Dit is wat Jon Hamm heeft gedaan sinds Mad Men

Inhoudsopgave:

Dit is wat Jon Hamm heeft gedaan sinds Mad Men
Dit is wat Jon Hamm heeft gedaan sinds Mad Men
Anonim

Jon Hamm is een getalenteerde en gerespecteerde acteur, maar de meesten associëren hem nog steeds met zijn baanbrekende rol als rokkenjager-reclameman Don Draper uit AMC's hitdrama, Mad Men. Zijn bekroonde vertolking van een reclameman in de jaren 60 maakte hem tot een begrip en hoewel de show eindigde in 2015, was het moeilijk voor Hamm om zijn Mad Men-imago te overtreffen, maar hij probeert.

Sinds de show eindigde, heeft hij totaal verschillende rollen in Hollywood op zich genomen, waarbij hij alles speelt, van schurken en criminelen tot geanimeerde personages en alles daartussenin. In een interview met Today bekende Hamm dat hij niet echt een "strategie" had na het einde van Mad Men, maar dat hij wist dat hij "Don Draper niet meer wilde spelen." Met het kleurrijke assortiment aan rollen die hij op zich heeft genomen na de hitshow, lijkt het duidelijk dat Don Draper goed in de achteruitkijkspiegel staat.

In de film

Met zijn constante optredens op SNL, is het gemakkelijk te zien dat Hamm een talent voor humor heeft, maar zijn filmkeuzes wijzen in de richting van zijn aangeboren voorliefde voor het dramatische. In Baby Driver was Hamm een ruige, vlotte dief, Buddy. De film was zwaar op de actie en fans konden een andere kant van de acteur zien.

Snel vooruit naar politiek drama, The Report, waarin hij de stafchef van het Witte Huis uit het Obama-tijdperk, Denis McDonough, portretteert. In een interview tijdens een vertoning van de film verklaarde Hamm dat hij zowel "geschokt als gefixeerd" was door het onderwerp in het script en het meesterlijke schrijven, waardoor hij het gevoel kreeg dat hij de rol op zich moest nemen.

Zijn stem uitlenen

Hamm heeft voice-over op zich genomen voor een aantal bekende panden. Ten eerste sprak hij Herb Overkill uit, echtgenoot van Scarlet Overkill, de schurk in Minions, een rol die hem naar eigen zeggen 'volledig creatief' liet zijn. Hij kreeg ook de kans om Boba Fett in te spreken in de Star Wars-bloemlezing, From a Certain Point of View, een verzameling verhalen die de legendes van het Star Wars-universum verder brengen.

De enthousiaste sportfan, Hamm heeft onlangs zijn stem geleend aan een documentaire over het 2020 NHL (National Hockey League) All Star Weekend. Hamm is een beroemde en woeste steun aan zijn geboorteplaats van het hockeyteam van St. Louis, de Blues en hun honkb alteam, de St. Louis Cardinals.

Terug naar tv

Een van zijn grappigste momenten is ongetwijfeld Hamms stint op Unbreakable Kimmy Schmidt. In het begin was Hamm slechts af en toe te zien als dominee Wayne, de ontvoerder van Kimmy, maar naarmate de populariteit van zijn personage groeide, kreeg hij zijn eigen spin-off-aflevering (Party Monster: Scratching the Surface) en zal hij zijn rol opnieuw opnemen in de aanstaande interactieve Netflix-film. Volgens het Netflix-persbericht wordt de volledige functie een doozy. "Drie staten! Explosies! Een dansende hamburger! En jij, de kijker, bepa alt hoe het verhaal gaat."

Good Omens is een andere show die Hamm onlangs heeft vereerd met zijn goddelijke aanwezigheid. Exclusief voor Amazon is de bewerking van een boek van Neil Gaiman en Terry Pratchett. Hamm, een oude fan, zei in een verklaring over de show: "Ik las Good Omens bijna 20 jaar geleden… Twee maanden geleden stuurde Neil me de scripts en ik wist dat ik erin moest zitten." Zijn karakter, de aartsengel Gabriël, is pompeus, goed gekleed en mysterieus, wat lijkt op een onderdeel dat op maat is gemaakt voor Hamm.

Aankomende projecten

Hamm bewijst dat hij een groot jaar voor de boeg heeft, want hij speelde mee in het langverwachte vervolg, Top Gun: Maverick. Er is niet veel bekendgemaakt over het verhaal of het personage van Hamm, maar er is bevestigd dat Tom Cruise zijn rol van Maverick zal hernemen, waarbij Cruise zelf de film "een liefdesbrief aan de luchtvaart" noemt."

Aanbevolen: