Wat heeft Andrew Garfield gedaan sinds 'Spider-Man'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Andrew Garfield gedaan sinds 'Spider-Man'?
Wat heeft Andrew Garfield gedaan sinds 'Spider-Man'?
Anonim

Helaas is Hollywood zo'n wispelturige plek dat als een acteur eenmaal veel succes heeft, hij snel uit de schijnwerpers kan verdwijnen. Als je op zoek bent naar een perfect voorbeeld van een acteur wiens carrière na een groot succes op de helling kwam te staan, dan is Andrew Garfield misschien wel de artiest om naar te kijken. Immers, toen Garfield de hoofdrol speelde als Spider-Man op het grote scherm, behoorde hij tot de meest spraakmakende acteurs ter wereld. Helaas is het zo lang geleden dat Garfield een grote deal was dat sommige mensen denken dat hij praktisch op de zwarte lijst in Hollywood staat.

Natuurlijk zijn dingen in het echte leven meestal niet zo sensationeel als ze in de krantenkoppen voorkomen. Iedereen die bijvoorbeeld denkt dat Andrew Garfield persona non-grata is in Hollywood, zal snel beseffen hoe fout ze zijn als ze zijn recente carrière nader bekijken.

Rise To Fame

Na het vinden van verschillende rollen op het podium en op het scherm in het VK, begon Andrew Garfield voor het eerst bekendheid te vergaren toen hij in een aflevering van Doctor Who verscheen. Van daaruit kreeg Garfield een rol in de film Lions for Lambs, een film met Tom Cruise, Meryl Streep en Robert Redford. Nadat hij met die sterren in zijn ellebogen had gewreven, werd Garfields film Boy A uitgebracht en zijn geweldige optreden in die film oogstte wereldwijde bijval.

Nadat de massa besefte hoe getalenteerd Andrew Garfield is als acteur, begon hij rollen te krijgen in films als The Other Boleyn Girl en Never Let Me Go. Het was echter pas toen Garfield speelde in The Social Network dat Hollywood echt besefte dat ze een ster in hun midden hadden. Natuurlijk kan een hoofdrol in een veelgeprezen drama nooit iemands carrière vooruithelpen op dezelfde manier als het spelen van de webslinger op het grote scherm.

The Amazing Spider-Man, uitgebracht in 2012, was een grote hit, hoewel sommige fans sindsdien hebben beweerd dat Andrew Garfields vertolking van Spider-Man de slechtste is in de geschiedenis van het grote scherm. Gebaseerd op het succes van zijn eerste uitstapje als superheld, zou Garfield terugkeren voor The Amazing Spider-Man 2 uit 2014. Helaas werd die film door critici en vele bioscoopbezoekers gepand.

Meer films

Toen het duidelijk werd dat de tijd van Andrew Garfield als Spider-Man ten einde liep, leek het misschien alsof zijn carrière op het spel stond. Het blijkt echter dat Garfield de twee beste prestaties van zijn carrière zou gaan geven.

Hacksaw Ridge, uitgebracht in 2016, deed goede zaken aan de kassa. Meer in het bijzonder zou de film een kritische lieveling worden die werd genomineerd voor en zoveel prijzen won dat elke poging om ze hier allemaal op te sommen misleidend zou zijn. Zo werd Hacksaw Ridge genomineerd voor Oscars voor Beste Regisseur en Beste Film. Voor Garfield moet het echte hoogtepunt van het prijsseizoen natuurlijk de Oscar-nominatie voor Beste Acteur zijn geweest die zijn optreden in Hacksaw Ridge vergaarde.

In hetzelfde jaar dat Hacksaw Ridge werd uitgebracht, kwam Silence van Martin Scorsese in de bioscoop met Andrew Garfield in de hoofdrol. Hoewel de meeste mensen niet denken dat Silence een van de beste films van Scorsese is, prezen critici de zeer doordachte film. De afgelopen jaren speelde Garfield ook in de films Under the Silver Lake en Breathe. Garfield zal ook de hoofdrol spelen in de komende films The Eyes of Tammy Faye, Lin-Manuel Miranda's Tick, Tick… Boom!, en de mainstream van Gia Coppola.

Headlines

Sinds Andrew Garfield een ster werd, is het duidelijk dat hij niet geniet van de pers die zijn persoonlijke leven behandelt. Toen hij en zijn ex-vriendin bijvoorbeeld werden opgejaagd door de paparazzi, deden ze hun best om ze te trollen. Als gevolg van de positie van Garfield is er niet zoveel bekend over zijn huidige persoonlijke leven. Als je echter denkt dat dit betekent dat Garfield uit de krantenkoppen is gebleven sinds zijn laatste Spider-Man-film, is dat zeker niet het geval.

In 2018 speelde Andrew Garfield in een revival van Tony Kushner's "Angels in America". In de meeste gevallen v alt het niet zo op wanneer een filmster het podium betreedt. De enscenering van "Angels in America" waarin Garfield speelde, werd op dat moment echter het meest door Tony genomineerde toneelstuk in de geschiedenis van Broadway, wat verbazingwekkend is. Helaas was Garfields ervaring met dat stuk niet helemaal goed nadat hem werd gevraagd hoe hij zich voorbereidde om een homoseksueel op het podium te spelen tijdens een panelgesprek. “Elke zondag had ik acht vrienden over de vloer en keken we gewoon naar Ru. Dit is mijn leven buiten dit toneelstuk. Ik ben op dit moment een homoseksuele man, alleen zonder de fysieke handeling – dat is alles.” Het is niet verwonderlijk dat dat antwoord veel mensen boos maakte.

Waar Andrew Garfield de laatste tijd de meeste aandacht voor heeft gekregen, zijn natuurlijk de beweringen dat hij zal verschijnen in de komende derde MCU Spider-Man-film. Er moet echter worden opgemerkt dat deze koppen op het moment van schrijven niet zijn bevestigd door iemand die bij het project betrokken is of door Garfield zelf.

Aanbevolen: