Fans smeken Twitter om te stoppen met het maken van een 'Black Mirror'-trend als er geen aankondiging van het nieuwe seizoen is

Fans smeken Twitter om te stoppen met het maken van een 'Black Mirror'-trend als er geen aankondiging van het nieuwe seizoen is
Fans smeken Twitter om te stoppen met het maken van een 'Black Mirror'-trend als er geen aankondiging van het nieuwe seizoen is
Anonim

Afgelopen vrijdag begon de populaire Sci-Fi Britse serie Black Mirror trending op Twitter. Sommige fans wilden graag zien of de show nog een seizoen zou terugkeren, maar nadat ze erachter kwamen waarom de hitshow trending was, waren ze al snel erg teleurgesteld.

De show begon populair te worden nadat een virale tweet een Aeon Magazine-artikel bevatte waarin staat dat toekomstige biotechnologie binnenkort zou kunnen bepalen hoeveel tijd een veroordeelde misdadiger in de gevangenis kan zitten. Het artikel werd gepubliceerd in 2014 en werd opgepikt door Insider.

De gebruiker plaatste screenshots van het Insider-artikel, met fragmenten van het voorgestelde experiment:

Fans waren boos dat de show om een andere reden trending was dan een aankondiging van een nieuw seizoen, en ze besloten hun frustratie op het platform te uiten:

Nadat ze hun teleurstelling hadden verwerkt, stemden veel fans in op de vergelijkingen tussen het potentieel angstaanjagende experiment en de show, vanwege de overeenkomsten met een seizoen 2-aflevering van Black Mirror met de titel 'White Christmas'. De aflevering draait om Matt (Jon Hamm) in een afgelegen hut op eerste kerstdag. Matt traint digitale klonen van mensen die "cookies" worden genoemd voor zijn werk.

De verhaallijn gaat dieper in op hoe het bewustzijn van een persoon kan worden gecontroleerd door technologie, iets wat duidelijk wordt in het gevangenenexperiment. Het feit dat een veroordeelde misdadiger zijn geest kan laten manipuleren door een computer om een langere gevangenisstraf te ondergaan, leek te griezelig op deze fans, die ook vragen hebben over de moraliteit van een dergelijk voorstel.

In het interview in kwestie legde de filosoof die verantwoordelijk was voor het experiment, Rebecca Roache, uit dat "futuristische technologieën" worden getest om het leven van gevangenen te verlengen, zodat de strafmaat kan worden verhoogd.

Roache verklaarde: "Als de versnelling een factor van een miljoen zou zijn, zou een millennium van denken in acht en een half uur worden bereikt."

"Het uploaden van de geest van een veroordeelde crimineel en het een miljoen keer sneller laten lopen dan normaal zou de geüploade crimineel in staat stellen om een gevangenisstraf van 1.000 jaar uit te zitten in acht-en-een-half uur," vervolgde ze. "Dit zou natuurlijk veel goedkoper zijn voor de belastingbetaler dan het verlengen van de levensduur van criminelen om hen in staat te stellen 1.000 jaar in re altime te dienen."

Hoewel het debat over de moraliteit van een idee waarschijnlijk nog steeds aan de gang is op het platform, waren fans het er wel over eens dat ze wilden dat ze geen hoop meer hadden op een nieuw seizoen van hun favoriete show.

Vorig jaar onthulde Black Mirror-maker Charlie Brooker waarom de show niet snel zal terugkeren voor een zesde seizoen.

"Op dit moment weet ik niet wat voor maag er zou zijn voor verhalen over uiteenvallende samenlevingen, dus ik werk niet aan een van die [Black Mirror-afleveringen]", zei hij in een interview met Radio Times."Ik wil graag mijn komische vaardigheden opnieuw bekijken, dus ik heb scripts geschreven om mezelf aan het lachen te maken."

Sindsdien heeft Brooker geen verdere updates meer gegeven over de status van seizoen 6. Fans zullen gewoon moeten afwachten wat de toekomst in petto heeft voor de populaire Sci-Fi-serie.

Alle vijf seizoenen van Black Mirror zijn beschikbaar om te streamen op Netflix.

Aanbevolen: