Sacha Baron Cohen ging door 47-takes voor deze auditie

Inhoudsopgave:

Sacha Baron Cohen ging door 47-takes voor deze auditie
Sacha Baron Cohen ging door 47-takes voor deze auditie
Anonim

Sacha Baron Cohen had geen gebrek aan inspiratie toen hij opgroeide. Hij had verschillende invloeden die hielpen om zijn carrière vorm te geven, waaronder Peter Sellers, de absolute top.

Verrassend genoeg nam Cohen al vroeg de modelroute, ja, vergelijkbaar met zijn 'Bruno'-personage. Het zou echter niet duren en hij zou een carrièredoorbraak hebben dankzij 'Ali G' en de vele verschillende personages die hij in de show kon vertolken.

Aangezien de show schetsen bevatte, zouden fans denken dat Cohen geweldig is in improvisatie. Heck, de meeste van zijn films zijn ter plekke geïmproviseerd, vraag het maar aan Rudy Giuliani… Maar als het gaat om het auditie-aspect op zich, gaf Cohen naast Backstage toe dat hij geen fan is.

"Ik denk dat ik een slechte auditie doe. Ik weet niet of ik advies heb. Bereid je voor."

In hetzelfde interview besprak Cohen zijn meest stressvolle auditie aller tijden en het bleek dat het voor een van de grootste regisseurs in de game was. Geen druk!

We zullen die auditie en de reden achter zijn 47 verschillende takes herbeleven. Daarnaast zullen we kijken naar het advies dat Cohen heeft voor jongere acteurs die door het auditieproces gaan.

Hij kreeg de rol

Kijk eens naar Cohens filmgeschiedenis en het wordt heel duidelijk dat hij niet bang is om een risico te nemen, heen en weer gaand tussen komedie en drama. Voor deze specifieke film nam Cohen een groot risico, en terugkijkend kunnen we gerust stellen dat het zijn vruchten afwierp.

De film, die de rol van Abbie Hoffman op zich nam in de Netflix-film 'The Trial of the Chicago 7', was een groot succes en Cohen zelf kreeg enorme erkenning voor zijn werk in de film. Hij kreeg een hele reeks nominaties als bijrol, zowel bij de 'Golden Globes' als bij de 'Academy Awards'.

Het is alleen maar passend dat de volgende rol die hij op zich nam 'Borat Subsequent Moviefilm' was, een andere film waarvoor hij lof kreeg, zij het van een ander genre.

Ondanks zijn succes in de film, was de auditie een stressvolle. Cohen geeft toe dat, terugkijkend, je ego aan de deur achterlaten een groot deel van het spel is.

"Chicago 7" had zijn eigen ongelooflijk moeilijke uitdagingen. Het is nooit gemakkelijk om echt, echt goede dingen te doen. Sommige mensen vinden het ongelooflijk gemakkelijk; Ik vind het zo moeilijk. Daarom werk ik heel zelden. Ik denk dat acteurs heel dapper zijn, omdat je inherent een leven leidt dat diep onstabiel is. Pieken worden gevolgd door dalen. Je hebt geluk nodig, je hebt talent nodig en je moet keihard werken."

Niet alleen was de film moeilijk, maar het auditieproces was veel moeilijker. 47 takes voor 's werelds topregisseur is een ontmoedigende taak…

Spielberg & The Accent

Hoewel Aaron Sorkin degene was achter de regierol, was het Steven Spielberg die de leiding had tijdens het auditieproces.

Niet alleen was het script en de rol moeilijk te vatten, maar Cohen die het accent greep was een reis op zich.

Cohen herinnert zich dat hij 47 versies van het accent doornam en Steven ging zitten en luisterde naar elke versie.

"In het begin was het vreselijk. Ik klonk zoals ik nu doe - met een zweem van een Amerikaans accent. Toen nam ik 47, belde ik mijn assistent en zei: "Ok, bezorg dit aan Steven Spielbergs huis; hij wil dit morgen om 10.00 uur. Neem er maar 47.' Om 15.00 uur ontmoet ik Steven in de Melkweg, het koosjere restaurant van zijn overleden moeder."

'Hij zegt: 'Oké. Ga zitten. Luister, laten we het hebben over het accent. Ik moet eerlijk zijn: de eerste 10 takes waren helemaal niet goed.” Wat zei ik?" Hij zegt: "Ik moet zeggen, neem 30, je kwam echt dichtbij, en tegen het einde van de jaren 40 was je pitch-perfect. Ik zei: "O, mijn God. Heb je 100 minuten naar dezelfde toespraak geluisterd?”

Cohen leerde al snel dat het beheersen van het accent niet zo eenvoudig was als 'Borat'. De acteur realiseerde zich ook hoe hard sommige van de beste regisseurs werken, zelfs voor de kleine details.

"Dat is een indicatie, die mensen zoals Martin Scorsese, Steven Spielberg of Aaron Sorkin - ze zijn ongelooflijk getalenteerd, maar ze werken ongelooflijk hard."

De harde rollen zijn het waard om voor te vechten en dat was het geval voor Cohen, die floreerde ondanks een zwaar auditieproces.

De film toonde zijn genialiteit en vermogen om zich aan te passen aan wat het ook is, zelfs het serieuze genre.

Aanbevolen: