Wie is 'Thor: Ragnarok'-ster Tessa Thompson?

Inhoudsopgave:

Wie is 'Thor: Ragnarok'-ster Tessa Thompson?
Wie is 'Thor: Ragnarok'-ster Tessa Thompson?
Anonim

Hoewel Tessa Thompson vooral bekend staat om haar rol als Valkyrie in Thor: Ragnarok, heeft de 37-jarige actrice een carrière van bijna twee decennia. Ze zal haar rol als Valkyrie opnieuw opnemen in Thor: Love And Thunder en zal naar verluidt filmen in Australië. Tessa maakte haar professionele toneeldebuut in 2002 en haar eerste baan was het uitbeelden van gemene meid Jackie Cook op Veronica Mars.

De klim naar het sterrendom van de voormalige indie-acteur kwam pas nadat hij rollen had gespeeld in het historische drama Selma en Creed I en II. Thompson is vocaal over het gebrek aan diversiteit in de filmindustrie en gebruikt haar platform om het probleem onder de aandacht te brengen. Ze is Marvel's eerste LGBTQ+-superheld en Tessa brengt Valkyrie tot leven zoals niemand anders dat zou doen.

Heeft ze alleen een rol gespeeld in Creed Due Colorism?

Al bijna twee decennia heeft Tessa Thompson zich een weg naar de top gewerkt. De eerste professionele baan van de Thespian was in het mysterieuze tienerdrama van de CW, Veronica Mars. Met al het succes dat ze heeft vergaard, is het gemakkelijk om te vergeten dat Tessa begon op televisie. Veronica Mars bracht haar enige erkenning die ertoe leidde dat Tessa de rollen kreeg die haar tot superster deden stijgen.

Tessa heeft gastrollen gespeeld en was te zien in populaire films en tv-shows zoals Grey's Anatomy, Rizzoli and Isles en Dear White People. Van Creed I en II, Men In Black: International en Sylvie's Love tot The HBO's Westworld, ze speelde in alles een hoofdrol.

Haar beklimming was niet gemakkelijk, de ster heeft hard gewerkt om de positie te zijn die ze nu is. Volgens de actrice vindt echter niet iedereen dat. Ze onthulde dat ze ergens had gelezen dat ze alleen voor Creed was aangenomen omdat ze een lichte huidskleur heeft en de multiraciale ster niet denkt dat het een juiste beoordeling is.

In een interview met Buzzfeed onthulde Tessa: "Ik herinner me dat ik een idee las dat ik in Creed was gecast omdat ik een lichte huid heb." De ster onthulde verder: "dat idee - dat ik in een positie ben omdat Hollywood zo racistisch is, ik krijg delen omdat ik beter verteerbaar ben - het is niet dat ik me ongemakkelijk voel om de geldigheid daarvan onder ogen te zien, het is dat ik ook voel -Daar heb ik moeite mee. Omdat ik gewoon niet denk dat het waar is."

Ze gebruikt haar platform om te spreken tegen Hollywood's gebrek aan inclusie en diversiteit

Hoewel ze een sterk en complex personage uitbeeldt in het Marvel Cinematic Universe, en de meeste mensen Valkyrie zouden omschrijven als fel en sexy. Tessa sprak over de verwachting dat vrouwen zowel sterk als sexy zijn in superheldenfilms. De ster wees op de oneerlijkheid van deze tweedeling.

Per The Los Angeles Times, onthulde de ster: "Er is een oneerlijke positie waarin vrouwen soms worden geplaatst, in de context van superheldenfilms en actiefilms waar ze tegelijk heel sterk en fel moeten zijn, maar ook sexy."

Valkyrie is Marvel's eerste LGBTQ+-superheld en het is passend dat Tessa haar tot leven heeft gebracht op het grote scherm. De actrice heeft zich uitgesproken over het gebrek aan diversiteit en inclusie en het belang van vertegenwoordiging in Hollywood. Thompson is niet bang om werk te verliezen vanwege haar opvattingen en gebruikt haar platform om aandacht te schenken aan zaken die voor haar belangrijk zijn.

Per HuffPost onthulde de MCU-ster: "Ik denk dat het heel belangrijk is voor iedereen, maar vooral voor jonge mensen, om naar die films te kunnen komen en projecties van zichzelf te zien. Dus ik ben erg enthousiast dat we dat ik de grenzen daarvan kan blijven verleggen en dat ik dat met Valkyrie ook kan. Omdat er zoveel coole queer-personages in de stripboeken zijn, en ze zouden een plaats op het scherm moeten hebben."

Aanbevolen: