Hoeveel verdiende Ben Affleck aan de hoofdrol in 'Good Will Hunting'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel verdiende Ben Affleck aan de hoofdrol in 'Good Will Hunting'?
Hoeveel verdiende Ben Affleck aan de hoofdrol in 'Good Will Hunting'?
Anonim

Als een van de grootste sterren in heel Hollywood weet Ben Affleck het een en ander over het krijgen van het grote geld om magie op het grote scherm te laten gebeuren. Affleck was zeker niet van de ene op de andere dag een sensatie in Hollywood, en hij heeft jarenlang hard gewerkt om uiteindelijk door te breken en een ster te worden.

Good Will Hunting was een ongelooflijke film die zowel Ben Affleck als Matt Damon op de kaart zette. Het wordt nu beschouwd als een klassieker van het decennium, en fans hebben zich afgevraagd hoeveel Affleck van de film heeft gespaard, vooral als ze kijken naar de aanzienlijke loonstrookjes die hij mee naar huis zou nemen.

Laten we het Good Will Hunting-salaris van Ben Affleck eens nader bekijken.

Affleck verdient $ 300.000 voor acteren in de film

Good Will Hunting Cast
Good Will Hunting Cast

Na een solide start in de jaren 90, begonnen de dingen echt samen te komen voor Ben Affleck toen het decennium ten einde liep. Een van de grootste films die Affleck in die tijd maakte, was Good Will Hunting, en hij speelde niet alleen in de film, maar hij schreef ook mee. Dit was de film die echt alles heeft veranderd voor zowel Affleck als Matt Damon.

Volgens TV Overmind hebben Affleck en Damon $600 gesplitst om het script te schrijven. Dit is een minuscuul bedrag, maar het belangrijkste was dat het de bal aan het rollen bracht op wat een enorm succes zou worden. Nadat de productie was begonnen, zou Affleck een aanzienlijke verhoging krijgen voor zijn acteerprestaties in de film. TV Overmind meldt dat Affleck $ 300.000 verdiende voor zijn optreden.

$300.000 verdienen na het delen van $600 met Matt Damon moet voor de jonge acteur als een overwinning hebben gevoeld, en hij maakte optimaal gebruik van zijn kans toen de camera's draaiden. Nee, hij was niet de ster van de film, maar dit doet niets af aan de impact die hij op de film had met zijn acteerwerk.

Met een stevig salaris op zak en een uitzonderlijke prestatie in de boeken, was het tijd om te zien hoe Good Will Hunting zou uitpakken. Het is veilig om te zeggen dat niemand had kunnen voorspellen hoe succesvol de film zou worden.

De film wordt een enorme hit

Good Will Hunting Cast
Good Will Hunting Cast

Good Will Hunting, uitgebracht in 1997, was een kritische lieveling die uiteindelijk een fortuin verdiende aan de kassa. Dankzij het kleine budget zou er niet veel voor nodig zijn om de film winst te laten maken. Na meer dan $ 220 miljoen aan de kassa te hebben verdiend, hadden de mensen van Miramax een monsterhit in handen. Bovendien waren Damon en Affleck nu grote sterren.

Dankzij de kritische ontvangst werd Good Will Hunting een belangrijke speler tijdens het prijzenseizoen. Het had de eer om genomineerd te zijn voor in totaal 9 Academy Awards, en het zou de Oscars voor beste mannelijke bijrol, die Robin Williams won, mee naar huis nemen, evenals het beste originele scenario, een Oscar die zowel Damon als Affleck ontving. Het won een hele reeks andere prijzen, maar hun avond bij de Oscars maakte de film tot een must-see.

In de loop van de tijd heeft Good Will Hunting een blijvende erfenis achtergelaten in het bedrijf, en het wordt nog steeds beschouwd als een van de beste films van de jaren '90. Het deed wonderen voor Ben Affleck, die zijn salaris naar indrukwekkende hoogten zou brengen met een aantal projecten die ook grote cijfers haalden aan de kassa.

Hij zou grotere betaaldags krijgen

Ben Affleck Argo
Ben Affleck Argo

Good Will Hunting was een deel van de reden waarom Ben Affleck een grote ster in Hollywood werd, en in plaats van de bal te laten vallen op zijn hernieuwde bekendheid, zorgde Affleck ervoor dat hij over grote projecten sprong die zijn mainstream aantrekkingskracht vergrootten. Natuurlijk waren er onderweg wat blindgangers, maar het v alt niet te ontkennen wat de acteur heeft bereikt in de industrie.

Sommige van Afflecks grootste betaaldags zijn films als Argo, Gone Girl, Live By Night en The Accountant. Al deze films leverden Affleck een betaaldag van 8 cijfers op, waarmee hij tot de elite behoort.

Voor Argo en Gone Girl verdiende Affleck een knappe $ 10 miljoen. Live By Night verdiende de artiest $ 12 miljoen, terwijl The Accountant dingen tot $ 14 miljoen verdiende. Weinig sterren op de planeet worden zo betaald, maar weinig sterren kunnen de goederen leveren zoals Ben Affleck.

Ben Affleck heeft een lange weg afgelegd sinds hij in de jaren 90 uitbrak, en hoewel Good Will Hunting hem een behoorlijk salaris betaalde, kunnen we ons niet voorstellen dat hij tegenwoordig dat bedrag mee naar huis neemt voor een grote film.

Aanbevolen: