De met sterren bezaaide rom-com die een kaskraker werd

Inhoudsopgave:

De met sterren bezaaide rom-com die een kaskraker werd
De met sterren bezaaide rom-com die een kaskraker werd
Anonim

De grootste sterren in Hollywood hebben er normaal gesproken geen problemen mee om een film te helpen een hit te worden aan de kassa, maar zo nu en dan zal een film met grote namen door de kieren vallen en in een flop veranderen. Zelfs franchisefilms kunnen struikelen en uiteindelijk een hoop geld verliezen.

Reese Witherspoon is al jaren een grote ster in de industrie, maar in 2010 leidde Reese Witherspoon een met sterren bezaaide cast in een romantische komedie die niet in staat was zijn potentieel te benutten terwijl hij op weg was om een flop.

Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

Hoe weet je dat ik een enorme cast had

Hoe ken je film?
Hoe ken je film?

Een van de meest effectieve manieren waarop een filmstudio de potentiële winst op een film kan vergroten, is door rendabele sterren te casten die een bewezen staat van dienst hebben in het veroveren van de kassa. Dit was precies het soort strategie dat de studio achter How Do You Know gebruikte toen ze een schare getalenteerde artiesten castten in de hoofdrollen van de film.

Een snelle blik op de selectie van personen die deze film tot leven hebben gebracht, zal een uitzonderlijke hoeveelheid talent en eerder succes binnen de cast onthullen. Sterren als Reese Witherspoon, Owen Wilson, Paul Rudd, Kathryn Hahn en Jack Nicholson namen allemaal deel aan het project. Van buitenaf lijkt het alsof het casten van artiesten van hun kaliber meer dan genoeg zou zijn geweest om deze film een wereldwijd succes te laten worden, maar de studio zou een harde les leren met het eindresultaat van deze film.

Zoals we in het verleden hebben gezien, is slamdunk-casting niet altijd een garantie dat een film goed presteert aan de kassa. Ja, mensen gaan graag naar een film om een ensemblecast te zien, maar aan het eind van de dag moet de film nog veel meer opleveren dan alleen de gezichten op het scherm.

Deze film had niet alleen een enorme cast, maar had ook een enorm budget.

Het had ook een enorm budget

Hoe ken je film?
Hoe ken je film?

Voor het grootste deel lijkt het erop dat een romantische komediefilm er niet veel geld voor nodig heeft. Dus als je het grote geld gaat uitgeven, kun je maar beter geloven dat het script dat je tot leven brengt uitzonderlijk genoeg is om de mal van het genre te doorbreken. Sony leerde op de harde manier wat er gebeurt als je veel te veel geld uitgeeft aan een romantische komedie in 2010, toen deze film werd uitgebracht.

Volgens Box Office Mojo kwam How Do You Know met het monsterprijskaartje van $ 120 miljoen, wat een duizelingwekkende hoeveelheid geld is om in een romantische komedie te zinken. Hoewel het waar is dat deze films een flink bedrag kunnen verdienen aan de kassa, klinkt $ 120 miljoen voor dit soort projecten net zo bizar als het in werkelijkheid was voor de studio.

Met een enorm budget en enorme namen, moet Sony een schijn van vertrouwen hebben gevoeld dat deze film een van de grootste grossers in de geschiedenis van het genre zou kunnen worden. Helaas deed deze film niet veel meer dan floppen en vergeten worden.

Het flopte slecht

Hoe ken je film?
Hoe ken je film?

Films gaan om verschillende redenen de geschiedenis in, en in het geval van How Do You Know wordt deze film gewoon herinnerd vanwege het feit dat het zo'n enorme teleurstelling was aan de kassa. Dit wil niet zeggen dat er niet veel hard werk en passie is geweest om deze film tot leven te brengen. Het is gewoon een bewijs van het feit dat niets gegarandeerd is in de filmindustrie.

Volgens Box Office Mojo kon deze film slechts $ 48 miljoen binnenhalen tegen zijn budget van $ 120 miljoen. Dat is een enorme hoeveelheid geld voor de studio om te eten voor welk project dan ook, en we kunnen ons niet voorstellen hoe het er achter de schermen bij Sony uitzag toen How Do You Know op zijn kop viel.

Gelukkig zijn alle artiesten die bij de film betrokken waren verder gegaan en zijn ze geweldige dingen blijven doen. Soms is de entertainmentindustrie ongelooflijk meedogenloos, en één enorme flop is alles wat nodig is om iemands carrière volledig te laten ontsporen. In dit geval kwamen de sterren er echter relatief ongedeerd uit en veel van de leden van deze cast zijn toevallig in de MCU verschenen.

How Do You Know had een hit moeten zijn, maar het enorme budget was gewoon te veel om te overwinnen.

Aanbevolen: