteur Jaime Camil gemeen heeft met zijn 'Jane The Virgin'-personage
Dit is wat acteur Jaime Camil gemeen heeft met zijn 'Jane The Virgin'-personage
Anonim

Voor veel fans was 'Jane the Virgin' misschien hun eerste kennismaking met de wereld van telenovelas. De show was natuurlijk modern, maar bevatte veel dramatische thema's uit telenovelas. Dat was ook met opzet; het was een lopende grap dat de show net een telenovela was.

Snarky vertelling terzijde, de show had veel te bieden, en fans vonden het jammer om te zien dat het eindigde. Ze baalden vooral dat Michael Cordero zijn meisje niet kreeg; veel fans geloven dat Jane bij Michael hoort.

Hoe dan ook, fans waren minder verdeeld over de verhaallijnen van andere personages. Bridget Regan als Rose/Sin Rostro liet bijvoorbeeld de microfoon vallen. Petra (Yael Groblas) stal ook de show met haar eigen verhaallijn.

En Rogelio de la Vega was een ander dramatisch element, maar dit was iets waar de meeste fans om draaiden.

Jaime Camil speelt een playboy die een liefhebbende vader is geworden die erachter komt dat Jane, nu volwassen, zijn dochter is. De plot van de show bevat veel knipogen naar Rogelio's carrière als crossover-ster die doorbrak in de Amerikaanse sitcom-markt nadat hij eeuwenlang als een Mexicaanse telenovela-ster had doorgebracht.

En het is het loopbaantraject dat Jaime Camil het meest gemeen heeft met zijn karakter. In feite wisten de meeste kijkers - tenzij ze om te beginnen fans waren van Spaanstalige programma's - waarschijnlijk niet dat Jaime een groot probleem is buiten de Verenigde Staten.

Op dezelfde manier waarop Rogelio de la Vega zijn carrière aanpaste zodat hij in Amerikaanse sitcoms kon komen, bereikte Jaime Camil een vergelijkbare cross-over. Hoewel Rogelio sluw en praktisch wanhopig was in zijn methoden, leek de echte Jaime op natuurlijke wijze uit te groeien tot meer diverse projecten.

Jaime Camil
Jaime Camil

Om niet te zeggen dat zijn carrièrepad vóór 'Jane' natuurlijk niet divers was. Camil verscheen in een handvol Mexicaanse telenovela's in de jaren '90 en het einde van de jaren 2000, maar zijn totale optredens op het scherm bedroegen meer dan 1.000 afleveringen. Hij verscheen ook in films vanaf 2004, en de meeste van zijn projecten, hoewel ze Mexicaanse productiebedrijven hadden, waren geïnspireerd op soortgelijke projecten uit Zuid-Amerikaanse landen.

Jaime speelde bijvoorbeeld in een van de shows die de inspiratie vormden voor de Amerikaanse 'Ugly Betty'. Maar zijn 'La Fea Más Bella' werd geïnspireerd door de Colombiaanse 'Betty la fea.'

Natuurlijk vertakt de acteur zich nog meer en speelde hij rollen in animatiefilms als 'The Secret Life of Pets' en 'Hotel Transylvania 3' en natuurlijk 'Coco'. Hij is natuurlijk ook in meer volwassen cateringfilms verschenen.

Het komt erop neer dat Jaime Camil misschien niet de houding van Rogelio de la Vega heeft, maar hij heeft zeker het acteerbereik en de drive om alle entertainmentmarkten ter wereld onder de knie te krijgen.

Aanbevolen: