Dit is de inspiratie achter 'Gilmore Girls

Inhoudsopgave:

Dit is de inspiratie achter 'Gilmore Girls
Dit is de inspiratie achter 'Gilmore Girls
Anonim

Terwijl Gilmore Girls-fans de nieuwe Netflix-show Ginny & Georgia kunnen bekijken, is er niets zo geweldig als rondhangen in Stars Hollow met Rory en Lorelai. De show is oprecht en heeft zoveel verwijzingen naar de popcultuur dat er voor elk wat wils is, en de band tussen deze moeder en dochter is tot op de dag van vandaag uniek.

Hoewel het zevende seizoen slecht was gedaan, waren fans nog steeds enthousiast om de Netflix-revival A Year In The Life te zien. Maar voordat de revival van 2016 uitkwam en voordat de originele serie in 2000 werd uitgezonden, wat was de inspiratie erachter? Laten we eens kijken.

De stad

Fans zullen nooit stoppen met praten over hoe geweldig Gilmore Girls is en daar horen ook leuke fantheorieën bij. In één geval vroeg een fan zich af of Rory de hele show had geschreven, wat stof tot nadenken geeft.

Wat inspireerde de maker van de serie Amy Sherman-Palladino om dit soort verhalen te schrijven voordat Gilmore Girls zelfs maar begon uit te zenden?

Amy Sherman-Palladino vertelde dat ze naar Washington, Connecticut ging en zich realiseerde dat het stadje perfect was voor een show.

In een interview met Desert News zei ze dat zij en haar man een herberg hadden gevonden, de Mayflower Inn, en besloten daar te blijven. Ze beschreef mensen die vroegen waar de pompoenplek was en ze hield echt van de sfeer daar.

Sherman-Palladino legde uit: "En we gingen naar een restaurant en iedereen kende elkaar en iemand stond op en ze liepen achter de (balie) en ze kregen hun eigen koffie omdat de serveerster het druk had, en ik ben, zoals: 'Komt dit niet uit de centrale casting? Wie heeft dit voor mij in scène gezet?'"

Dat is heel leuk voor fans van Gilmore Girls om te horen, aangezien Lorelai beroemd is omdat ze achter de keuken staat en koffie inschenkt of een donut pakt als Luke het druk heeft.

Sherman-Palladino vervolgde: "Als ik mensen zoveel kan laten voelen van wat ik voelde toen ik door dit sprookjesachtige stadje liep, zou ik dat geweldig vinden." Dat heeft ze zeker bereikt, want fans houden van Stars Hollow en denken dat het cool zou zijn als ze daar konden wonen.

De showrunner zei dat ze aantekeningen had gemaakt en begon na te denken over het tv-programma dat ze wilde maken. Ze schreef ook wat dialogen op en dat zat in de pilot.

De Personages

Zonder de Friday Night-diners tussen Lorelai, Rory, Emily en Richard zou de show zo anders aanvoelen. Dit was de deal die Lorelai en haar ouders maakten, zodat ze Rory's Chilton (en daarna Yale) onderwijs zouden financieren. Het was op een bepaalde manier ook het kloppende hart van de show, omdat de personages hierdoor tijd met elkaar konden doorbrengen wanneer ze dat anders niet zouden doen.

Sherman-Palladino zei dat ze hield van de spanning die de familie Gilmore heeft. In een mondelinge geschiedenis gepubliceerd door Entertainment Weekly, legde de showrunner uit: "Toen ik het conflict rond die tafel zag, was dat voor mij een geweldige gezinsdynamiek. Lorelai is gemaakt vanwege haar ervaring met haar familie, en Emily is Emily omdat Lorelai is vertrokken. Dat voegde een conflictlaag toe waardoor je de komedie kunt maken, maar aan de basis ervan is het bijna een tragedie."

Familie was absoluut een groot deel van Gilmore Girls en Sherman-Palladino vertelde Collider: "Ik denk dat het thema altijd familie en verbinding was. Ik had altijd het gevoel dat het onderliggende ding over Gilmore was dat, als je toevallig geboren bent in een gezin dat je niet echt begrijpt, ga erop uit en maak je eigen gezin. Dat is wat Lorelai deed. Ze ging naar buiten en stichtte haar eigen gezin."

Kelly Bishop, die Lorelai's moeder en Rory's grootmoeder Emily speelde, vertelde dat ze bekend was met de manier waarop de familie met elkaar omging. Ze zei dat zij en haar moeder beste vrienden waren, maar dat haar oma nooit onder de indruk was van haar moeder. Hoewel sommige mensen natuurlijk heel close zijn met hun hele familie, hebben anderen moeite om contact te maken, maar hoe dan ook, het is zeker herkenbaar.

De 'Wilde' Inspiratie

Terwijl de Netflix-revival A Year In The Life het verhaal van Rory en Lorelai voortzette en fans vele jaren later liet zien hoe het met ze ging, introduceerde het een nieuw element: het Cheryl Strayed-boek Wild. Strayed schreef over een moeilijke tijd in haar leven toen ze besloot de PCT te beklimmen.

Dit boek (en de film met Reese Witherspoon in de hoofdrol) werd een enorme inspiratie voor Lorelai en zelfs voor zijn eigen verhaallijn. In een interview met Buzzfeed News zei Amy Sherman-Palladino: "Ik dacht dat [Wild] echt een geweldig, mooi platform was dat resoneerde onder vrouwen." Omdat Gilmore Girls 'een show over vrouwen' is die 'worstelen met wie ze zijn', leek het een goede match.

Het was interessant om Lorelai dit pad te zien volgen, ook al ging ze uiteindelijk niet op pad. Wild was een inspiratie voor zoveel mensen en het was leuk om te zien hoe Lorelai ook door dit geweldige verhaal werd geraakt.

Aanbevolen: