Eerste blik op 'Game Of Thrones'-ster in nieuwe trailer voor 'Mank' van Netflix

Inhoudsopgave:

Eerste blik op 'Game Of Thrones'-ster in nieuwe trailer voor 'Mank' van Netflix
Eerste blik op 'Game Of Thrones'-ster in nieuwe trailer voor 'Mank' van Netflix
Anonim

Het biografische drama markeert de terugkeer van regisseur David Fincher zes jaar na zijn nieuwste film, thriller Gone Girl met Rosamund Pike en Ben Affleck.

'Mank' pronkt met een met sterren bezaaid ensemble

Mank zal zich concentreren op scenarioschrijver Mankiewicz terwijl hij samen met regisseur en hoofdrolspeler Orson Welles het script schrijft voor de met een Oscar bekroonde cultfilm Citizen Kane uit 1941. De Amerikaanse filmmaker wordt vertolkt door de Engelse acteur Tom Burke. In de trailer spreekt Burke Oldman's Mankiewicz aan met de onmiskenbare diepe, zware stem van Welles die fans deed zwijmelen over de gelijkenis.

De met sterren bezaaide cast bevat ook Mamma Mia! ster Amanda Seyfried, Engels-Amerikaanse actrice Lily Collins en Game Of Thrones’ Charles Dance.

Dance speelt William Randolph Hearst, de zakenman en redactiemagnaat die Charles Foster Kane inspireerde, het personage dat werd gespeeld door Welles in Citizen Kane. De Engelse acteur, die recentelijk in de hoofdrol speelde als Tywin Lannister in de HBO-fantasieserie, verschijnt in een oogwenk en je zult het missen in de clip. Toch lijdt het geen twijfel dat hij een centrale rol zal spelen in het komende drama.

Het verhaal achter het scenario van 'Citizen Kane'

Hearst was eigenlijk niet zo blij met de flagrante gelijkenis tussen hemzelf en Kane, een corrupte krantenredacteur. De film zal ook de obstakels aanpakken die Mankiewicz en Welles moesten overwinnen om een film te maken die zo'n krachtige figuur als Hearst, die de scenarioschrijver goed kende, uit de doeken doet.

Maar Mank zal vooral ingaan op het auteurschap van het scenario voor de film, dat door de jaren heen is omgeven door verschillende controverses.

Welles behield delen van Mankiewicz' versie, maar voegde ook zijn eigen scènes toe, met tegenstanders die de regisseur bekritiseerden omdat hij de scenarioschrijver niet zijn recht had gegeven. Ondanks dat productiebedrijf RKO Mankiewicz krediet heeft toegekend, zal het meningsverschil tussen hem en Welles nooit worden opgelost. Het duo won Best Original Screenplay bij de Academy Award in 1942.

Er zit ook een interessant verhaal achter het scenario voor Mank, zij het niet zo lastig. Het script is in de jaren negentig geschreven door de vader van David Fincher, Jack Fincher, en de filmmaker moest de film regisseren na zijn succes met de film The Game uit 1997, met Michael Douglas in de hoofdrol. Het project werd echter opgeschort en Jack stierf in 2003, waardoor zijn zoon het verlangen had om het op het grote scherm te brengen.

Mank gaat in november van dit jaar in première in geselecteerde theaters en komt op 4 december uit op Netflix

Aanbevolen: