De Johnny Depp-flop die tot $ 70 miljoen verloor

Inhoudsopgave:

De Johnny Depp-flop die tot $ 70 miljoen verloor
De Johnny Depp-flop die tot $ 70 miljoen verloor
Anonim

Disney is een van de meest succesvolle studio's in de geschiedenis en ze hebben het spel bij elke stap veranderd. De studiogigant brengt al sinds de jaren dertig klassiekers uit en hoewel ze talloze hits op hun naam hebben staan, zijn zelfs zij niet immuun voor een kaskraker.

Johnny Depp is ondertussen een van de meest succesvolle acteurs ter wereld. Zijn werk met Disney in de Pirates of the Caribbean-franchise blijft zelfs het meest succesvolle uit zijn illustere carrière. De studio en de acteur hebben samen een aantal opmerkelijke dingen gedaan en er was hoop dat Depp de Alice in Wonderland-franchise voor de studio kon verankeren.

Het ging echter niet zo soepel als mensen hadden gehoopt met de ontluikende franchise. Laten we het Johnny Depp-project dat tot $ 70 miljoen verloor eens nader bekijken.

‘Alice In Wonderland’ was een enorme hit

Johnny Depp Mad Hatter
Johnny Depp Mad Hatter

Disney heeft de afgelopen jaren veel live-actiefilms gemaakt, wat zeker de woede van sommige fans heeft gewekt. Het is zeker een polariserend onderwerp, maar er is een reden waarom de studio deze dingen blijft oppompen: ze hebben de neiging om het grote geld te verdienen. Alice in Wonderland was bijvoorbeeld een enorme hit voor Disney toen het in de bioscoop verscheen, De film was weer een samenwerking tussen Tim Burton en Johnny Depp, en hoewel hun werk na een tijdje oud werd, was er nog steeds veel hoop voor dit project. Ze leken tenslotte het perfecte paar om een plek aan te pakken die zo maf en onvoorspelbaar is als Wonderland, en de fans kwamen massaal opdagen om de film te zien toen deze eindelijk in de bioscoop werd uitgebracht.

Alice in Wonderland, uitgebracht in 2010, was een monsterhit voor Disney, met een brutowinst van meer dan $ 1 miljard aan de kassa. De studio gooide de dobbelstenen door de film een enorm budget te geven, maar het risico bleek het waard te zijn. De film was een bizar spektakel waar veel fans gewoon geen genoeg van konden krijgen.

Na het succes van de film werd een vervolg aangekondigd. Dit wekte zeker de nieuwsgierigheid van fans, en de film had veel potentie om net als zijn voorganger een bank te maken.

‘Alice Through The Looking Glass’ had enorm moeten zijn

Johnny Depp Gekke hoedenmaker
Johnny Depp Gekke hoedenmaker

Nadat een film ontploft aan de kassa en een vervolg in productie is genomen, zou de conventionele wijsheid suggereren dat het vervolg ook een grote kans heeft om een succes te worden. Er zijn echter genoeg vervolgen geweest die plat zijn gevallen en zijn geflopt, en dit was precies wat er gebeurde met Alice Through the Looking Glass.

De primaire cast was helemaal klaar om terug te keren naar de film, wat hielp om de continuïteit op zijn plaats te houden. Een paar nieuwe toevoegingen zoals Sacha Baron Cohen hielpen ook de aantrekkingskracht van het vervolg te vergroten, dat al een ongelooflijke cast had. Een groot verschil met Through the Looking Glass was echter dat Tim Burton niet zou gaan regisseren.

In plaats van dat Burton terugkeerde naar de regie, gaf de studio James Bobin een tab om de film te maken. Burton was nog steeds de producer van het project, maar iemand anders in de regisseursstoel zien zou voor sommige fans een afknapper kunnen zijn. Desalniettemin was de film nog steeds klaar om een succesvolle box office-run te krijgen.

Het verloor miljoenen

Johnny Depp Mad Hatter
Johnny Depp Mad Hatter

Alice Through the Looking Glass, uitgebracht in 2016, voldeed niet aan de verwachtingen die erop werden gesteld. Het had alle kansen van de wereld om een enorme hit te worden, maar in plaats daarvan viel deze film op zijn kop en verloor tot $ 70 miljoen.

Zoals we eerder vermeldden, verdiende Alice in Wonderland meer dan $ 1 miljard aan de kassa, maar Through the Looking Glass kwam daar niet in de buurt van. Het vervolg verdiende wereldwijd slechts $ 299 miljoen, wat een schokkend grote daling is in de inkomsten uit de box office. Het leek alsof vrijwel niemand deze film ging zien, waardoor het een van de grootste flops aller tijden werd.

Ondanks het swingen en ontbreken van het project, is Disney nog steeds doorgegaan met het maken van live-action-aanpassingen van hun grootste hits. Er is een wisselend succes geboekt, met films als The Lion King die bankieren, terwijl films als Dumbo het niet zo goed deden. Er is bevestigd dat Aladdin een vervolg krijgt met live-actie, en als het presteert zoals Through the Looking Glass deed, zou Disney enige tijd aarzelen om live-action-sequels te maken.

Alice Through the Looking Glass had alles in het werk om een succesvolle film te maken, maar het eindigde in een ramp aan de kassa.

Aanbevolen: