Hoe Will Smith's 'Gemini Man' tot $ 75 miljoen verloor

Inhoudsopgave:

Hoe Will Smith's 'Gemini Man' tot $ 75 miljoen verloor
Hoe Will Smith's 'Gemini Man' tot $ 75 miljoen verloor
Anonim

De grootste filmsterren ter wereld spelen consequent de hoofdrol in films die geld verdienen aan de kassa. Kijk maar naar de kassabonnen van acteurs als Samuel L. Jackson en Angelina Jolie om te zien hoe duurzaam succes eruitziet.

Will Smith is al jaren een succesvolle ster, maar zelfs de grootste sterren bevinden zich in een matig aanbod. Dit is wat er gebeurde met Smith's Gemini Man, die miljoenen verloor.

Laten we Will Smith en zijn tijd in Gemini Man eens nader bekijken.

Will Smith heeft talloze hits gehad

Will Smith is een van de meest geliefde en populaire acteurs aller tijden, en zijn mainstream populariteit begon eigenlijk al toen hij nog een jonge rapper uit Philadelphia was. The Fresh Prince had wat radiohits, maar zodra hij overging op acteren, zou alles snel veranderen.

De hoofdrol in een van de grootste sitcoms in de televisiegeschiedenis was een geweldige manier om dingen op gang te brengen, en het grote scherm klopte in een mum van tijd voor Smith. Dit leidde ertoe dat hij een van de meest succesvolle filmsterren van de jaren '90 en 2000 werd.

Een snelle blik op de acteercredits van Will Smith zal een aantal enorme films onthullen die honderden miljoenen dollars hebben verdiend. Smith speelde in projecten zoals de Bad Boys-franchise, de Men in Black-franchise, Enemy of the State, Hitch, I Am Legend, Hancock en nog veel meer. Het is een gestapelde lijst met credits, en het laat maar weer eens zien hoeveel succes Will Smith door de jaren heen heeft weten vast te houden.

Naarmate de tijd verstreek, was het voor Smith aan de kassa niet meer zo heet als vroeger, maar het leek erop dat de situatie zou kunnen keren toen hij de hoofdrol in Gemini Man scoorde.

'Gemini Man' moest gedijen

2019's Gemini Man stond op het punt om de volgende grote hit van Will Smith te worden, en de previews gaven een interessant beeld van de film. Het werd zwaar op de markt gebracht toen Will Smith een jongere versie van zichzelf aannam, en dit werd mogelijk gemaakt door het gebruik van verouderingstechnologie, die steeds vaker wordt gebruikt in Hollywood.

Toen hij sprak over het voor het eerst zien van de veroudering in de film, zei Smith: "Het eerste schot dat ik zag was [toen] het oudere personage (Henry) [zijn jongere kloon] omdraaide - het is altijd raar - oude Will draait jonge Will om. Er is een opname waarbij de zaklamp op zijn gezicht komt. Het is een van de beste digitale foto's van de film."

Om eerlijk te zijn, de technologie heeft geweldig werk geleverd door de jongere versie van Smith tot leven te brengen, maar het helpt zeker dat de geliefde acteur er al geweldig uitziet voor zijn leeftijd. Desalniettemin was de marketingcampagne volledig van kracht en sommigen geloofden dat Gemini Man veel potentieel had om een hit te worden.

Helaas, toen Gemini Man eindelijk een goede release zag, kon het geen warm welkom van critici krijgen, en dit speelde een rol in de film die miljoenen dollars verloor voor de studio.

Het was een ramp die miljoenen verloor

Volgens SlashFilm deed Ang Lee's Gemini Man, een actiespektakel waarin Smith moet vechten tegen een jongere kloon van zichzelf, een schamele kassa in Amerika, maar er was hoop dat de weekendrelease in China zou kunnen veranderen dingen rond. Maar dat gebeurde niet. Het eindresultaat is een kaskraker, waarbij Gemini Man een verlies lijdt van minstens $ 75 miljoen. Ouch."

Nogmaals, het is niet alsof Will Smith een willekeurige kerel was die uit de vergetelheid werd geplukt om de leiding te nemen in een groot project. Hij had een bewezen staat van dienst aan de kassa, maar zelfs hij was niet genoeg om van Gemini Man een hit te maken nadat het een enorm budget had, matige recensies en een mislukking om aan te slaan op grote markten.

De film kon op Rotten Tomatoes slechts 26% opbrengen bij critici, maar er is een duidelijke kloof met de fans. Een fanscore van 83% suggereert dat veel mensen genoten van wat de film op tafel bracht. Helaas deed dit Gemini Man geen plezier tijdens zijn theatrale run.

In plaats van te schitteren in een nieuwe kaskraker, eindigde Will Smith met Gemini Man die een aanzienlijk verlies voor de studio leed. Het was niet het resultaat waar iemand naar op zoek was, en we kunnen ons niet voorstellen dat iemand tevreden was met hoe de dingen verliepen.

Aanbevolen: