Wat heeft Theo James gedaan sinds 'Divergent'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Theo James gedaan sinds 'Divergent'?
Wat heeft Theo James gedaan sinds 'Divergent'?
Anonim

Hoeveel we ook van de Divergent-films hielden, we moeten de feiten onder ogen zien. Ze tankten. Ze tankten zelfs zo slecht dat ze de serie niet eens konden afmaken.

Shailene Woodley stopte een tijdje met acteren na de reeks films, maar dat kwam door ziekte. Daarna werd ze gecast in HBO's Big Little Lies met haar Divergent co-ster Zoë Kravitz, en nu zijn ze allebei grotere en betere dingen gaan doen. De vrouwen van Divergent lijken eigenlijk de meest succesvolle te zijn geworden.

Dat kan niet gezegd worden van de mannen. Terwijl Miles Teller enig succes had, viel de hartenbreker van Divergent, Theo James, vrijwel radiostil. Wat gebeurde er met hem nadat hij Four had gespeeld? Waar ging hij heen? Blijkbaar uit de mainstream.

Hij speelde in een paar successen en een paar flops

James was relatief onbekend toen hij in 2014 speelde als Four in Divergent, maar nadat de film uitkwam werd hij beroemd, of hij het nu leuk vond of niet.

De eerste twee Divergent-films brachten elk ongeveer $ 300 miljoen op, maar de derde en laatste film, Allegiant, bracht slechts $ 180 miljoen op. James had al gemengde gevoelens over roem tegen de tijd dat de serie eindigde, maar het falen ervan heeft hem meer dan waarschijnlijk toegevoegd aan zijn afkeer van grote franchisefilms.

Ondanks dit was hij een perfecte Vier. Afgezien van zijn soms wankele Amerikaanse accent (hij is Brits), presteerde James erg goed in de films. Hij had de vaardigheid, de lichaamsbouw en natuurlijk het uiterlijk waardoor fans verliefd op hem werden.

James heeft zelfs zijn eigen fanclub. Er is een site genaamd The Theologians, waar fans andere fans op de hoogte houden van het reilen en zeilen van James.

Maar na Allegiant, als je nog niet op de hoogte was van de theologen, heb je je misschien afgevraagd waar James naartoe ging. Hij toonde zo'n veelbelovend talent in Divergent, je zou half verwachten dat hij in een andere succesvolle franchise zou verschijnen of, voorspelbaarder, een Marvel-film.

James ging echter de andere kant op, terug naar kleinere films, shows en theater. Rechtstreeks uit Allegiant voegde James zich in 2016 bij Vanessa Redgrave, Rooney Mara, Eric Bana en Aidan Turner in The Secret Scripture.

James speelde de schurk, Father Gaunt, die een handje heeft bij het beschuldigen van een krankzinnige vrouw, wat leidt tot haar veertigjarige opsluiting in een gekkenhuis.

Datzelfde jaar was filantropie net zo belangrijk voor hem als zijn acteercarrière. Hij ging in 2016 en 2017 naar Griekenland en Frankrijk met de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties om te praten over de Syrische vluchtelingencrisis. De crisis was belangrijk voor hem omdat zijn grootvader een Griekse vluchteling was toen de nazi's Griekenland binnenvielen.

Hij slaagde erin om in 2016 nog een film erin te persen toen hij David speelde in de vijfde Underworld-film, Underworld: Blood Wars.

Hij maakte pas in 2018 nog een film, wat een druk jaar voor hem bleek te zijn. Hij speelde in Backstabbing for Beginners, de eerste film waarin hij speelde en produceerde, de Amazon Prime-film, Zoe, Netflix's How It Ends, London Fields en de muzikale audiobewerking van H. G. Wells' The War of the Worlds.

Hij is klaar met blockbusters

James speelde vervolgens in het misdaaddrama Liegen en stelen, dat hij ook produceerde. Hij moet het leuk hebben gevonden om de film samen met Backstabbing for Beginners te produceren, want hij startte halverwege het jaar zijn eigen productiebedrijf, Untapped.

Hij sprak ook twee afleveringen uit van de Netflix-serie The Dark Crystal: Age of Resistance en één aflevering van The Witcher van de streamingdienst. Wat betreft de door Henry Cavill geleide serie, veel fans speculeren of hij in seizoen twee deel kan uitmaken van de cast.

James is een ervaren stemacteur. Hij spreekt sinds 2018 het personage Hector uit op Netflix' Castlevania.

Maar meer recentelijk keerde James terug naar historisch drama in ITV en PBS' Sanditon, gebaseerd op de roman van Jane Austen, die hij ook produceerde. Hij verscheen eerder op Masterpiece's Downton Abbey.

Naast het spelen in kleinere films en terugkeren naar PBS voor een periodedrama, keerde James ook terug naar het theater, waar hij zich waarschijnlijk het meest op zijn gemak voelt, nadat hij in zijn vroege carrière aan de Old Vic had gestudeerd. Hij verscheen afgelopen maart in City of Angels op West End.

De musical kan in feite James' ervaring met films met een groot budget verklaren, en waarom hij er niet meer in geïnteresseerd is. Het gaat over een schrijver die van zijn boek een Hollywoodscript probeert te maken.

"[De musical] draait helemaal om de degradatie van zijn originele boek tot de kleinste gemene deler", vertelde hij aan de Evening Standard. "Ik ben me daar persoonlijk van bewust geweest, niet alleen in het werk van vrienden, maar ook in het werk dat ik heb gedaan. Er is altijd een push om iets zo breed mogelijk te maken - ze proberen geld te verdienen, maar het probleem is dat hoe breder je iets maakt, hoe minder gedestilleerd het verhaal… het wordt zwak en een beetje zinloos.

"Ik hou van LA en heb daar veel vrienden [en ook een huis]. Als jonge persoon, als je voor het eerst grote films aangeboden krijgt, denk je: 'Dit is geweldig', maar de oudere en ietwat wijzer ik ben, hoe meer ik weet dat dat niet iets is waar ik in het bijzonder in geïnteresseerd ben."

Zijn meest recente film is Archive. Hij vertelde The Hollywood Reporter dat het zijn meest lonende project in tijden is geweest en hij geniet van hoe dynamisch het is.

Van zijn weerstand om grote franchises te doen, is hij ook een zeer privépersoon en heeft hij geen sociale media, dus het kan lijken alsof hij soms van het netwerk is gevallen. We zullen hem echter in dingen blijven zien als hij de productiemicrobe niet echt te pakken krijgt. Maar zelfs dan weten we dat hij ons enkele viersterrenfilms zal geven.

Aanbevolen: