De waarheid over de rol van Ryan Eggold in 'New Amsterdam

Inhoudsopgave:

De waarheid over de rol van Ryan Eggold in 'New Amsterdam
De waarheid over de rol van Ryan Eggold in 'New Amsterdam
Anonim

Na het vertolken van een rol die hij zelf heeft helpen ontwikkelen op The Blacklist, maakte acteur Ryan Eggold een schokkende exit die fans verwoestte. Gelukkig voor hen duurde het niet lang voordat Eggold in een andere NBC-show terechtkwam. Deze keer is het het medische drama Nieuw Amsterdam.

In tegenstelling tot andere medische drama's, is deze show geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. In het bijzonder, het personage dat Eggold speelt, Dr. Max Goodwin, is gebaseerd op een echte medische directeur die al meer dan tien jaar het oudste openbare ziekenhuis in de Verenigde Staten runt.

Hoe Ryan Eggold bij de cast van New Amsterdam terechtkwam

Een scène uit Nieuw Amsterdam
Een scène uit Nieuw Amsterdam

Om uit te leggen hoe Eggold de hoofdrol in dit medische drama kreeg, moet je onthouden hoe de acteur in de eerste plaats bij NBC terechtkwam. Eggold was in het begin misschien niet enthousiast om televisiewerk te doen, maar The Blacklist veranderde van gedachten.

In de show leverde Eggolds vertolking van Liz' (Megan Boone) dubbellevende echtgenoot Tom Keen veel lof op. Het leverde Eggold zelfs zijn eigen spin-off op, The Blacklist: Redemption. Helaas werd de show na slechts één seizoen geannuleerd. Eggold keerde kort daarna terug naar The Blacklist, maar werd uiteindelijk gedood. (Terwijl hij met TV Insider sprak, legde Eggold zelf uit: "Na de spin-off te hebben gedaan en het netwerk dat te annuleren, was het een soort anticlimax om terug te komen."

Een scène uit Nieuw Amsterdam
Een scène uit Nieuw Amsterdam

Niettemin was NBC vastbesloten om de werkrelatie met de acteur voort te zetten. Tijdens de Television Critics Association Winter-perstour in 2020 merkte voormalig NBC Entertainment-voorzitter Paul Telegdy op: Toen we Ryan Eggold voor het eerst ontmoetten als een van de slechteriken op The Blacklist, wisten we dat hij een kwaliteit en een performer-kwaliteit had die we wilde blijven werken met…”

Nu ging Eggold niet meteen van de ene NBC-show naar de andere (hij speelde tussendoor in Spike Lee's BlacKkKlansman). Deze keer was de acteur op zoek naar iets dat meer op de realiteit was gebaseerd: "Ik was op zoek naar relevantie en eerlijkheid", vertelde Eggold aan Entertainment Weekly. "Ik was op zoek naar iets anders." New Amsterdam bleek precies dat te zijn.

De waarheid over het karakter van Ryan Eggold en de basis voor New Amsterdam

Dr. Manheimer is de echte inspiratie voor Eggold's no-nonsense Dr. Goodwin. Voordat hij klinisch professor werd aan de New York University School of Medicine, was Manheimer meer dan tien jaar medisch directeur van het befaamde Bellevue Hospital in New York.

Het idee voor de show ontstond nadat showrunner David Shulner het boek van Manheimer, Twelve Patienten: Life and Death in het Bellevue Hospital, had gelezen. Rond de tijd van de presidentsverkiezingen merkte Shulner dat 'het hele land het over gezondheidszorg had'. Hij vertelde ook aan Creative Screenwriting Magazine: Al het drama op het nieuws ging over dit ene onderwerp. Het enige wat ontbrak in het gesprek was hoop.” In zekere zin is dat wat Schulner kreeg door het boek van Manheimer te lezen.

“Hier is iemand [Manheimer] die naar Bellevue kwam, dat op dat moment worstelde, een hele afdeling ontsloeg, alle nieuwe behandelende artsen in dienst nam, in wezen de medische studenten verving die het ziekenhuis runden, en zichzelf in conflict bracht met de medische school, 'legde Schulner uit. “Het was een perfecte metafoor voor onze huidige zorgsector.”

Aanvankelijk waren er vier netwerken die geïnteresseerd waren in het doen van de show. Maar Manheimer koos uiteindelijk voor NBC omdat Ik vond dat ze de beste waardering hadden voor het soort verhaal dat ik wilde vertellen, waaronder de sociale determinanten en interessante medische verhalen. En toen hij ervoor koos om met NBC samen te werken, vielen de dingen op hun plaats. Eggold werd gecast om een fictieve versie van Manheimer te spelen. In de pilot ontsloeg Max van Eggold op gedenkwaardige wijze de gehele cardio-thoracale chirurgische afdeling van het ziekenhuis.

Later in het verhaal komt Max er ook achter dat hij kanker heeft, een verhaallijn die door Manheimer zelf is geïnspireerd. "Ik kreeg een aantal jaren geleden de diagnose [plaveiselcelkanker] en onderging een rigoureuze, moeilijke behandeling", onthulde Manheimer aan MedPage Today. "Ik had een moeilijk ziekteverloop met veel complicaties en het heeft me enorm veranderd."

Sinds het begin heeft Manheimer ook gediend als een van de producenten van de show. Dat betekende dat Eggold veel tijd met Manheimer heeft kunnen doorbrengen sinds hij aan de show begon te werken. Eggold legde uit: "Ik had veel gesprekken met Eric over wat zijn worstelingen waren, en hij herinnerde me eraan dat artsen niet altijd onfeilbaar zijn." Over Goodwins verhaallijn zei Manheimer ook: "Er zullen veel overeenkomsten zijn [met mijn eigen situatie].”

Een scène uit Nieuw Amsterdam
Een scène uit Nieuw Amsterdam

Vorig jaar behaalde New Amsterdam een verlenging van drie seizoenen, wat betekent dat de show gedurende de hele looptijd minimaal vijf seizoenen gegarandeerd is. Het tweede seizoen van de show kreeg gemiddeld 1,7 rating van Nielsen Live+7 ratings, het vastleggen van naar schatting 9,8 miljoen kijkers. En als de prestaties van de show relatief sterk blijven, is de kans groot dat Eggold's New Amsterdam verder gaat dan seizoen vijf.

Aanbevolen: