A Shocking Moment Of Thor: Ragnarok Is Improvised

Inhoudsopgave:

A Shocking Moment Of Thor: Ragnarok Is Improvised
A Shocking Moment Of Thor: Ragnarok Is Improvised
Anonim

De MCU is de grootste filmfranchise ter wereld, en nu het zijn bereik heeft uitgebreid naar het kleine scherm, is er niets dat het schijnbaar kan weerhouden om het volledig over te nemen. De franchise is de thuisbasis van een aantal ongelooflijke personages, die allemaal ontelbare keren hebben geholpen om de dag te redden.

Thor: Ragnarok was een enorm vertrekpunt voor de God of Thunder, en het is misschien wel de grappigste film in de MCU. Het bleek dat een groot deel van de film geïmproviseerd was, waaronder een van de meest memorabele scènes.

Laten we de improvisatie in Thor: Ragnarok eens nader bekijken.

De 'Get Help'-scène was geïmproviseerd

Thor: Ragnarok Hulp krijgen
Thor: Ragnarok Hulp krijgen

Een van de beste aspecten van Thor: Ragnarok was dat de film veel leerde over het komische aspect van dingen, wat in schril contrast stond met wat fans eerder hadden gezien met de vorige films van het personage. Regisseur Taika Waititi was het brein achter dit alles, waardoor de acteurs enige vrijheid kregen. Dit leidde op zijn beurt tot geweldige momenten, waaronder de beroemde 'help'-scène.

Chris Hemsworth en Tom Hiddleston hadden al een voorliefde getoond om goed met elkaar samen te werken op het grote scherm, en toen ze hoorden dat deze scène niet volledig gescript was, voegt het alleen maar een geheel nieuw niveau van waardering toe. Het is een van de grappigste en meest memorabele scènes uit de hele film, en het was geïmproviseerd.

Toen hij sprak over de scène en de bijdrage van Chris Hemsworth eraan, zei Waititi: Dat was zijn idee. Er zijn veel dingen in de film die rechtstreeks uit zijn inbreng zijn voortgekomen. Ik heb veel geluk dat ik iemand in de buurt heb die erg geïnteresseerd is in de emotionaliteit van de scènes, maar die plezier wil hebben.”

Regisseurs hebben allemaal een unieke manier om dingen te doen, en de flexibiliteit die Waititi de cast van de film gaf, heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen. Als je het nog een keer bekijkt, is er absoluut een losse sfeer in de film, dus het zou niet zo verwonderlijk moeten zijn om te horen dat Waititi de cast plezier liet hebben tijdens het filmen. Wat sommige mensen echter niet verwachten, is dat het grootste deel van de film geïmproviseerd was.

80% van de film was geïmproviseerd

Thor: Ragnarok Battle
Thor: Ragnarok Battle

Het kan een goede zaak zijn om acteurs af en toe plezier te laten hebben met sommige regels, maar Taika Waititi liet de cast echt hun zin krijgen met de dialoog van de film. Ja, er waren tal van belangrijke dingen die in de dialoog moesten worden opgenomen, maar het was geniaal om gebruik te maken van de natuurlijke komische vaardigheden van de cast.

Toen we het hadden over de improvisatie die in de film werd gebruikt, zei Waititi: Ik zou zeggen dat we waarschijnlijk 80 procent van de film hebben geïmproviseerd, of we hebben geadverteerd en dingen erin gegooid. Mijn stijl van werken is dat ik vaak achter de camera sta, of direct naast de camera, woorden tegen mensen schreeuw, zoals: 'Zeg dit, zeg dit! Zeg het op deze manier!' Ik zal Anthony Hopkins rechtstreeks een regel lezen. Het kan me niet schelen.”

Dit is een duizelingwekkende hoeveelheid improvisatie die wordt gebruikt in een grote kaskraker, maar om eerlijk te zijn, dit is niets nieuws voor Marvel. Robert Downey Jr. staat bekend om zijn improvisatie en losbandigheid met een aantal van zijn regels, wat uiteindelijk de franchise op geweldige manieren heeft geholpen. Waititi bracht het gewoon naar een ander niveau.

Blijkbaar was de verandering in stijl voor het personage de perfecte beslissing van Waititi.

De film veranderde het spel

Thor: Ragnarok-brug
Thor: Ragnarok-brug

Thor: Ragnarok heeft alles op de best mogelijke manier veranderd voor zijn titulaire karakter. Thor werd beschouwd als een van de saaiste hoofdpersonages in de MCU, maar nadat Ragnarok het script had omgedraaid, werd hij iemand die de fans eigenlijk op het grote scherm wilden zien.

De losse stijl van filmen was een enorme hulp, en toen hij sprak op Tokyo Comic Con, zei Mark Ruffalo: We hebben veel plezier. Eigenlijk, Chris Hemsworth, die hier is… Chris Hemsworth en ik hebben 'Thor: Ragnarok' samen gedaan, en we hebben eigenlijk het hele script geïmproviseerd, en we hadden een geweldige tijd met Taika Waititi, en het was gewoon erg leuk. We schoten in Australië, we speelden veel, we maakten veel grappen en het was een geweldige tijd.”

Sinds Ragnarok het spel heeft veranderd, is Thor meer een komisch personage geweest dat zich nog steeds staande kan houden tegen de grootste bedreigingen in de melkweg. Het is de bedoeling dat zijn vierde film, Love and Thunder, in 2022 uitkomt, en fans kunnen niet wachten om hem naast de Guardians of the Galaxy in de film te zien. Als Waititi de zaken hetzelfde houdt, verwacht dan een hilarische film met een hoop improvisatie.

Aanbevolen: