Dit is wat Sandra Oh heeft gedaan sinds 'Grey's Anatomy

Inhoudsopgave:

Dit is wat Sandra Oh heeft gedaan sinds 'Grey's Anatomy
Dit is wat Sandra Oh heeft gedaan sinds 'Grey's Anatomy
Anonim

Sinds haar baanbrekende rol in de vroege jaren '90 (een tv-film waarin ze het titulaire personage speelde), is actrice Sandra Oh nooit gestopt met het leveren van het ene meesterlijke optreden na het andere.

En zoals fans weten, was haar tijd in Grey's Anatomy geen uitzondering.

Terwijl ze Dr. Cristina Yang speelde in het langlopende medische drama, veroverde Oh de harten van het publiek door een meedogenloze chirurg te spelen die leerde lief te hebben en vrienden te maken tijdens haar tijd in de show.

Het optreden van de actrice was zelfs zo indrukwekkend dat ze vijf Emmy-knikjes scoorde tijdens haar tijd in de serie. Tegelijkertijd won ze ook haar eerste Golden Globe.

Oh verliet later de show nadat ze 10 seizoenen een vaste klant was (ze vond gewoon dat het tijd was om verder te gaan). Sindsdien was de actrice druk bezig met het nastreven van een breed scala aan projecten. Deze omvatten verschillende films en andere tv-shows. Om nog maar te zwijgen, ze kreeg ook steeds lofbetuigingen.

Inderdaad, Oh's ster is alleen maar helderder geworden sinds haar tijd op Grey's.

Kort na Grey's Anatomy kwamen er in eerste instantie geen grote projecten binnen

Zoals verwacht, was Oh druk bezig kort nadat ze haar werkkleding had opgehangen. Dat gezegd hebbende, lijkt het erop dat de actrice aanvankelijk geen grote studioprojecten nastreefde.

In plaats daarvan ging ze voor weinig bekende films zoals Meditatiepark; Tammy met Melissa McCarthy, Susan Sarandon en Kathy Bates; en Catfight met Anne Heche en Alicia Silverstone.

Rond dezelfde tijd speelde Oh in de webserie Shitty Boyfriends, die wordt geproduceerd door Friends-ster Lisa Kudrow en Oh's mede Shondaland-aluin Dan Bucatinsky (Scandal). Ze maakte later een korte verschijning in de tv-serie American Crime.

Sandra Oh kreeg de rol van het titulaire personage in deze Emmy-winnende show

Slechts een paar jaar later kreeg Oh de hoofdrol in de BBC America/AMC-serie Killing Eve. In de show speelt de actrice een verveelde MI5-agent die in een kat-en-muisspel terechtkomt met een huurmoordenaar genaamd Villanelle (Jodie Comer).

Voor Oh, de rol is in wezen de eerste keer dat ze ooit is benaderd voor een hoofdpersonage nadat ze tientallen jaren een werkende Hollywood-actrice was.

Het is zoiets van, 'Oh, het is zo gemakkelijk! Ze hebben je net gebeld!” Oh merkte op over haar casting tijdens een interview met Vanity Fair.

“Toch? In zekere zin is dat waar. Maar op een andere manier duurde het 30 jaar om dit telefoontje te krijgen.”

En in tegenstelling tot Grey's Anatomy, waar Oh meestal beperkt was tot de studio, nam Killing Eve de actrice de hele wereld over.

“Als je in Europa en internationaal kunt fotograferen, liegen die locaties niet. Het gevoel liegt niet, de kwaliteit van het licht”, vertelde de actrice aan Deadline.

“Het geeft het die smaak en die kwaliteit, en we zijn bijna elke dag op locatie. Dat geeft het gewoon een andere energie en een andere look.”

Tot nu toe heeft Killing Eve al 19 Emmy-knikken gescoord en één overwinning. Vorig jaar werd aangekondigd dat het vierde seizoen van de show het laatste zou zijn.

Later werd Sandra Oh een Netflix-ster

Rond dezelfde tijd dat Oh begon te werken aan Killing Eve, waagde de ervaren actrice zich aan streaming en diende als stemacteur in de DreamWorks-serie She-Ra and the Princesses of Power voor Netflix.

Kort daarna voegde Oh zich bij de cast van de Netflix-animatiefilm Over the Moon. Het project herenigde de actrice met schrijver Audrey Wells die een van Oh's eerdere films schreef, Under the Tuscan Sun. Dit was in wezen de reden waarom Oh ermee instemde het project te doen.

"Je hebt en kent al meer dan 20 jaar een werkrelatie, van iemand die al 20 jaar in en uit je leven is", vertelde de actrice aan Associated Press.

“Het was mijn voornaamste drijfveer om de film te maken, omdat het is alsof ze wil dat ik deze woorden zeg. Hoe kan ik dat niet?”

Helaas stierf Wells voordat ze het werk aan de film konden afronden. En voor Oh was het een echte eer om nog een laatste keer samen te werken met haar oude vriend.

“Doen onder de Toscaanse zon met haar en zien wat ze allemaal heeft meegemaakt om dat te doen, en haar successen en dan haar gezondheidsproblemen. En dan is dit haar laatste project… ik heb nog niet echt de juiste woorden…, zei ze.

“En dus ben ik gewoon heel dankbaar dat ik deel uitmaak van de film.”

Naast Over the Moon speelde Oh ook in de Netflix-comedyserie The Chair. De show is gemaakt door actrice Amanda Peet en het blijkt dat ze de hoofdrol had geschreven van de Engelse afdelingsvoorzitter Ji-Yoon Kim.

“Ik wilde dat Sandra de show zou doen omdat ik niemand anders kon bedenken die een pratfall zou kunnen doen, maar ook kon lezen als iemand met een Ph. D. in de literatuur, vertelde Peet aan Datebook.

“Dus ik wilde dat ze het vanaf het begin deed, en toen ze eenmaal ja zei, spraken we over de verschillende manieren waarop het het verhaal zou beïnvloeden dat de vrouwelijke supervisor ook een vrouw van kleur was.”

Op dit moment lijkt het erop dat Oh hard aan het werk is aan verschillende aankomende films. Deze omvatten geanimeerde projecten zoals The Tiger's Apprentice en Turning Red van Disney Pixar. Tegelijkertijd werkt ze aan het tweede seizoen van Amazon's animatieserie Invincible.

Bovendien zal Oh de hoofdrol spelen in de aankomende horrorfilm Umma naast Dermot Mulroney en Odeya Rush.

Aanbevolen: