Hier is Charlie Sheen nu

Hier is Charlie Sheen nu
Hier is Charlie Sheen nu
Anonim

Charlie Sheen staat bekend als een van Hollywood's meest buitensporige en controversiële figuren, die een zeer gepubliceerde neerwaartse spiraal doormaakte nadat hij in 2011 uit zijn populaire serie Two and a Half Men werd verwijderd. In september 2019 verscheen de acteur op Jay Leno's Garage waar hij opende over zijn nuchterheid en onthulde dat hij momenteel 18 maanden nuchter was.

Veel mensen kennen Sheen van zijn filmrollen in Being John Malkovich, Wall Street en Platoon, en van Charlie Harper in de populaire CBS-sitcom. In 2011 had de acteur een legendarische inzinking, ging hij tijdens verschillende interviews tekeer en bekritiseerde hij showrunners bij Two and a Half Men. Volgens The Washington Post omvat een voorbeeld zijn brief aan TMZ gericht aan zijn bazen, waarin staat: Ik negeerde deze dwaasheid sierlijk gedurende 177 shows … Ik vuur één keer terug en deze besmette kleine made kan mijn kracht niet aan en kan de waarheid. Ik wens hem alleen maar pijn bij zijn gekke reizen, vooral als ze in mijn achthoek terechtkomen.'

Sheen had ook moeilijkheden in zijn persoonlijke leven. De politie kwam tussen hem en zijn toenmalige vrouw Brooke Mueller, en een voogdijstrijd over zijn tweelingjongens volgde. Sheen had ook weer te maken met problemen uit het verleden, zoals alcohol- en middelenmisbruik.

In 2017 verscheen Sheen op de Today Show in een interview met toenmalig presentator Matt Lauer en kondigde aan dat bij hem de diagnose hiv-positief was gesteld. "Na een reeks tests … liepen ze de kamer binnen en zeiden: ' Boem, dit is wat er aan de hand is'", vertelde Sheen aan Lauer, volgens CNN. “Het is een moeilijke drie letters om te absorberen. Het is een keerpunt in iemands leven.”

De acteur beweerde dat hij niet wist hoe hij de ziekte had opgelopen, maar onthulde dat hij naar voren kwam, zodat hij niet langer kon worden gechanteerd over zijn diagnoses. Hij deelde ook met Lauer dat hij mensen "in de miljoenen" betaalde om zijn medische dossiers privé te houden.

De hiv-positieve onthulling van Sheen resulteerde in het grootste aantal hiv-gerelateerde Google-zoekopdrachten ooit in de Verenigde Staten. In de drie weken na zijn onthulling waren er 2,75 miljoen meer zoekopdrachten dan verwacht met de term hiv, en 1,25 miljoen zoekopdrachten waren direct relevant voor de volksgezondheid omdat ze zoektermen bevatten voor condooms, hiv-symptomen of hiv-testen.

Een studie wees uit dat de onthulling van Sheen overeenkwam met een toename van 95% van vrij verkrijgbare hiv-testkits voor thuis. Auteurs van de studie noemden de correlatie "The Charlie Sheen Effect."

Begin 2019 vertelde Sheen aan People dat hij bijna 14 maanden nuchter was en noemde nuchterheid "de grootste verandering voor mij".

“Ik concentreer me echt op mijn gezondheid, mijn gezin en werk komen daarna. Ik ben opgewonden om weer opgewonden te zijn', zei de vader van vijf. (Hij is vader van dochters Sam, 15, en Lola, 14, met ex Denise Richards; zonen Max en Bob, 10, met ex Brooke Mueller; en 34-jarige dochter, Cassandra Jade Estevez, uit een eerdere relatie met zijn middelbare school vriendin Paula Speert.)

"Ongeveer anderhalf jaar geleden drong het tot me door dat ik wist dat het tijd was om iets te veranderen", vertelde Sheen in september 2019 aan Jay Leno. Sheen bevestigde dat hij nog niets gedronken heeft. sinds.

"En, weet je, er was geen gekke rehabilitatieperiode of een vuurgevecht met de politie nodig", zegt Sheen, die verduidelijkt dat "er niets superdramatisch en geks en voorpaginanieuws voor nodig was.”

Aanbevolen: