Fans zeggen dat 'The Dark Knight' een groot Hollywood-probleem begon

Inhoudsopgave:

Fans zeggen dat 'The Dark Knight' een groot Hollywood-probleem begon
Fans zeggen dat 'The Dark Knight' een groot Hollywood-probleem begon
Anonim

Zoals de meeste regisseurs had Christopher Nolan een heel bijzondere visie voor het maken van zijn Dark Knight-trilogie voor DC.

Zeg wat je wilt, de trilogie toonde een van de beste Batman-vertolkingen dankzij de conceptie van Christian Bale en Nolan. Toen Batman Begins in première ging, was het duidelijk dat we geen Joel Schumacher-film zouden krijgen. Wat volgde waren enkele serieus donkere Batman-films, in tegenstelling tot alles wat we ooit eerder hadden gezien. Nolan's Batman werd niet altijd verondersteld de goede man te zijn. De echte slechteriken waren zelfs nog meer gestoord dan we hadden verwacht, dankzij een aantal serieuze methode-acteren die al dan niet met een paar geesten heeft geknoeid en sommige fans dwong te denken dat de trilogie vervloekt was.

Uiteindelijk heeft de trilogie zijn sporen achtergelaten. Wat je er ook van vindt, sommige fans denken dat het een vreselijke trend in Hollywood is begonnen die nog steeds niet is uitgestorven. Maar het is niet zozeer de schuld van Nolan als wel incompetent schrijven.

Niemand heeft 'The Dark Knight' kunnen waarmaken

Over Nolans beste film in de trilogie, The Dark Night, gesproken, de schrijvers van Cracked vroegen zich af of de film zo goed was toen Nolan veel dingen aanstipte die andere Batman-films al hadden gedaan.

"Het is Batman die de krachten van het kwaad weer stopt, het gaat over de dualiteit om weer een vleermuis-vormige burgerwacht te zijn, en het eindigt met de Joker die weer ergens hoog bungelt, want blijkbaar kan de Joker niet zijn gestopt als je op de eerste verdieping bent, "schreef schrijver Daniel Dockery.

Hij concludeerde dat dit kwam omdat de film de vraag stelt: "Wat als dit hele superheldengedoe niet het coolste ooit is?" Volgens hem werd het stellen van deze vraag een trend in superheldenfilms."Superheldendom is donker en lelijk, en de enige sterke emotie van een superheld is broeierige angst." Daarna wilde elke superheldenfilm donker zijn.

Kijk naar de huidige staat van de DCEU. Ben Afflecks Batman was zeker erg duister, en dat van Robert Pattinson ook. Ook buiten de DCEU vind je sporen van duisternis in superheldenfilms.

"We weten allemaal van de DCEU, die de Sisyphean-taak lijkt te nemen om te proberen een goede Superman-film te maken, alleen om dat doel terug te draaien en zichzelf drie keer achter elkaar te verpletteren, " vervolgde Dockery. "Maar je kunt in alles een vleugje The Dark Knight vinden, van The Amazing Spider-Man-serie tot de verschrikkelijke, humorloze Fantastic Four-reboot. Ze zijn allemaal duister, maar geen enkele gaat echt door met het centrale idee.

The Dark Knight eindigt echter met Batman die een van de vier vrienden aanpakt die hij in de hele wereld heeft en dan zegt: 'Weet je wat? Ik neem de schuld op me voor mijn s de moorden van een vriend, en dan zal NIEMAND mij aardig vinden OF mijn lieve fiets, want niemand hoort mij aardig te vinden, en zo gaat het altijd met mij.’ Net als bij Pulp Fiction blijkt de kenmerkende stijl eigenlijk in dienst te staan van iets meer.”

Andere superheldenfilms proberen zo donker en humeurig te zijn als The Dark Knight, maar geen enkele heeft het doel bereikt omdat ze het niet echt in hun plot kunnen integreren.

"Amazing Spider-Man eindigt met iemand die Spider-Man vertelt om niet te dicht bij mensen te komen omdat ze gewond raken, maar Spider-Man wuift het weg en zwaait terug in het hart van Emma Stone. Zelfs Batman v. Superman, waar Batman zo duister is dat hij mensen brandmerkt met zijn logo als de kans bestaat dat ze op brute wijze worden vermoord in de gevangenis, eindigt met Batman die plotseling de padvinderleider van de Justice League wil worden. Alleen The Dark Knight verlaat je denken, 'Weet je, ik zou liever Alfred zijn.'"

Nolan lijkt ons enkele van de beste superheldenfilms te hebben gegeven omdat hij wist dat hij duister wilde zijn en zich daaraan hield. Hij maakte zich geen zorgen over het maken van de film die anderen wilden dat hij maakte. Misschien is de reden waarom ze zo goed werkten dat het helemaal geen superheldenfilms zijn.

De duisternis en het realisme maken de trilogie

Veel fans zijn het erover eens dat de trilogie van Nolan een renaissance in superheldenfilms teweegbracht. Maar misschien komt dat omdat het zo echt en technisch gezien geen superheldenfilms zijn.

Fansided schreef: "The Dark Knight heeft de dingen tien jaar geleden veranderd, voor altijd, ten goede of ten kwade. Kijk naar het superheldenlandschap van vandaag: films van miljarden dollars zijn nu de lakmoesproef voor succes, en The Dark Knight was de eerste die de finish binnen het genre overschrijdt."

Ze geloven dat de trilogie, met name The Dark Knight, zeer hoge eisen stelt aan de afdeling duister en humeurigheid. In feite waren ze zo hoog; niemand kan ze bereiken.

"The Dark Knight veranderde niet alleen dingen ten goede. De DCEU probeerde humeurige sfeer toe te voegen aan zijn nieuwe universum, te beginnen met Man of Steel en faalde op spectaculaire wijze tegen de tijd dat Justice League binnenkwam. Sony's Spider-verse moest een beroep doen op hun lokale, vriendelijke Marvel-filialen in de buurt om Spiderman op te vrolijken en hem terug te brengen naar het leuke, smarmy-personage dat hij altijd had moeten zijn."

The Dark Knight kwam uit rond de tijd dat Iron Man dat deed, maar 'gaf het spektakel en de mystiek door' en concentreerde zich in plaats daarvan op 'een essay over de menselijke conditie'.

"Het is een commerciële en kritische lieveling die niet kan worden gedupliceerd, zelfs als sommigen hem nog steeds beschouwen als de standaarddrager voor het superheldengenre - vooral omdat het nooit een superheldenfilm was", concluderen ze. "Het was een psychologisch misdaaddrama met komische schurken en helden die er toevallig deel van uitmaakten."

Dus als de DCEU somber en humeurig blijft, heb je dat aan Nolan te danken. Alleen we kunnen er zeker van zijn dat alle toekomstige superheldenfilms die dit genre proberen voort te zetten, waarschijnlijk zullen mislukken zoals ze altijd hebben gedaan. Nolan heeft iets gemaakt dat niemand anders kan kopiëren. Het is als het begin, een donkere misdaadfilm in een superheldenfilm. Geniaal.

Aanbevolen: