De Robert Downey Jr.-film die tot $ 100 miljoen verloor

Inhoudsopgave:

De Robert Downey Jr.-film die tot $ 100 miljoen verloor
De Robert Downey Jr.-film die tot $ 100 miljoen verloor
Anonim

Weinig acteurs in de filmgeschiedenis zijn zo succesvol geweest als Robert Downey Jr., en hoewel mensen dachten dat Marvel gek was om een kans te wagen op de verontruste artiest, bewees hij dat de studio gelijk had door de perfecte keuze te zijn om te spelen Ijzeren man. Laag en zie, Downey hielp de MCU geboren te worden en werd een legende in zijn eigen recht.

Tegenwoordig is de veelgeprezen acteur officieel klaar met de MCU en heeft hij gewerkt om zichzelf te vestigen buiten zijn werk als Iron Man. Zijn eerste film na Marvel begon echter niet goed en er wordt gespeculeerd dat de film $ 100 miljoen had kunnen verliezen.

Laten we terugblikken op deze ramp van Downey.

Dolittle was zijn eerste post-Marvel-film

Het Marvel Cinematic Universe was een uitkomst voor Robert Downey Jr., en zijn tijd als Iron Man maakte hem ongelooflijk rijk en een van de meest populaire acteurs van die tijd. Natuurlijk had hij in die tijd andere succesvolle films, maar het was de MCU die hem aan de top hield. Er werd dus veel geanticipeerd op Dolittle, dat zijn eerste post-MCU-aanbod zou worden.

In de aanloop naar dit punt had Robert Downey Jr. al bewezen dat hij in vrijwel elke rol kon gedijen. De meeste filmfans zullen terugdenken aan de Eddie Murphy-films als ze denken aan het personage Dr. Dolittle, maar alleen al op basis van de previews zou deze film iets heel anders zijn.

De film zou niet alleen een drastische verandering zijn ten opzichte van wat fans zagen met Eddie Murphy, maar deze film zou ook een schandalig budget hebben. Volgens Box Office Mojo was het budget voor Dolittle maar liefst $ 175 miljoen, en dit was voordat de advertentiekosten in het spel kwamen. Dit is een hoop geld om in een film te investeren, laat staan een gebaseerd op een personage dat de meesten vergeten waren.

De studio was echter duidelijk van mening dat alleen Robert Downey Jr. mensen naar theaters over de hele wereld zou kunnen lokken.

Het kreeg slechte recensies gebombardeerd aan de kassa

Helaas voor de studio werd hun hoop om een blockbuster-smash samen te stellen met de betaalbare Downey snel tot rust gebracht. Er zijn een aantal dingen die een film nodig heeft om te slagen, en goede recensies en mond-tot-mondreclame zijn daarbij van groot belang. Helaas kreeg Dolittle geen beoordelingen die haar op de een of andere manier hielpen.

Volgens Rotten Tomatoes zit Dolittle momenteel op een schamele 14% van critici. Nu heeft de film 76% van de fans, wat betekent dat er mensen waren die echt genoten van wat de critici haatten. Dit was echter niet genoeg om de slechte recensies en het opgeblazen budget te overwinnen.

De film was in staat om $ 245 miljoen te verdienen aan de kassa, wat niet zo'n slecht aantal zou zijn als het astronomische budget er niet was geweest. Dit was niet het soort kassa waar de studio op hoopte, en media waren er snel bij om deze rampzalige film te verslaan. Critici verscheurden het, niemand zag het, en in een oogwenk had Robert Downey Jr. een ei gelegd nadat hij het MCU had verlaten.

Het verloor tot $ 100 miljoen

Er zijn een aantal verschillende cijfers voorgesteld voor het verlies van Dolittle, en The Wrap is een van de weinige sites die aangeven dat de film tot $ 100 miljoen voor de studio had kunnen verliezen. Het is duidelijk dat naamsbekendheid alleen niet genoeg was om voorbij de verschrikkelijke recensies te komen die de film had gekregen.

Seth Rogen werd ingeschakeld om het script al vroeg te helpen repareren nadat de studio snel had geleerd dat er nogal wat moest worden geregeld. Na enige tijd te hebben deelgenomen, zou Rogen uiteindelijk het project verlaten.

“Ze lieten het lijken alsof ze de studio een echte, functionele film verkochten, maar dat deden ze niet. Ze verkochten ze als de schema's van een film die, wanneer ze gebouwd zijn, niet bestand zijn tegen stresstests. Ik zal dit alleen zeggen omdat het is gemeld en ik ga het lichtvaardig doen omdat ik een goede band heb met veel van de betrokken mensen, maar ik deed dat op de Dr. Dolittle-film, zei Rogen.

"Universal, die die film heeft gemaakt, heeft mij en mijn carrière erg gesteund en heeft veel van onze films gemaakt… Ze hadden problemen met de film en riepen mensen in om te helpen om tot op de bodem uit te zoeken ervan, "vervolgde hij.

Dolittle was overal een swing en een misser, maar Robert Downey Jr. is gewoon te getalenteerd om niet terug te stuiteren en zijn plaats bovenaan opnieuw op te eisen.

Aanbevolen: