Wat heeft Sara Ramirez gedaan sinds 'Grey's Anatomy'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Sara Ramirez gedaan sinds 'Grey's Anatomy'?
Wat heeft Sara Ramirez gedaan sinds 'Grey's Anatomy'?
Anonim

In een bepaald jaar zijn er maar een klein aantal shows die echt de aandacht van de wereld weten te trekken. Veel series die een tijdje het gesprek van de wereld worden, verdwijnen echter al te lang uit het publieke bewustzijn. De meeste mensen herinneren zich bijvoorbeeld waarschijnlijk wanneer Tiger King en The Queen's Gambit fenomenen werden. Maar hoeveel mensen ook genoten van die shows en hoe goed ze ook waren gemaakt, de meeste kijkers zijn die series al lang voorbij.

Aan de andere kant van het spectrum is Grey's Anatomy al vele, vele jaren in de lucht en fans geven tot op de dag van vandaag nog steeds veel om de show. Als bewijs daarvan hoef je alleen maar te kijken naar het feit dat fans van Grey's Anatomy echt wilden weten of de show zou terugkeren zodra het zeventiende seizoen ten einde was.

Sara Ramirez Rode Loper
Sara Ramirez Rode Loper

Sinds Grey's Anatomy al zo lang in de lucht is, zijn veel acteurs synoniem geworden met de serie. De vertolking van Calliope Torres door Sara Ramirez heeft bijvoorbeeld een onuitwisbaar stempel gedrukt op de legioenen fans. Desondanks weten veel Grey's Anatomy-kijkers niet wat Ramirez heeft uitgespookt sinds ze de serie achter zich hebben gelaten.

Ongelooflijk vanaf het begin

Voordat veel acteurs beroemd worden, werken ze jarenlang aan andere banen. Sara Ramirez is echter zo'n overweldigend getalenteerde artiest dat ze de kost konden verdienen als acteur lang voordat ze een tv-ster werden.

Na een middelbare school voor podiumkunsten te hebben gevolgd, studeerde Sara Ramirez af aan Julliard, waar ze een opleiding tot acteur en zanger volgde. Nadat ze hun vaardigheden tijdens hun schooljaren hadden aangescherpt, kostte het Ramirez geen tijd om Broadway stormenderhand te veroveren. Ramirez speelde zelfs in ensceneringen van verschillende toneelstukken, waaronder The Capeman, Dreamgirls, The Vagina Monlogues en Spamalot.

Sara Ramirez Spamalot
Sara Ramirez Spamalot

Naast de toneeluitvoeringen van Sara Ramirez, verschenen ze in een lange lijst van andere projecten voordat ze zich bij de cast van Grey's Anatomy voegden. Ramirez verscheen bijvoorbeeld in shows als Spin City en Law & Order: Special Victims Unit, naast het hebben van kleine maar gedenkwaardige rollen in films als You've Got Mail en Spider-Man. Alsof dat allemaal niet al opmerkelijk genoeg was, speelde Ramirez ook het titelpersonage in een PlayStation 1-videogame genaamd "Um Jammer Lammy".

De rol van een leven en daarna

Van 2006 tot 2016 stemden Grey's Anatomy-fans af om Sara Ramirez Calliope Torres te zien spelen. Na zijn debuut in het tweede seizoen van de show, voegde Ramirez zich bij de hoofdcast van de serie en verscheen hij in 241 afleveringen van het populaire medische drama.

Tijdens Ramirez' Grey's Anatomy-periode spraken ze positief over hun ervaring met het maken van de serie. Dat is natuurlijk logisch, want Grey's Anatomy maakte Ramirez rijk en beroemd. Als gevolg daarvan verraste het veel mensen toen werd aangekondigd dat Ramirez Grey's Anatomy achter zich zou laten na een decennium in de show. In 2017 vertelde Ramirez aan Entertainment Weekly dat ze "absoluut" gelijk hadden om Grey's Anatomy te verlaten toen ze dat deden.

Sara Ramirez Grijze Anatomie
Sara Ramirez Grijze Anatomie

Hoewel sommige mensen misschien hadden verwacht dat Sara Ramirez spijt zou hebben van het achterlaten van Grey's Anatomy, is het volkomen logisch dat dit niet het geval is. Ramirez heeft immers gezegd dat Shonda Rhimes de deur open heeft gelaten in termen van een mogelijke terugkeer van Grey's Anatomy. Bovendien speelde Ramirez in een paar seizoenen van Madam Secretary en werden ze een stemacteur toen ze een hoofdrol kregen in de Disney Channel-animatieshow Sofia the First.

Naar buiten komen en je uitspreken

In hetzelfde jaar dat Sara Ramirez Grey's Anatomy achter zich liet, spraken ze op de 40 To None Summit van het True Colors Fund en onthulden ze dat ze zich identificeerden als queer en biseksueel. Op dat moment schreven ze een e-mail naar The Huffington Post waarin ze hun beslissing om uit de kast te komen als "zeer organisch" en "natuurlijk" noemden.

Ongeveer vier jaar nadat Sara Ramirez voor het eerst in het openbaar over hun seksualiteit sprak, gingen ze naar Instagram om verder te onthullen wie ze zijn. Als onderdeel van een bericht van augustus 2020 noemde Ramirez zichzelf een "meisjesachtige jongen", jongensachtig meisje", "jongensachtige jongen" en meisjesachtig meisje" voordat ze haar bericht beëindigde met nonbinary.

www.instagram.com/p/CEZak3AHwjG/

De afgelopen jaren heeft Sara Ramirez bewezen bereid te zijn om zich uit te spreken over de zorgen van de LGBTQ+-gemeenschap. In 2017 vergeleek een personage in de ABC-show The Real O'Neals bijvoorbeeld biseksualiteit met het hebben van "zwevende tenen" of "geldproblemen". Totaal niet onder de indruk van de zogenaamde grap, schreef Ramirez op Twitter dat ze "echt ontmoedigd en teleurgesteld" waren. Ramirez zou later een link tweeten naar een petitie van Change.org waarin ABC smeekte om "een einde te maken aan bifobie en dubbel wissen". Ten slotte onthulde Ramirez dat ze het netwerk hadden gevraagd om de grap te "bezitten" en "aan te pakken", en om "onze queer en biseksuele jeugd en gemeenschap te versterken met nauwkeurige positieve reflecties."

Aanbevolen: