Welke oude sitcom wil 'TBBT'-ster Mayim Bialik opnieuw opstarten?

Inhoudsopgave:

Welke oude sitcom wil 'TBBT'-ster Mayim Bialik opnieuw opstarten?
Welke oude sitcom wil 'TBBT'-ster Mayim Bialik opnieuw opstarten?
Anonim

Mayim Bialik is het grootste deel van haar leven een professionele acteur geweest. Geboren in San Diego in december 1975, begon ze haar carrière met het spelen van een personage genaamd Ellie in een aflevering van het CBS-fantasiedrama Beauty and the Beast in 1987.

Sindsdien heeft ze een indrukwekkende reeks prestaties geleverd in haar carrière en ook in haar persoonlijke leven. Naast een talentvolle actrice en trotse moeder van twee kinderen, is Bialik ook een neurowetenschapper, met een doctoraat in de discipline van UCLA.

Haar verantwoordelijkheden in evenwicht brengen

In 2017 deed ze een interview met astrofysicus Neil DeGrasse Tyson voor National Geographic, waar ze uitgebreid sprak over het balanceren van haar verantwoordelijkheden als geleerde, moeder en actrice.

"Als ik niet naar de universiteit was gegaan, was ik misschien blijven acteren en zo gelukkig zijn geweest. Maar ik vond het heerlijk om naar de UCLA te gaan en iets te doen dat academisch zeer uitdagend was", verklaarde ze. "Het was spannend om in 2007 te promoveren. Maar qua tijd om mijn twee zonen op te voeden, was het flexibele leven van een acteur beter dan de lange uren van een onderzoeksprofessor."

Bialik's uitstekende opleidingsachtergrond zou een cruciale rol spelen om haar te helpen de rol te bemachtigen die haar uiteindelijk naar het wereldwijde sterrendom heeft gekatapulteerd. In 2010 werd ze gecast als Dr. Amy Farrah Fowler op Chuck Lorre's CBS sitcom The Big Bang Theory. Amy is een neurobioloog, een carrière die de makers van de show hebben gekozen als een direct resultaat van Bialiks eigen specialisatie in neurowetenschappen.

Speelde een fact-checking rol

Ze bevestigde dit in een interview in 2012 met Conan O'Brien en benadrukte ook hoe ze een factcheckende rol had gespeeld in de show. Bialik verscheen voor het eerst in The Big Bang Theory in de laatste aflevering van het derde seizoen, waar Sheldon Cooper, het personage van Amy Fowler en Jim Parson, een afspraakje heeft met Sheldons vrienden.

Mayim Bialik als Dr. Amy Fowler in 'The Big Bang Theory&39
Mayim Bialik als Dr. Amy Fowler in 'The Big Bang Theory&39

De actrice zou terugkeren als vaste klant in het vierde seizoen, een optreden dat ze volhield tot het laatste, 12e seizoen van de show. Voor haar vertolking van Amy verdiende Bialik vier Emmy-nominaties voor 'Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series', hoewel ze er nooit in slaagde de prijs te winnen.

Tegen de tijd dat de serie in 2019 eindigde, was het echt een van de meest geliefde tv-programma's van de moderne tijd geworden. Volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd op Variety, stond de seriefinale van The Big Bang Theory in de top tien van meest bekeken televisie-evenementen van het jaar, met een publiek van bijna 25 miljoen kijkers.

Ongetwijfeld heeft Bialik een enorme rol gespeeld bij het helpen van de show om zo'n fenomenaal succes te behalen. Toch is het een van haar eerdere projecten waarmee ze zo'n speciale band heeft, dat ze ernaar op zoek is om het opnieuw op te starten.

Het gezicht van een nieuwe NBC Sitcom

Toen Bialik 15 jaar oud was, werd ze het gezicht van een nieuwe NBC-sitcom met de titel Blossom, die begin 1991 op het netwerk in première ging. Hier speelde ze Blossom Russo, een tiener die worstelde met een aantal bekende uitdagingen voor een Amerikaans tienermeisje: ruzie thuis, prille puberteit en een zoektocht naar liefde.

Bialik als puber Blossom Russo in 'Blossom&39
Bialik als puber Blossom Russo in 'Blossom&39

Het verhaal begon met de scheiding van Blossom's ouders, waarbij haar moeder (gespeeld door Melissa Manchester) het gezin verliet om haar carrièredromen en een ander leven na te jagen. Blossoms vader neemt als enige de verantwoordelijkheid op zich om het jonge meisje op te voeden tot volwassenheid, hoewel hij dat ook moet afwegen tegen zijn eigen professionele doelen als sessiemuzikant.

Een uniek element van de show bracht echte beroemdheden aan boord van het verhaal, toen Blossom in contact kwam met verschillende beroemde mensen in een fantasieruimte die ze in haar hoofd had gecreëerd. Phylicia Rashad, Reggie Jackson, Will Smith en B. B. King behoren tot degenen die gastoptredens maakten. Blossom liep in totaal vijf seizoenen, tussen 1991 en 1995.

Sinds haar werk aan The Big Bang Theory is afgerond, heeft Bialik de hoofdrol en uitvoerend producent van een nieuwe sitcom, Call Me Kat, waarvan het eerste seizoen werd uitgezonden op Fox en is verlengd voor een tweede jaargang.

De 45-jarige zou niettemin haar creatieve werk willen uitbreiden door Blossom, haar oude vlam, weer tot leven te brengen. In een recent citaat onthulde ze dat ze had samengewerkt met Don Reo, de maker van de originele show, om te proberen het programma opnieuw op te starten.

"We hebben een reboot die we graag zouden willen doen [maar] we hebben enorm veel weerstand ondervonden", zei Bialik in een interview met Insider. "Het zou zeker een ander soort reboot zijn, maar het is er een waarvan we hopen dat we er misschien wat basisondersteuning voor krijgen."

Aanbevolen: