Black Mirror Creator denkt niet dat we nu een nieuw seizoen kunnen beginnen

Black Mirror Creator denkt niet dat we nu een nieuw seizoen kunnen beginnen
Black Mirror Creator denkt niet dat we nu een nieuw seizoen kunnen beginnen
Anonim

Nou, 2020. Je hebt het deze keer echt gedaan.

De maker van de met een Emmy bekroonde sciencefiction-bloemlezing Black Mirror Charlie Brooker vond het jaar 2020 veel te somber voor nieuwe afleveringen van de ongelooflijke dystopische Netflix-show.

Tijdens een interview met het Britse tijdschrift Radio Times werd Brooker gevraagd naar de toekomst van de Twilight-Zone-achtige serie en de mogelijkheid van een seizoen 6-uitzending waarop hij antwoordde: "Op dit moment weet ik niet' Ik weet niet wat voor maag er zou zijn voor verhalen over uiteenvallende samenlevingen, dus ik werk niet aan een van die [meer afleveringen]. Ik wil graag mijn komische vaardigheden opnieuw bekijken, dus ik heb scripts geschreven om mezelf aan het lachen te maken."

Sinds het debuut in 2011 gingen veel van de Black Mirror-afleveringen over persoonlijke vrijheden, isolatie en onze steeds giftiger wordende afhankelijkheid van technologie. Allemaal thema's die heel gewoon zijn geworden in ons dagelijks leven. Gedurende de afgelopen vijf seizoenen vermaakte de aangrijpende serie ons de hele tijd door ons scherp te houden met tot nadenken stemmende noties zoals de diepe kant van het menselijk bestaan, een prestatie waarvan we toegegeven hebben dat we maar al te moe zijn geworden van 50-iets dagen in een lockdown.

Herinner je je de dagen nog dat we verhaal na verhaal konden kijken van sombere dystopische verhalen die ver verwijderd leken van de werkelijkheid? Ondertussen begon 2020 met gruwelijke bosbranden in Australië die honderden miljoenen dieren hebben uitgeroeid, en escaleerde vervolgens tot een hartverscheurende crash van een Oekraïense vlucht in Teheran waarbij 176 passagiers aan boord omkwamen, en dat was nog maar tijdens de eerste maand! En op dit moment, met een wijdverbreid wereldwijd probleem en een bijna zekere wereldwijde recessie voor de deur, is de show gewoon te dichtbij voor comfort.

Mogelijk de meest Black Mirror-achtige van alle 2020-momenten is inderdaad de huidige lockdown-status die we ervaren en die ons tot een ongekende levensstijl van onthechting en eenzaamheid heeft gedwongen. Je bedrijfsbrede happy hour op Zoom was in het begin leuk, maar de waarheid is dat er iets griezeligs en ongemakkelijks aan is. Brooker heeft uiteindelijk gelijk als hij zich afvraagt of de stemming geschikt is voor een seizoen vol apocalyptische verhalen. Dit wordt verder geïllustreerd wanneer we opmerken dat kijkers neigden naar "lichtere" inhoud zoals Mindy Kaling's coming-of-age-komedie Never Have I Ever die nu op Netflix te zien is, en TLC's realityshow, 90 Day Fiancé. Mensen lijken tegenwoordig het geestdodende en grappige te verkiezen boven het sombere en quasi-realistische.

Ben je gelukkig, 2020? Je schijnbaar eindeloze spoel van catastrofale gebeurtenissen. Zelfs de man die dystopie naar onze schermen bracht, vindt dat je jezelf hebt overtroffen. Het lijkt alsof 2020 seizoen 6 is. We houden onze adem in om te zien wat Brooker bedenkt waardoor hij (en hopelijk ons!) een beetje moet lachen.

Seizoen 5 van Black Mirror, uitgezonden in juni 2019, heeft drie afleveringen waarvan je kunt genieten - als je de maag hebt.

Aanbevolen: