Mean Girls': hier is waarom Lindsay Lohan de rol van Regina George afwees

Inhoudsopgave:

Mean Girls': hier is waarom Lindsay Lohan de rol van Regina George afwees
Mean Girls': hier is waarom Lindsay Lohan de rol van Regina George afwees
Anonim

Het is alsof Lindsay Lohan ESPN had of zoiets, maar ze wist dat het spelen van Regina George niet de juiste carrièrestap zou zijn.

Het is moeilijk voor te stellen, maar er was een keer per dag dat Mean Girls er heel anders uit hadden kunnen zien. Maar nogmaals, het is moeilijk voor te stellen dat een van onze favoriete films totaal anders zal verlopen. Mean Girls is nu een cultklassieker, met een schare fans die nog tientallen jaren later dorst hebben, en een cast die graag nog een laatste keer hun rol zou willen spelen.

Rachel McAdams zal voor altijd Regina George zijn, daar bestaat geen twijfel over. De rol was voor haar gemaakt, en ze bereidde zich erop voor door te luisteren naar het gezeur van Courtney Love en haar innerlijke Alec Baldwin te channelen (met name zijn personage Blake uit Glengarry Glen Ross). Maar hoewel ze perfect was voor het personage, was ze niet de eerste persoon die producenten in gedachten hadden om haar te spelen.

Hun eerste keuze was Lohan, maar ze wees het af in wat waarschijnlijk een van haar slimste carrièrebeslissingen ooit was.

'Gemene meiden.&39
'Gemene meiden.&39

Waarom ze de rol van bijenkoningin niet wilde

In het begin van de jaren 2000 was Lindsay Lohan koningin, althans voor veel van de kleine meisjes die haar keer op keer zagen in Disney-films zoals Parent Trap (1998), Get a Clue (2002), Freaky Friday (2003), en Bekentenissen van een Teenage Drama Queen (2004).

Maar toen Mean Girls in hetzelfde jaar langskwam, op het hoogtepunt van haar carrière, kwamen de producers in eerste instantie naar haar toe om Regina George te spelen. In al haar films speelde ze nooit de bad girl (ze had wel houdingsproblemen met haar moeder in Freaky Friday, maar dat verdween naar het einde toe).

Lohan speelde altijd de meisjes die de underdogs van de school waren die zich losmaakten en uiteindelijk deden wat ze wilden. Een meisje dat bij House of Blues speelde, dat haar moeder trots maakte en de man kreeg. Een meisje dat haar idool, Stu uit Sidarthur, leerde kennen, speelde de felbegeerde rol van Eliza, duwde Megan Fox in een fontein en won de man… opnieuw. Heroïsche tienermomenten als deze zouden nooit zijn gebeurd in Mean Girls als Lohan de Queen Bee had aangenomen. Maar misschien wilde ze dat wel… in het begin tenminste.

Het is altijd goed voor een acteur om zich los te maken van het beeld waarin Hollywood je probeert te plaatsen. Tegen de tijd dat Mean Girls ronddraaide, was Lohan waarschijnlijk wanhopig om los te komen van haar 'brave meid'-imago en op meer complexe karakters.

Een personage als Regina zou Lohans eerste kans hierop zijn geweest. Volgens de regisseur van de film, Mark Waters, was er aanvankelijk opwinding om de schurk te spelen.

"Haar energie is een zeer agressieve, met testosteron beladen energie, en dat is precies wat ik wist dat ik nodig had voor Regina George," vertelde Waters aan Vulture."Toen ik het haar gaf, zei ze: 'Ik hou verdomme van Regina George! Dit is precies de rol die ik wil spelen.' Dus we hebben het doorgelezen en we probeerden iemand te zoeken om de rol van Cady [Heron, de heldin van de film] te spelen, maar eerlijk gezegd vonden we niemand die we leuk vonden en die zich sterk genoeg voelde om tegen Lindsay in te gaan."

Volgens Financial Express was een andere reden waarom Lohan zo enthousiast was om Regina te spelen, dat ze niet de kans had gekregen om het populaire meisje in Confessions of a Teenage Drama Queen te spelen. Maar het succes van Freaky Friday deed de producers denken dat het misschien een goed idee was om Lohan als de heldin in Mean Girls te behouden.

"Sherry Lansing, die op dat moment Paramount leidde, vertelde ons: 'We moeten Lindsay de hoofdrol laten spelen… Het gaat gewoon niet werken om haar de slechterik te laten spelen, omdat ze nu een publiek heeft dat won accepteer dat niet'", legde Waters uit.

Uiteindelijk was Lohan het ermee eens dat het waarschijnlijk een veiligere carrièrestap was als ze in plaats daarvan Cady zou spelen. "Lindsay zei met tegenzin: 'Oké, ik denk dat ik de hoofdrol zal spelen. Ik krijg tenminste meer regels'", zei Waters.

Rachel McAdams was het aardige meisje dat een heel goed gemeen meisje kon spelen

Net zoals Lohan de aantrekkingskracht zag in het spelen van Regina, zag McAdams de aantrekkingskracht in het spelen van Cady, aangezien zij het personage was waarvoor ze aanvankelijk auditie deed. Maar Waters vond haar een beetje te oud voor de rol. Dus toen producers Lohan vertelden dat hij Cady moest spelen, hadden ze een opening voor McAdams om Regina te spelen.

Volgens de producers werd McAdams gekozen om Regina te spelen omdat "alleen aardige meiden gemene meiden kunnen spelen." Wat niet echt logisch is. Lohan was een aardige meid en toch mocht ze Regina niet spelen.

Regina in 'Mean Girls&39
Regina in 'Mean Girls&39

De twee actrices hadden in het begin een interessante chemie, want volgens Waters was Lohan nerveus rond McAdams. Dit heeft haar zeker geholpen haar angst voor Regina in de film te kanaliseren.

"Toen Lindsay acteerde met Rachel, werd ze erg verlegen, omdat Rachel ouder was en een zeer talentvolle actrice," zei Waters."Ze zou de kamer binnenkomen en niet met Lindsay praten - ze was erg gefocust. Lindsay werd een beetje nerveus om haar heen, en ik dacht dat, meer dan wat dan ook, de beslissende factor zou zijn, het feit dat ze Lindsay beïnvloedde op die manier."

Het is echter interessant om te horen dat het imago van Lohan in die tijd zo beschermd was. Het enige wat ze echt wilde was zich losmaken uit die kooi waarin ze haar hadden gestopt. Als ze haar de rollen hadden laten spelen die ze wilde, zou ze misschien niet zijn doorgegaan met het nemen van overhaaste, soms twijfelachtige beslissingen die later dat goede meisje bezoedeld hebben..

'Gemene meiden.&39
'Gemene meiden.&39

Ongeacht wie wie moest spelen, Mean Girls bleek te halen. Geen enkele andere film in de geschiedenis had het leven op de middelbare school beter kunnen weergeven, ook al was het een beetje gedramatiseerd. We wilden allemaal wel eens Regina en de rest van de Plastics op de middelbare school zijn.

Aanbevolen: