Wat heeft Idina Menzel gedaan sinds 'Frozen'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Idina Menzel gedaan sinds 'Frozen'?
Wat heeft Idina Menzel gedaan sinds 'Frozen'?
Anonim

Van alle beroemdheden in Hollywood zou kunnen worden gesteld dat Idina Menzel de meest unieke is. Vrijwel iedereen is immers bekend met haar werk, maar veel mensen zouden haar nooit bij naam kunnen noemen. Ondanks alles wat Menzel heeft bereikt, kennen sommige mensen haar het beste als de vrouw wiens naam John Travolta heeft afgeslacht tijdens de Oscars.

Hoewel Idina Menzel verre van een begrip is, heeft ze op zijn zachtst gezegd een ongelooflijk leven geleid. Er zijn bijvoorbeeld niet veel mensen die kunnen opscheppen dat ze een van Disney's populairste personages, Elsa, uitspreken. Daarbovenop, een nummer dat Menzel speelde in karakter toen Elsa een hit werd die groot genoeg was om op de radio te worden gedraaid. Dat is verbazingwekkend, aangezien het decennia geleden is dat een ander Disney-nummer zo'n crossover-hit werd.

Het lijdt geen twijfel dat het spelen van Elsa in Frozen Idina Menzels grootste claim op roem is, maar iedereen die denkt dat haar carrière wordt bepaald door die ene rol, heeft het mis. Menzel was tenslotte buitengewoon bekwaam voordat ze Elsa voor het eerst uitsprak en ze heeft sindsdien ook ontzettend veel gedaan.

Rise To Elsa

Wanneer de meeste acteurs het proberen te maken in het bedrijf, besteden ze veel tijd aan het nastreven van kleine rollen die zullen helpen om hun cv op te vullen. Als je echter net zo getalenteerd bent als Idina Menzel, is dat allemaal niet nodig. Om dat te bewijzen, hoef je alleen maar te kijken naar het feit dat Menzel haar acteerdebuut maakte na auditie voor en het landen van een van de hoofdrollen in "Rent". Natuurlijk is dat op het eerste gezicht geweldig, maar het is nog indrukwekkender als je hoort dat ze in het stuk speelde toen het op Broadway debuteerde.

Na het maken van haar eerste Broadway-debuut, zou Idina Menzel een hele reeks rollen op de camera krijgen. Op het televisiefront verscheen Menzel in series als Rescue Me, Private Practice en Glee. In een perfecte reeks evenementen speelde Menzel ook in de verfilming van Rent en andere films zoals Enchanted.

Tegen het jaar 2013 liep de carrière van Idina Menzel al op rolletjes. Toch ging het voor haar naar een heel nieuw niveau toen ze speelde in Frozen 2013. Algemeen beschouwd als een van de beste Disney-animatiefilms aller tijden, is de film de wereld gaan betekenen voor miljoenen mensen, waaronder enkele beroemdheden. Gezien het feit dat Menzel de hoofdpersoon van de film uitte, is het heel veilig om te zeggen dat ze een enorme rol speelde in het succes van Frozen.

Vervolg carrièresucces

Sinds Frozen in 2013 werd uitgebracht, is Idina Menzel een van de meest gevraagde acteurs ter wereld gebleven. Menzel heeft bijvoorbeeld veel tijd besteed aan het betreden van de planken terwijl ze schitterde in ensceneringen van "If/Then" en "Skintight". Naast Menzels recente theatercredits was ze te zien in de film Uncut Gems en verschillende televisieprogramma's, waaronder een live-enscenering van Rent.

Natuurlijk heeft Idina Menzel Elsa ook meerdere keren geportretteerd sinds fans voor het eerst kennismaakten met het personage. Menzel speelde bijvoorbeeld met name in Frozen II, een film die bijna $ 1,5 miljard verdiende aan de kassa. Menzel speelde Elsa ook in Ralph Breaks the Internet en in de korte films Frozen Fever en Olaf's Frozen Adventure.

Idina Menzel speelde ook in een paar films die op het moment van schrijven nog niet zijn uitgekomen. Ten eerste zal Menzel de stiefmoeder spelen in een muzikale romantische komedie-aanpassing van het originele Assepoester-verhaal waarin Camila Cabello de titelrol zal spelen. In een verrassende wending speelde Menzel ook in American Murderer, een opkomende thriller die vrijwel zeker heel anders zal zijn dan de typische projecten waarin ze schittert.

Vreugde verspreiden

Natuurlijk moet het vanzelfsprekend zijn dat alle mensen gecompliceerd zijn. Dat gezegd hebbende, als je het persoonlijke leven van Idina Menzel van buitenaf bekijkt, lijkt het alsof ze is geboren om vreugde in de wereld te brengen. De afgelopen jaren heeft ze tenslotte veel tijd besteed aan het helpen van een hele reeks goede doelen, waaronder de Alzheimer's Association, het Los Angeles LGBT Center en de Elton John AIDS Foundation. Naast het feit dat Menzel die goede doelen steunde, creëerde ze er een van haar eigen naast haar ex-man Taye Diggs. "A BroaderWay Foundation, opgericht in 2010, zet zich in om meisjes uit stedelijke gemeenschappen een uitlaatklep te bieden voor zelfexpressie en creativiteit door middel van kunstgerichte programma's". Terwijl haar liefdadigheidsinstelling werd opgericht voordat ze in Frozen speelde, is Menzel het sindsdien blijven runnen.

Nu de wereld een enorme verandering heeft ondergaan als gevolg van de COVID-19-pandemie, heeft Idina Menzel een deel van haar tijd besteed aan het proberen een beetje plezier in het leven van mensen te brengen. Menzel is bijvoorbeeld een van de vele acteurs die hebben ingestemd om deel te nemen aan een reeks gratis verrassingsuitvoeringen die zullen plaatsvinden in bestaande New Yorkse landschappen. Menzel heeft ook Idina's Treehouse gelanceerd, een YouTube-kanaal waar ze video's voor kinderen plaatst waarin ze zingt en boeken leest.

Als Idina Menzel het niet druk heeft met het helpen van mensen, gaat ze naar haar familie. De moeder van een zoon die werd geboren in 2013, hetzelfde jaar dat Frozen uitkwam, ging eind 2017 trouwen met haar man Aaron Lohr.

Aanbevolen: