Is 'Knightfall' het nieuwe 'Game Of Thrones'?

Inhoudsopgave:

Is 'Knightfall' het nieuwe 'Game Of Thrones'?
Is 'Knightfall' het nieuwe 'Game Of Thrones'?
Anonim

Aan het einde van de ongelooflijk populaire serie Game of Thrones voelen fans een diep gevoel van leegte; natuurlijk was een show in dezelfde lijn, dat wil zeggen rijk aan intriges en middeleeuwse pracht, hard nodig om die leemte op te vullen. Knightfall lijkt een behoorlijk passende keuze als vervanging, omdat het is gecentreerd rond actie, geschiedenis en verraad, net zoals Game of Thrones! De hoofdpersoon van deze serie is Landry (Tom Cullen), een lid van de Tempeliers in een zeer turbulente tijd in de geschiedenis. Als je een Game of Thrones-fan bent, geef dit middeleeuwse drama dan eens een horloge, en je zult zeker niet teleurgesteld worden.

Knightfall Seizoen 3: Wordt het vernieuwd na gemiddelde prestaties?
Knightfall Seizoen 3: Wordt het vernieuwd na gemiddelde prestaties?

Een royale dosis middeleeuwse politiek

Knightfall draait om de wereld van de Tempeliers, de mysterieuze katholieke militaire orde die officieel heerste van 1129 tot 1312. In het tijdperk waarin de serie zich afspeelt, waren zij de sterkste en de rijkste militaire macht. De show geeft ons een glimp van de broederschap en hun overtuigingen, naast een kijkje in hun dagelijks leven en waar ze hun leven voor wilden geven. Met de val van de stad Accra is Landry op een heilige zoektocht om de Heilige Graal te vinden.

'Knightfall' Seizoen 2 inleiding: Inhalen waar we waren gebleven
'Knightfall' Seizoen 2 inleiding: Inhalen waar we waren gebleven

De basisverhaallijn

De Tempeliers zorgen ongetwijfeld voor uitstekende verhaallijnen. Rijk, machtig en diep betrokken bij de kruistochten, werden ze minder populair en kwetsbaarder toen het Heilige Land verloren ging. Koning Filips IV van Frankrijk, die de Tempeliers veel geld schuldig was, nam de zaken in zijn hand en arresteerde veel van de Franse leden. Philip's officieren dienden een aanklacht in tegen de Tempeliers van ketterse inwijdingsceremonies, dwongen hen te bekennen door hen te martelen en verbrandden hen op de brandstapel. Philip liet de paus de orde ontbinden in 1312. Er zijn verschillende mythen rond de legende van de Heilige Graal die zo volledig in de erfenis van de geheimzinnige Tempeliers zijn doorgesijpeld dat je nauwelijks onderscheid kunt maken tussen feit en fictie. Wat de Game of Thrones-smaak nog versterkt, is het feit dat deze serie ook doordrenkt is van wisselende loyaliteiten en middeleeuwse attributen.

Knightfall seizoen 3: releasedatum, trailer, plot, castdetails
Knightfall seizoen 3: releasedatum, trailer, plot, castdetails

Blend van geschiedenis en fictie

In het eerste seizoen leer je de koninklijke familie van Frankrijk kennen, waaronder koning Filips IV (Ed Stoppard) en Joan I van Navarra (Olivia Ross). Hun dochter, Isabella (Sabrina Bartlett), zou uiteindelijk bekend worden als de She-Wold van Frankrijk als ze trouwt met Edward II van Engeland. Dit wordt echter voorafgegaan door tal van mensen die plannen smeden om haar uit te huwelijken aan de hoogste bieder. Isabella neemt zelf de leiding, en dan wordt haar verraderlijke kant onthuld als ze probeert te grijpen wat ze zo graag wil. Ze is niet het soort dat gemakkelijk toegeeft aan een gedwongen huwelijk.

Ondanks veel actie strompelt Knightfall de poort uit
Ondanks veel actie strompelt Knightfall de poort uit

Seizoen 2 is een traktatie voor de fans

Na de release in augustus vorig jaar, zat seizoen 2 boordevol actie met wraak, powerplay, verraad en wat al niet meer. Ook werd er een enorme oorlog getoond tussen kerk en staat, een die al langer broeit. Talus, een lid van de Tempeliers en meester die belast is met het opleiden van de volgende generatie Tempeliers voor Gods heilige werk, werd gespeeld door Mark Hamill. Hij speelde een belangrijke rol in het tweede seizoen en fans keken er als een gek naar.

'Knightfall' Review: een blik op de nasleep van de kruistochten die brutaal is op alle verkeerde manieren
'Knightfall' Review: een blik op de nasleep van de kruistochten die brutaal is op alle verkeerde manieren

Tom Cullen wist niet of zijn karakter zou overleven

Zoals aan de media is verteld, wist Tom Cullen niet zeker of zijn personage het tweede seizoen zou overleven. Maar toen hij eindelijk de laatste aflevering las, vond hij het een 'gedurfde keuze'. Toen seizoen 2 uitkwam, was hij benieuwd hoe fans het zouden ontvangen. Zoals hij in een van zijn interviews aangaf, is het een "snelle adrenaline-rit" met een zo groot momentum dat hij het gevoel had dat de kijkers kortademig zouden worden, en toch uitkijken naar het ontrafelen van het verhaal.

Een unieke kijk op de geschiedenis door een dramatische lens, Knightfall zou je zeker verslaafd houden! Dus waar wacht je op? Verken de geschiedenis van de Tempeliers via deze History Channel-dramaserie en geniet van de ervaring!

Aanbevolen: