Lea Michele wordt geannuleerd na blootgesteld racistisch gedrag met zwarte castmates

Inhoudsopgave:

Lea Michele wordt geannuleerd na blootgesteld racistisch gedrag met zwarte castmates
Lea Michele wordt geannuleerd na blootgesteld racistisch gedrag met zwarte castmates
Anonim

Lea Michele, vooral bekend van haar rol als Rachel Berry in Glee, is in de problemen gekomen nadat medesterren haar hadden uitgescholden voor haar gedrag op de set. Onlangs was Michele in het nieuws over haar zwangerschap, maar nu komen er verhalen naar buiten die het potentieel hebben om de aanstaande moeder te annuleren.

Dit is wat Castmates zeggen over Lea Michele

Terwijl beroemdheden hun steun betuigen aan Black Lives, dacht Michele dat ze haar deel deed door te tweeten: "George Floyd verdiende dit niet. Dit was geen geïsoleerd incident en het moet eindigen BlackLivesMatter." Maar het is niet genoeg om alleen over dit probleem te tweeten, vooral gezien haar gedrag in het verleden tegenover zwarte castmates. Co-ster Samantha Marie Ware, die Jane Hayward speelde op Glee, antwoordde door haar te vragen: "Weet je nog toen je mijn eerste televisie maakte een echte hel?!?! Want ik zal het nooit vergeten. Ik geloof dat je iedereen hebt verteld dat als je de kans had, je in mijn pruik zou doen!' naast andere traumatische micro-agressies waardoor ik twijfelde aan een carrière in Hollywood." Het delen van dit walgelijke gedrag van Michele opende de sluizen en gaf anderen de kans om hun bezorgdheid te uiten over Michele's racistische neigingen. Sterren als Alex Newell, Amber Riley en Yvette Nicole Brown, die ook gekleurde mensen zijn, toonden hun steun voor Ware door middel van het gebruik van Gifs en memes op Twitter, wat in Daily Mail wordt afgebroken. Dabier Snell, die ook op Glee is verschenen, tweette: "Meisje, je zou me niet toestaan aan de tafel zitten met de andere castleden want 'Ik hoorde daar niet thuis' F --- jij Lea."

Lea Michele reageert

Nadat deze beschuldigingen de krantenkoppen haalden, besloot Michele om een openbare verontschuldiging te maken op haar Instagram zodat haar 6,3 miljoen volgers het konden zien. Ze schreef: "Een van de belangrijkste lessen van de afgelopen weken is dat we de tijd moeten nemen om te luisteren en te leren over de perspectieven van andere mensen en elke rol die we hebben gespeeld of iets dat we kunnen doen om de onrechtvaardigheden waarmee ze worden geconfronteerd, aan te pakken. Toen ik onlangs tweette, was het bedoeld als steunbetuiging aan onze vrienden en buren en gekleurde gemeenschappen in deze echt moeilijke tijd, maar door de reacties die ik ontving op wat ik post, ben ik me ook specifiek gaan richten op hoe mijn gedrag jegens collega-castleden werd door hen waargenomen." Maar toen kwam ze terug door te zeggen: "Hoewel ik me niet kan herinneren ooit deze specifieke verklaring te hebben afgelegd en ik anderen nooit heb beoordeeld op hun achtergrond of huidskleur, is dat niet echt het punt, het gaat erom dat ik duidelijk handelde op een manier die andere mensen pijn doen. Of het nu mijn bevoorrechte positie en perspectief was dat ervoor zorgde dat ik soms als ongevoelig of ongepast werd beschouwd, of dat het gewoon mijn onvolwassenheid was en dat ik gewoon onnodig moeilijk was, ik verontschuldig me voor mijn gedrag en voor alle pijn die ik heb veroorzaakt." vervolgde: "We kunnen allemaal groeien en veranderen en ik heb de afgelopen maanden zeker gebruikt om na te denken over mijn eigen tekortkomingen. Ik ben een paar maanden verwijderd van moeder worden en ik weet dat ik moet blijven werken om mezelf te verbeteren en verantwoordelijkheid te nemen voor mijn acties, zodat ik een echt rolmodel voor mijn kind kan zijn en zodat ik mijn lessen en fouten kan doorgeven, zodat ze van mij kunnen leren. Ik heb naar deze kritiek geluisterd en ik leer en hoewel het me heel erg spijt, zal ik in de toekomst beter worden van deze ervaring."

Maar deze flauwe verontschuldiging bleef fans en costars aantrekken om hun stuk te zeggen. Us Weekly berichtte over de meest recente opmerkingen van Gerard Canonico van Spring Awakening; hij schreef: "Je was niets anders dan een nachtmerrie voor mij en mede-understudy castleden. Je gaf ons het gevoel dat we daar niet thuishoorden. Ik heb jarenlang geprobeerd aardig voor je te zijn, maar het mocht niet baten. Misschien verontschuldigt u zich in plaats van de schuld te geven aan hoe anderen u 'waarnemen'. Waarschijnlijk verwijder je dat wel."

Lea Michele wordt geconfronteerd met gevolgen

Bedrijven verbreken de banden met de actrice al nadat medesterren licht hebben geworpen op de acties van Michele. Hello Fresh heeft al een verklaring op Twitter uitgegeven waarin staat: "HelloFresh keurt racisme of discriminatie van welke aard dan ook niet goed. We zijn ontmoedigd en teleurgesteld over de recente beweringen over Lea Michele. We nemen dit zeer serieus en hebben onze samenwerking met Lea Michele, met onmiddellijke ingang." Verwacht wordt dat meer sponsors zullen volgen.

Michele moet nog veel leren als het erom gaat anderen met respect te behandelen en een effectieve bondgenoot van de zwarte gemeenschap te zijn. Dit is vooral belangrijk in Hollywood, waar discriminatie en racisme ook diepgeworteld zijn.

Aanbevolen: