Hier is hoe Matt Damon zich voorbereidde op nep Loki in 'Thor: Ragnarok

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Matt Damon zich voorbereidde op nep Loki in 'Thor: Ragnarok
Hier is hoe Matt Damon zich voorbereidde op nep Loki in 'Thor: Ragnarok
Anonim

Matt Damon weet het een en ander over cameo's. Hij wedijvert op dit moment een beetje met Stan Lee als de koning van de cameeën. Dus zijn cameo in Thor: Ragnarok had een goed idee moeten zijn. Tenminste, zou je denken.

Damon moest naar een bepaalde plaats gaan om Tom Hiddlestons geliefde MCU-personage te spelen in het toneelstuk over Asgard. Hij speelde niet alleen Loki; hij speelde Hiddleston en speelde Loki. Die zwarte pruik is hilarisch, en zijn nep-Britse accent doodt ons. Zijn cameo is nog beter gemaakt omdat de oudere broer van Chris Hemsworth, Luke, Thor speelt in het stuk, en Anthony Hopkins (echt Loki) zit in al zijn Odin-pracht de woorden uit te praten vanaf de comfortabele bank. Dus iedereen was echt iemand anders.

Nu Loki in première gaat, zijn we gewend aan een nieuw soort Loki, vergeleken met degene die Damon heeft geportretteerd. Damon speelde acteur Loki toen Loki nog een beetje een bijpersonage was (ook al dachten we niet zo aan hem), maar nu zal Damon acteur Loki moeten spelen na alles wat het personage met de TVA heeft gedaan. Hij is op dit moment misschien wel het belangrijkste personage in de MCU, dus Damon moet misschien zijn spel opvoeren als hij zijn rol in Thor: Love and Thunder opnieuw opneemt. Maar dit is wat Damon deed om zich voor te bereiden op de eerste keer dat hij acteur Loki werd.

Taika Waititi wilde een punt maken

Tegen de tijd dat Damon zijn cameo had in Ragnarok, had hij al cameo's gehad in EuroTrip, Confessions Of A Dangerous Mind, Finding Forrester en Jay And Silent Bob Strike Back. Dus hij was een veteraan.

Wat geweldig was aan Damon's play-in-a-movie-scène, was dat het een hilarisch voorbeeld was van Marvel die zichzelf voor de gek hield. Maar de scène was eigenlijk gewoon een manier voor regisseur Taika Waititi om fans eraan te herinneren dat Loki Odin had nagebootst en de troon had ingenomen aan het einde van Thor: Dark World.

Eerst dachten Waititi en zijn team dat het geweldig zou zijn om Loki voor te stellen bij een wijnproeverij of om zijn portret te laten schilderen. Maar ze wisten dat het geweldig was dat Loki naar een toneelstuk keek dat hij over zichzelf had geschreven, omdat het "het meest narcistische is wat Loki kon doen", vertelde Waititi aan The Hollywood Reporter.

"We maakten grapjes over wat er eerder was gebeurd, maar eerden ook het basiswerk dat Thor één en twee voor mij hadden gedaan", zei Waititi. "Als die twee films er niet waren geweest, had ik niet zo oneerbiedig kunnen zijn en niet zoveel plezier hebben gehad als met deze. Ik zou nog steeds personages opzetten en relaties aangaan. Het was ook om te zeggen tegen iedereen die van die films houdt en die iets van deze film verwachtte, dat dit het moment is waarop het eindigt, bij dit toneelstuk."

Het stuk maakte duidelijk zijn punt door te zeggen dat dit anders zou zijn dan elke andere MCU-film ooit, en om die reden wilden ze het een goed bewaard geheim houden. Zelfs de scenarioschrijver Eric Pearson werd niet verteld wie er was gecast tot San Diego Comic-Con in juli, nadat Brad Winderbaum, executive van Marvel Studios, het in zijn oor had gefluisterd.

"Het was een van die dingen: 'Vertel het je vrouw niet. Je kunt het aan niemand vertellen'", zei Pearson. "Brad nam me mee naar de zijkant en liet me de foto [van Damon] in volledig kostuum zien, en ik verloor mijn verstand."

Toen werd gesuggereerd dat het hebben van Damon in de film mensen zou kunnen afleiden, had Waititi een uitstekend antwoord. "Het is geen scène die zo belangrijk is dat cameo's je afleiden. Het was gewoon een beetje smaak. Het was het erkennen van de andere films en het afscheid nemen op een leuke manier, met leuke mensen."

Damon gebruikte een beetje Hiddleston om acteur Loki te spelen

Nadat Hemsworth en Waititi hem belden, zei Damon natuurlijk ja, omdat het hysterisch was. "Het idee van een intergalactische gemeenschapstheateracteur die de fantasie van het personage van Tom Hiddleston waarmaakt," vertelde Damon aan Collider. "Ik vond het gewoon een geweldig, grappig stukje en heel gemakkelijk om te doen. Die jongens waren erg leuk, en Taika heeft een heel leuke set. Het was een lichte lift voor mij."

Toen het tijd was om de scène op te nemen, waren Hiddleston en Hemsworth erbij om te kijken, en ze moesten allemaal goed lachen. Hiddleston, een 'Loki-weet-het-allemaal', hielp hem eigenlijk om in karakter te komen. Hij speelt al tien jaar Loki, dus het was slim van Damon om naar het deskundig advies van de thespian te luisteren.

Damon vertelde ReelBlend co-host Kevin McCarthy dat hij alle hulp aannam die hij kon krijgen, zelfs voor de kleine scene.

"Tom was geweldig. We hebben die kleine leuke scène in Ragnarok gedaan. Tom was daar lijnen naar me aan het gooien, weet je? groepsinspanning."

Meer recentelijk hielp Hiddleston Owen Wilson om de God van Onheil te leren kennen en werd hij zelfs gehouden door 'Loki-lezingen' te geven die 'uitgebreid inzicht verschaften in het personage'. Maar met betrekking tot Damon reikte Hiddleston niet alleen maar een helpende hand. Hij wilde er iets voor terug; een cameo als alternatief Jason Bourne in een toekomstige film.

Het was echter raar om Damon zijn personage te zien spelen. "Loki, zoals we weten, bevat menigten en bevat op de een of andere manier Matt Damon, zelfs in dat pak," vertelde Hiddleston aan Jimmy Kimmel. "Het is een beetje alsof Matt me probeert tegen te houden van mijn eigen personage."

Nu Loki de hele wereld en hun tijdlijnen in handen heeft, kunnen we ons alleen maar voorstellen hoe Damon het nog krachtigere personage zal uitbeelden als het tijd is voor zijn tweede cameo in Love and Thunder. Maar we weten in ieder geval dat Damon ons te zijner tijd nog een onschatbare cameo zal geven. Maar wacht, als er net tonnen takken uit de heilige tijdlijn zijn ontsproten, betekent dat dan dat er meer dan één acteur Loki is?

Aanbevolen: