Hier is waarom Taika Waititi Tessa Thompson castte in 'Thor: Ragnarok

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Taika Waititi Tessa Thompson castte in 'Thor: Ragnarok
Hier is waarom Taika Waititi Tessa Thompson castte in 'Thor: Ragnarok
Anonim

De MCU gaat een nieuw tijdperk in voor fans, en mensen kunnen niet wachten om te zien hoe de dingen uitpakken voor hun favoriete filmische universum. WandaVision is officieel begonnen met de vierde fase van de franchise, en als deze show een indicatie is van wat komen gaat, dan staat de fans een echte traktatie te wachten.

In 2017 kwam Thor: Ragnarok in de bioscoop en was een enorm succes. In die film speelde Tessa Thompson Valkyrie, en ze was perfect voor de rol. Sommige mensen waren echter verrast om te zien dat ze in niets leek op het personage uit de strips, maar regisseur Taika Waititi liep echt voorop bij het casten van Thompson.

Laten we eens kijken naar Waititi's beslissing om Tessa Thompson te casten als Valkyrie.

Hij wilde een diverse cast voor representatie

Taika Waititi Thor
Taika Waititi Thor

Eén ding dat in Hollywood verandert, is de vertegenwoordiging van diverse mensen in grote films. Deze verandering is al lang aan de gang, en naarmate de tijd verstrijkt, zullen de dingen vanaf hier alleen maar beter worden. Bij het samenstellen van de cast voor Thor: Ragnarok was representatie iets dat regisseur Taika Waititi in gedachten had.

In een interview met CBR vertelde de regisseur over het castingproces en alles wat nodig was om elke rol zo goed mogelijk te maken.

“Vanaf het begin wilden we de cast diversifiëren, en het is moeilijk als je met Vikings werkt. [Lacht.] Je wilt meer inclusief zijn en een bredere vertegenwoordiging bieden. En op dat moment moet je het bronmateriaal zien als een heel losse inspiratie. En neem het dan vanaf daar en ga met je gevoel. Zeg: 'Weet je wat? Niets van die dingen doet ertoe. Gewoon omdat het personage blond en wit was in het stripboek. Dat maakt niet uit. Daar gaat [dat personage] niet over'", zei de regisseur.

Hoewel Hollywood nog een lange weg te gaan heeft op het gebied van representatie, zijn films als Thor: Ragnarok degenen die uitzonderlijk goed werk leveren om de zaken vooruit te helpen. Er waren een aantal verschillende mensen betrokken bij het project, en hoe geweldig en indrukwekkend die voorstelling ook is, het is niet de enige reden waarom Tessa Thompson de baan kreeg.

Ze was de beste persoon voor de rol

Tessa Thomas Thor
Tessa Thomas Thor

Bij het casten van een film draait alles om het vinden van de juiste persoon voor de baan, en dankzij de focus op representatie en zichzelf niet opsluiten om iemand te vinden die past bij de perfecte fysieke verschijning van het personage in de strips, was Taika Waititi in staat om vind de juiste persoon voor de rol van Valkyrie. Dit deed het personage op zijn beurt schitteren in een film die een wereldwijde hit werd.

“Ik denk dat het verhaal koning is, en je wilt de beste persoon voor de baan. En Tessa testte tegen - we wierpen een heel breed net, en Tessa was de beste persoon , vertelde Waititi aan CBR.

Met een duidelijk oog voor talent, was Taika Waititi maar al te blij om Tessa Thompson aan boord te halen voor een film die Thor volledig zou herdefiniëren als een personage. Deze karakterverandering was nodig, aangezien Thor lang niet zo populair was als hij had moeten zijn. Ziedaar, Waititi's casting en tonale verandering voor Thor: Ragnarok stuwde de film naar een kaskraker van $ 853 miljoen, volgens Box Office Mojo.

Wat de Valkyrie van Tessa Thompson betreft, het had niet beter kunnen gaan. Fans hielden van wat het personage naar de tafel bracht, en Thompson zou terugkeren en haar rol in de film Avengers: Endgame opnieuw opnemen, wat letterlijk de grootste film aller tijden is.

Valkyrie's MCU Future

Tessa Thompson Valkyrie
Tessa Thompson Valkyrie

Nu de MCU nog een populair personage in handen heeft, is het alleen maar logisch dat ze de bal met het personage aan het rollen willen houden. Gelukkig is Tessa Thompson nog niet klaar met de franchise.

Zoals we aan het einde van Endgame zagen, gaat Thor vrolijk op weg met de Guardians of the Galaxy om een nieuw leven te beginnen, weg van zijn oude verantwoordelijkheden. Dit leidt ertoe dat Valkyrie de sleutels krijgt van het koninkrijk New Asgard om hen naar een betere toekomst te leiden. Het was een ontroerend moment dat een enorme verandering zal brengen in de MCU in de toekomst.

Er is bevestigd dat Thompson terugkeert voor de film Thor: Love and Thunder, waarmee ze haar derde MCU-optreden markeert. Die film zal voorlopig niet in de bioscoop draaien, maar je kunt maar beter geloven dat hij klaar is om grote zaken te doen zodra hij dat doet.

Taika Waititi's geloof in vertegenwoordiging en het vinden van de juiste persoon voor de baan leidde er uiteindelijk toe dat hij de MCU verbeterde door Tessa Thompson als Valkyrie te casten.

Aanbevolen: