Waarom Christina Applegate de rol van Elle Woods afwees

Inhoudsopgave:

Waarom Christina Applegate de rol van Elle Woods afwees
Waarom Christina Applegate de rol van Elle Woods afwees
Anonim

De meeste A-lijstacteurs hebben één rol waarvoor ze altijd herinnerd zullen worden. Het maakt niet uit hoeveel andere geweldige rollen ze krijgen of hoeveel ze transformeren als acteurs, fans zullen ze nooit vergeten als dat ene doorbraakpersonage.

Voor Reese Witherspoon is dat Elle Woods in de komediefilm Legally Blonde uit 2001. Hoewel Witherspoon in nogal wat projecten was verschenen voordat hij zich aanmeldde voor Legally Blonde, speelde het personage van Elle Woods een grote rol bij het veranderen van haar in een filmster.

Het is moeilijk voor te stellen dat iemand anders Elle Woods speelt, maar er waren een paar andere actrices die in aanmerking kwamen voor de rol.

Christina Applegate, die later een connectie had met Witherspoon via het tv-programma Friends waar ze allebei de zussen van Rachel Green speelden, kreeg de rol aangeboden maar wees het af.

Lees verder om erachter te komen waarom Applegate ervoor koos om niet deel te nemen aan Legally Blonde en of ze nu spijt heeft van haar beslissing.

Elle Woods en 'legaal blond'

Iedereen die in de vroege jaren 2000 in de buurt was, zou bekend zijn met Legally Blonde. De film vertelt het verhaal van Elle Woods, een vrouwenclubkoningin die haar vriend naar de rechtenstudie volgt. De film zit vol met hilarische gedenkwaardige momenten en hartverwarmende berichten.

Terwijl Elle Woods ontdekt dat ze meer is dan alleen een mooi gezicht, deed een generatie jonge meisjes dat ook.

De film kreeg in 2003 een vervolg en de spin-off Legally Blondes uit 2009. Legally Blonde 3 is momenteel in pre-productie, gepland voor release in 2022.

De rol die de carrière van Reese Witherspoon lanceerde

De rol van Elle Woods in Legally Blonde maakte van Reese Witherspoon een begrip.

Voordat Witherspoon het hoofdpersonage van de film was, had hij een aantal opmerkelijke rollen gespeeld, waaronder Annette Hargrove in Cruel Intentions uit 1999 en Rachel Greens zus Jill Green in Friends. Legally Blonde lanceerde Witherspoon echter op de A-lijst.

Na het spelen van Elle Woods, bracht Witherspoon een reeks andere grote films op de markt, waaronder Sweet Home Alabama, Walk the Line en Water for Elephants.

Waarom Christina Applegate de rol afwees

We kunnen ons nu niet meer voorstellen dat iemand anders de rol van Elle Woods speelt. Maar voordat Witherspoon zich aanmeldde, waren er een aantal andere actrices die in aanmerking kwamen voor de rol.

Christina Applegate was een van hen, die de rol eigenlijk kreeg aangeboden, maar deze afwees.

Volgens BuzzFeed is iets dat de meeste mensen niet weten over de film uit het begin van de jaren 2000, dat de actrice besloot de film niet te maken omdat ze niet getypeerd wilde worden als een 'domme blondine'.

Applegate speelde in 2004 de komediefilm Anchorman tegenover Will Ferrell en verscheen als Debbie Griswold in Vacation uit 2015. Ze bereidt zich momenteel voor op het filmen van de tv-film Your Time Is Up uit 2022, die in pre-productie is.

Heeft ze er spijt van dat ze geen hoofdrol heeft gespeeld in 'Legally Blonde'?

Sinds Legally Blonde zo'n populaire film is geworden, vragen fans zich af of Christina Applegate er spijt van heeft dat ze de rol heeft afgewezen. In een interview met de New York Daily News gaf Applegate toe dat ze er spijt van heeft dat ze de rol niet heeft gespeeld.

"Ik kreeg steeds scripts voor domme blondjes en hier is een van mijn grootste spijt: een daarvan was Legally Blonde", herinnert Applegate zich (via News). “Ik wilde gewoon niet weer een dom blondje spelen. Nou, dat was stom.”

Dat gezegd hebbende, Applegate is over het algemeen tevreden met de manier waarop haar carrière is verlopen.

Terwijl het spelen van Elle Woods haar misschien een A-lister heeft gemaakt, merkte ze dat er minder druk was zonder het extra succes; “(Ik ben) nooit echt succesvol geweest. Als je nooit de A-lijst ha alt en op een mooie respectabele B blijft, kun je die langer volhouden.”

Andere actrices die Elle Woods hadden kunnen spelen

Er waren een paar andere actrices die ook in de race waren om Elle Woods te spelen voordat Reese Witherspoon uiteindelijk in de rol werd gecast.

Een van de grootste namen waren Charlize Theron, Gwyneth P altrow, Katherine Heigl, Milla Jovovich en Jennifer Love Hewitt.

Alicia Silverstone van Clueless roem werd ook overwogen voordat de filmmakers zich op Witherspoon vestigden.

Christina Applegate en Reese Witherspoon's acteerrelatie

De Legally Blonde-aanbiedingen zijn niet het enige dat Christina Applegate en Reese Witherspoon gemeen hebben! De twee actrices speelden ook elk een zus van de hoofdpersoon Rachel Green op Friends.

Witherspoon was de eerste actrice die werd gecast als een van Rachel's zus, en verscheen voor het eerst als Jill Green in 2000. Applegate werd pas in 2002 gezien toen ze een gastrol speelde in de aflevering The One With Rachel's Other Sister als Amy Groen.

Terwijl Jill Green werd gekarakteriseerd als verwend en braaf, was Amy egoïstischer en agressiever.

Reese Witherspoon en Jennifer Aniston, die in het echte leven vrienden zijn, hebben Christina Applegate gevraagd om met hen mee te gaan naar een Green Sister-reünie. Dus Friends-fans kunnen in de nabije toekomst iets lekkers krijgen… blijf op de hoogte!

Aanbevolen: