Tiger King' verslaat 'Stranger Things' in kijkerspubliek, maar kan nog niet tot koning worden gekroond

Inhoudsopgave:

Tiger King' verslaat 'Stranger Things' in kijkerspubliek, maar kan nog niet tot koning worden gekroond
Tiger King' verslaat 'Stranger Things' in kijkerspubliek, maar kan nog niet tot koning worden gekroond
Anonim

De namen van Joe Exotic en Carole Baskin (en hun tijgers) zijn schijnbaar permanent in het collectieve bewustzijn van Amerika terechtgekomen. Het is moeilijk om je een tijd te herinneren voordat hun epische vete in de krantenkoppen stond, ongetwijfeld veroorzaakt door de monsterhitdocumentaireserie van Netflix, Tiger King: Murder, Mayhem and Madness. Kijkers zijn geobsedeerd geraakt, nieuwsgierig geworden naar de verblijfplaats van enkele van de sterren van de show en hebben theorieën bedacht over de waarheid achter de schermen.

Hoe je het ook snijdt, Netflix heeft een bonafide hit in handen. Hoewel de show een enorm aantal views en een cult-achtige aanhang heeft verzameld, is dit de meest bekeken show op de streamingdienst? Blijkt dat het dat niet is.

Er zijn vreemdere dingen gebeurd

Eerder deze maand onthulde Nielsen dat de populaire Netflix-documentaireserie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness behoorlijk serieuze kijkcijfers had, waarbij de kijktijd werd vergeleken met de andere weggelopen hit van Netflix, Stranger Things. Volgens Deadline trok de show "34,3 miljoen unieke kijkers in de eerste 10 dagen na de release." Dit waait voorbij de seizoen 2-nummers voor Stranger Things, dat tot op heden een van de populairste shows van Netflix is. In de eerste 10 dagen zweefde seizoen 2 van Stranger Things rond de 31 miljoen views, wat niets is om naar te niezen.

Tiger King regeert Supreme

Vanaf de premièredatum op 20 maart gonsde Twitter van de tweets over de gekke nieuwe documentaire en iedereen, van collega's tot beroemdheden, prees de show. Er waren zelfs online petities voor mogelijke castingkeuzes als er ooit een film in de maak zou worden, waardoor de show een schijnbaar nachtelijke sensatie werd. Als er tekenen zijn dat Tiger King-manie vertraagt, zien we ze niet. Een ander recent onderzoek van Nielsen heeft cijfers vrijgegeven die aantonen dat de docuserie in de week van 23 maart meer weergaven had dan enige andere show in Nielsen's SVOD (abonnementsvideo op aanvraag).

Volgens een verhaal van The Hollywood Reporter keken kijkers in die ene week maar liefst 5,3 miljard minuten van de show. De bonusaflevering, The Tiger King and I, gehost door Joel McHale, leverde ook enkele astronomische cijfers op. Op de eerste dag ontdekte The Hollywood Reporter dat ze gemiddeld 4,6 miljoen kijkers hadden.

Down Kitty

Hoewel de eerste cijfers voldoende zijn om te bewijzen dat Tiger King in feite een hit is, was het niet de meest bekeken originele inhoud van Netflix en dat komt rechtstreeks uit de mond van de tijger. Netflix heeft onlangs de streaming-nummers voor hun eerste kwartaal vrijgegeven en hoewel Tiger King bovenaan staat, is het lang niet de eerste. Wie regeert oppermachtig? Volgens Gamespot toont de Netflix-lijst de originele Netflix-film, Spenser Confidential op nummer één met 85 miljoen views, gevolgd door Casa de Papel (ook bekend als Money Heist), een Spaans misdaaddrama op nummer twee met 65 miljoen.

Tiger King komt binnen op nummer 3 met 64 miljoen views, terwijl Love Is Blind en Ozark (S3) op de 4e en 5e plaats staan. Netflix zelf heeft tot nu toe een redelijk goed eerste kwartaal gehad en heeft naar verluidt meer dan 15 miljoen nieuwe abonnees aan hun basis toegevoegd. Met al die nieuwe kijkers is het een raadsel welke streamingtitel de komende kwartalen het populairst zal blijken te zijn.

Aanbevolen: