Jane The Virgin: Ze had bij Michael moeten eindigen

Jane The Virgin: Ze had bij Michael moeten eindigen
Jane The Virgin: Ze had bij Michael moeten eindigen
Anonim

Team Michael VS. Team Rafael; dit waren de aanhoudende fanbases die tijdens de vijf seizoenen van Jane the Virgin aan hun televisietoestellen gekluisterd bleven. Terwijl de show in de zomer van 2019 eindigde, bleven fans van Michael Cordero Jr. op een bitterzoete noot achter.

Sommigen accepteerden uiteindelijk dat Jane en Rafael voor elkaar gemaakt waren (volgens schrijvers), terwijl de loyale aanhangers van Cordueva (Jane en Michael-paar) woedend waren dat hun favoriete tv-paar levenslang geluk samen werd ontzegd. Wie kan het hen kwalijk nemen! Michael Cordero Jr. is absoluut zo dicht bij een echte prins-charmant als maar kan.

Afbeelding
Afbeelding

Laten we een overzicht maken van de relatie van Michael en Jane uit seizoen één-drie. Het eerste teken dat Michael de ideale partner voor Jane is, wordt weerspiegeld in hoofdstuk één: Michael accepteert Jane's keuze om maagd te blijven. In deze tijd is het zeldzaam dat een paar kuis blijft gedurende hun hele datingperiode, verloving, helemaal tot aan hun 'ik'. Maar Michael niet… hij wacht geduldig op Jane tot hun huwelijk, want uiteindelijk zijn zijn liefde en het idee van een samen leven het belangrijkste.

Terwijl seizoen één zich ontvouwt, komen Rafael en Jane dichter bij elkaar naarmate haar zwangerschap vordert, terwijl Michael, hoewel hij er nog steeds onvoorwaardelijk voor Jane is, meer betrokken raakt bij zijn onderzoek naar "Sin Rostro" (de misdaadbaas die ook Rafael's stiefmoeder, Rose Solano). Wanneer Michael ontdekt dat Petra Rafael bedriegt, vertroebelt jaloezie zijn oordeel en hij houdt de informatie voor zichzelf om ervoor te zorgen dat er geen scheiding tussen het paar plaatsvindt (dit is weliswaar Michaels enige grote karakterfout in de hele show). Jane komt er uiteindelijk achter, en in een sappige plotwending die correleert met de stijl van telenovelas, beëindigt ze haar relatie met Michael en begint kort daarna met Rafael te daten.

Afbeelding
Afbeelding

Desalniettemin blijft Michael Jane begeleiden tijdens haar ups en downs met Rafael, haar voortschrijdende zwangerschap, haar schrijfstage en haar eerste stappen in het moederschap.

Afbeelding
Afbeelding

Michael is er altijd voor Jane's familie (en ze houden er van hem)

Er is altijd één element in Jane's leven geweest dat Michael de voorkeur gaf boven Rafael: Jane's familie.

Van een goede vriend van Rogelio (waarschijnlijk hechter in Rogelio's geest dan die van Michael) tot altijd met respect voor Jane's familie en hun tradities, Michael is de perfecte schoonzoon waar elke vader en moeder van kunnen dromen voor hun volwassen kind.

Opmerkelijke vermeldingen zijn onder meer Michael die helpt Alba in het land te houden nadat ze in het ziekenhuis is opgenomen en bijna is teruggestuurd naar Venezuela, en dan is er die ene keer dat Michael de wet overtreedt om Rogelio in een politieauto te laten rijden als onderdeel van zijn method acting.

Vice-Versa, Jane's familie ziet hoe geweldig Michael is voor Jane… ze zien dat Michael haar waarden, haar beslissingen en haar waarde respecteert, waarbij haar belang voorop staat. En laten we toegeven, Michael heeft een manier met woorden en manieren die zelfs de meest traditionele oma kan overtuigen.

Afbeelding
Afbeelding

In overeenstemming met Jane's familiewaarden, bereidt Michael een heel speciale reeks huwelijksgeloften voor. Een ding is om je bruidegom zinvolle, romantische geloften voor je te laten reciteren bij het altaar, maar dat ze een aanzienlijk vocabulaire van een andere taal leren, zodat je hele familie weet hoeveel hij van je houdt en bereid is om de rest aan je te wijden van jullie leven samen, dat is wanneer Michael Cordero Jr.won zelfs fans van Team Rafael tijdens de bruiloftsfinale van seizoen twee.

Afbeelding
Afbeelding

Dan is er het gezin dat ze samen beginnen. Hoewel Michael aanvankelijk ongerust is over Jane's beslissing om Mateo te houden, maakt hij een snelle overstap en ondersteunt haar tijdens haar zwangerschap. Eenmaal getrouwd, gedraagt Michael zich als een voorbeeldige stiefvader voor Mateo door op hem te passen als Jane niet thuis is, hem in bed te wiegen en van hem te houden alsof Mateo zijn biologische zoon is.

Afbeelding
Afbeelding

Respect

Wanneer Michael aan het einde van seizoen 4 terugkeert als 'Jason', vertoont hij een aantal zeer tegengestelde kenmerken van de Michael-fans die vanaf het begin geliefd waren. Gelukkig is dat van korte duur als hij zijn geheugen terugkrijgt.

Michael en Jane besluiten hun relatie een nieuwe kans te geven en na een ietwat rampzalige reis naar het platteland realiseert Jane zich dat hun vonk over is. Michael respecteert haar beslissing en laat in tranen los.

Dit is de enige eigenschap die Michael altijd over Rafael zal hebben: respect. Terwijl Rafaels liefde voor Jane grenst aan egoïstisch, onbuigzaam en emotioneel belastend, respecteert Michael Jane's vrije wil, alles en iedereen die haar dierbaar is, en uiteindelijk haar keuze om met een andere man te trouwen, zodat ze haar nog lang en gelukkig kan hebben. ten koste van hemzelf.

Aanbevolen: