Is Michael B. Jordan bitter over zijn mislukte 'Star Wars'-auditie?

Inhoudsopgave:

Is Michael B. Jordan bitter over zijn mislukte 'Star Wars'-auditie?
Is Michael B. Jordan bitter over zijn mislukte 'Star Wars'-auditie?
Anonim

De kans is groot dat iemand boos zou zijn en een wrok tegen zichzelf en de castingdirecteuren zou koesteren als ze hun auditie voor Star Wars zouden 'bombarderen'. Het is Star Wars! Slechts een van de meest iconische filmfranchises ter wereld.

Michael B. Jordan heeft zojuist opnieuw bekeken hoe hij zijn auditie voor Finn 'bombardeerde' in de nieuwste Star Wars-trilogie waarin Daisy Ridley speelde als Rey, John Boyega als Finn en Adam Driver als Kylo Ren/Ben Solo. We zouden ook gek zijn als we de kans zouden missen om te schitteren in de vervolgtrilogie die samen meer dan $ 4 miljard opleverde.

Maar kun je je voorstellen hoe het moet voelen voor alle andere duizenden acteurs die probeerden en er niet in slaagden om in de franchise te worden gecast? Iedereen, van Leonardo DiCaprio, die Anakin Skywalker kreeg aangeboden, tot Al Pacino, die de hoofdrol had kunnen spelen als Han Solo van alle personages, had Star Wars er heel anders uit kunnen laten zien. Het is waarschijnlijk nog erger als je een van de Legacy Player-rollen niet hebt gekregen. Kurt Russell bombardeerde zijn auditie voor Han Solo, net als Anjelica Houston en Jodie Foster voor prinses Leia en William Kat voor Luke.

Dus Jordan zou zich niet al te slecht moeten voelen. Hij kreeg wel de titel 'Sexiest Man Alive', dus dat is er. Het is oke; Jordan speelde in een andere grote franchise toen hij werd gecast als Erik Killmonger in Black Panther. Dus het leven is nu goed voor hem, ook al koestert hij nog steeds een beetje wrok tegen Star Wars.

Geprobeerd en gefaald Jordan deed het

We hoorden voor het eerst over Jordan's mislukte auditie voor Star Wars: The Force Awakens in 2013. Maar hij heeft pas onlangs laten weten hoe erg het echt was.

Terwijl hij zijn nieuwe film Without Remorse promootte, vertelde Jordan aan Variety dat zijn auditie voor Finn (die later naar John Boyega ging) acht jaar geleden "waarschijnlijk mijn slechtste auditie tot nu toe" was.

"Ik denk dat het was dat ik mijn hersens niet rond sommige zijkanten kon wikkelen, omdat je weet dat wanneer je voor deze projecten op hoog niveau leest, er nooit echt enige specificiteit in de zijkanten is", zei Jordan."Alles is super vaag; alles is in het geheim. Ik las het door, ik kon het gewoon niet verbinden. Ik heb dat zeker gebombardeerd."

Dus naast dat hij extreem nerveus was omdat, nogmaals, dit was Star Wars, Jordan kreeg vrijwel niets te doen van zijn kant. Al dat gecombineerde soort zorgt ervoor dat je fa alt, nietwaar?

Tom Holland blies ook zijn auditie voor Finn. Hij vertelde Backstage magazine dat hij er niet in slaagde om in de zone te komen en eindigde tijdens het grootste deel van zijn auditie te lachen.

"Ik deed zo'n vier of vijf audities mee, en ik denk dat ik auditie deed voor de rol van John Boyega," zei Holland. "Ik herinner me dat ik deze scène met deze dame deed, zegen haar, en ze was gewoon een drone. Dus ik deed dit allemaal, zoals: 'We moeten terug naar het schip!' En ze zei: 'Bleep, bloop bloop, bleep bloop.' Ik kon gewoon niet stoppen met lachen. Ik vond het zo grappig. En ik voelde me echt slecht, omdat ze heel hard haar best deed om een overtuigende androïde of drone te zijn of hoe ze ook heten. Ja, ik heb duidelijk de rol niet gekregen. Dat was niet mijn beste moment."

Beide sterren kregen echter geweldige rollen in de MCU. Hun Star Wars-audities gaven hen in ieder geval hun eerste kennismaking met auditie voor een franchise en hun eerste kennismaking met hoe het is om auditie te doen met vrijwel geen context omdat alles zo geheim is.

Ze waren waarschijnlijk toch beter af. Boyega legde aan GQ uit dat hij maandenlang audities moest doen, en gedurende die maanden wist hij nooit of hij echt de rol had.

"Ik werd losgelaten in zeven maanden van audities. Het was als The X Factor, maar zonder de tv-show eromheen. Het was intens", zei hij. Hij had ook een soortgelijke starre reactie op het lezen van het script als Jordan deed.

Toen ik het script las, huilde ik, en ik ben niet echt een grote huiler… Ik ben meer een soort kikker in de keel, die zal proberen het in te houden en zorg ervoor dat ik het er niet allemaal uit laat,' zei hij.

Geprobeerd en gefaald Anderen hebben

Samen met Jordan en Nederland waren er veel "bijna" voor Force Awakens. Toen Carrie Fisher zich aanmeldde voor een reprise van een nu-generaal Leia, vroeg ze haar dochter Billie Lourd ook een rol in de film te krijgen, dus deed ze auditie voor Rey maar kreeg het niet. In plaats daarvan kreeg ze de rol van luitenant Connix.

Haar moeder had een soortgelijke zenuwslopende ervaring toen ze 40 jaar geleden auditie deed voor prinses Leia voor wat toen nog gewoon Star Wars was (het zou later veranderen in A New Hope).

"Er waren ongelooflijke actrices van mijn leeftijd die in aanmerking kwamen voor deze rol, dus ik dacht niet dat ik hem zou krijgen", zei Fisher in de documentaire Empire of Dreams: The Story of the Star Wars Trilogy. "Ik kreeg het met de voorwaarde dat ik naar een vette boerderij ging en dat ik tien pond verlies."

Fisher ging verder met te zeggen dat George Lucas "ons castte om op een bepaalde manier te typen" omdat Leia pittig was, en zij ook, en Mark Hamill en Harrison Ford werden ook gecast op basis van hun persoonlijkheden.

We twijfelen aan J. J. Abrams had een vergelijkbare benadering van casting, hoewel Rey, Finn en Poe enkele van dezelfde persoonlijkheidskenmerken hebben als hun tegenhangers buiten het scherm.

Samen met Lourd deed Eddie Redmayne auditie voor Kylo Ren en faalde, net als Saoirse Ronan voor Rey. Het interessante is dat iedereen die audities had gefaald, net zo goede rollen kreeg. Maar niets zal ooit te vergelijken zijn met Star Wars. Wat kunnen we zeggen? The Force is sterk met slechts een paar gelukkige acteurs.

Aanbevolen: