Dit is waarom sommigen zeggen dat 'The Dark Knight' geen geweldige superheldenfilm is

Inhoudsopgave:

Dit is waarom sommigen zeggen dat 'The Dark Knight' geen geweldige superheldenfilm is
Dit is waarom sommigen zeggen dat 'The Dark Knight' geen geweldige superheldenfilm is
Anonim

De film uit 2008 was een uniek project, met opzet geleid door Christopher Nolan. En hoewel de critici enigszins verdeeld waren, waren fans over het algemeen dol op de film.

Fans dachten al dat 'The Dark Knight' een groot probleem begon in Hollywood, dus het had al een reputatie. Maar in een twist zeggen fans dat de film gewoon geen geweldige superheldenfilm is.

Dit is wat ze voor zichzelf te zeggen hebben.

Technisch gezien is de film een van de beste superheldenfilms

Op basis van de schattingen van critici en de algemene ontvangst van de film toen deze uitkwam, is 'The Dark Knight' 'een van de beste superheldenfilms ooit gemaakt. Maar afgezien van Wikipedia-citaten en bijna perfecte Rotten Tomatoes-beoordelingen, ging de film dieper dan de meeste superheldenfilms.

En dat is precies waarom fans zeggen dat het niet "de beste superheldenfilm" is. In plaats daarvan is het iets anders en veel zinvoller.

Fans zeggen dat 'The Dark Knight' helemaal niet over superkrachten gaat

Het is beslist een onpopulaire mening, maar sommige fans zeggen dat 'The Dark Knight' geen superheldenfilm is. Een fan vertelde zelfs dat ze er echt een hekel aan hadden om de film een 'heldenfilm' te horen noemen.

Waarom? Omdat Christopher Nolan zelf niet wilde dat het een typische superheldenfilm zou worden. Hij wilde dat het meer 'menselijk' zou aanvoelen, herinneren fans zich, wat betekent dat de status ervan als een blockbuster-schurken-bashing-film niet veel betekenis heeft.

Hoe classificeren fans 'The Dark Knight'?

Oké, dus als dat meesterwerk niet de beste superheldenfilm ooit is, hoe zouden fans (of zijn ze echt fans?) het dan willen noemen? Sommigen suggereren dat de film kan worden beschouwd als een van de beste films aller tijden, of zelfs dat het juister zou zijn om het een "drama" of een "stripboek misdaadthriller" te noemen.

Maar waarom is er zo'n afkeer om de film te noemen wat zoveel andere fans denken dat het echt is? Er v alt iets te zeggen voor Nolan's interpretatie van Batman, fans zijn het erover eens, maar alleen het erkennen van de heldenthema's is niet genoeg.

Duik dieper, zeggen fans, en kijkers zullen ongetwijfeld een 'tot nadenken stemmend verhaal' herkennen, compleet met 'morele dubbelzinnigheid en dualiteit' plus natuurlijk 'Oscar-waardig acteren'. Dat is veel opmerkelijker dan zomaar een superheldenfilm.

Waarom denken zoveel mensen dat 'The Dark Knight' de beste film ooit is?

Dus het superheldengedeelte van de titel is discutabel, maar waarom denken zoveel mensen nog steeds dat 'The Dark Knight' zonder meer de beste film ooit is? Ze zeggen dat het misschien de adrenalinestoot van een typische heldenfilm mist, maar het biedt een verhaal van het type heldenreis met veel meer diepgang dan de meeste crash-bangfilms.

Nou, er was dat CGI-vrije 'potloodtruc-moment', dat in die tijd voor enige filmische intriges zorgde. Maar echt, het verhaal ging dieper dan gore en superkrachten. En dat is precies waarom fans zeggen dat het de titel van 'beste heldenfilm' niet nodig heeft.

Aanbevolen: