Wordt Bob Dylan geannuleerd? Een terugblik op zijn carrière en controversieel gedrag

Inhoudsopgave:

Wordt Bob Dylan geannuleerd? Een terugblik op zijn carrière en controversieel gedrag
Wordt Bob Dylan geannuleerd? Een terugblik op zijn carrière en controversieel gedrag
Anonim

Bob Dylan wordt tijdens zijn carrière van meer dan zes decennia voortdurend genoemd als een van de meest invloedrijke figuren in de muziek. Hij was nog maar een jonge man toen hij in de jaren zestig een van de frontmannen werd van de heropleving van de volksmuziek in de Verenigde Staten. Zijn teksten raken aan thematisch complexe onderwerpen, zoals burgerrechten, geloof in de tegencultuur en diepe poëzie.

De hoge status van de zanger in Hollywood is een beetje een 'ladiesmagneet' voor hem geworden. Gedurende zijn carrière heeft hij minstens vier opmerkelijke romantische relaties gehad met modellen, collega-muzikanten of zelfs zijn eigen back-upzanger. De ster wordt echter onlangs onder de loep genomen toen een anonieme vrouw hem beschuldigde van verschillende tellingen van aanranding in de jaren zestig, toen ze 12 was. Om het samen te vatten, hier is alles wat u moet weten over de aantijging.

8 Een vrouw uit Connecticut, geïdentificeerd als 'J. C', beschuldigde de zangeres van het molesteren en drogeren van haar toen ze 12 was

Zoals gemeld door Rolling Stones, werd Bob Dylan beschuldigd van seksueel misbruik van een 12-jarig meisje in 1965. De vrouw, die zichzelf identificeert als 'J. C.', zei dat de tienvoudig Grammy-winnende zangeres misbruik maakte van haar seksueel tussen april en mei 1965. De eiser diende de aanklacht in op vrijdag 13 augustus in New York en eist een schadevergoeding voor een niet-gespecificeerd bedrag.

7 Het misbruik zou meerdere keren hebben plaatsgevonden

"Bob Dylan, gedurende een periode van zes weken tussen april en mei 1965 raakte bevriend met en bouwde een emotionele band op met de eiser", luidt de krant, waarin hij beschuldigde dat de zanger van "Like a Rolling Stone" gedrogeerd en seksueel misbruikt werd J. C., die nu een 68-jarige vrouw is die in Greenwood woont. De aanklager merkte ook op dat de aanval meerdere keren plaatsvond, waaronder enkele in Dylans beruchte Chelsea Hotel.

6 The Rock Legend heeft de beschuldiging weerlegd

Zoals gemeld door de BBC, heeft de Nobelprijswinnende zanger de beschuldiging krachtig ontkend en gezegd dat "de 56-jarige bewering niet waar is en krachtig zal worden verdedigd".

Interessant is dat J. C. de aanklacht heeft ingediend een dag voordat de New York Child Victims Act op 14 augustus 2021 afliep. Hierdoor konden overlevenden van kindermishandeling zich uitspreken tegen hun vermeende aanvallers, ongeacht de leeftijd van de claims of het statuut van beperkingen.

5 Ze beweerde 'ernstige mentale nood' te hebben geleden

In de rechtszaak verklaarde de aanklager ook dat de roofzuchtige daad van de zangeres "ernstige mentale stress, angst, vernedering en schaamte, evenals economische verliezen" had veroorzaakt die ze tot op de dag van vandaag heeft doorstaan. De zanger bracht zijn vijfde album uit, Bringing It All Back Home en stapte in het huwelijksbootje met zijn eerste vrouw Shirley Noznisky voordat het misbruik zou hebben plaatsgevonden.

4 Zijn biograaf zei dat het misbruik 'niet mogelijk' is vanwege de tijdlijn

De biograaf van Bob Dylan, Clinton Heylin, heeft haar stilzwijgen verbroken over de beweringen over seksueel misbruik van haar voormalige cliënt. Ze vertelde de Huffington Post dat de ontmoeting 'niet mogelijk' is vanwege de tegenstrijdige tijdlijn, aangezien Dylan het extreem druk had met touren door Engeland, Los Angeles en Woodstock. Ze verklaarde ook dat hij pas in de herfst van het jaar in Chelsea, de locatie waar het misbruik zou hebben plaatsgevonden, is gaan wonen.

"De tour duurde 10 dagen, maar Bob vloog op 26 april naar Londen en kwam op 3 juni terug in New York", zei ze. "Woodstock was de plek waar hij het grootste deel van zijn tijd doorbracht als hij niet op tournee was. En als hij in NYC was, verbleef hij steevast in het appartement van zijn manager in Gramercy, niet in Chelsea."

3 De advocaat van JC heeft echter anders verklaard

In reactie op de verklaring van Heylin vertelde de advocaat van de eiser echter aan Page Six dat de tourdata de beschuldigingen niet weerleggen.

"Kijkend naar het [tour]-schema - het is niet in strijd met de beweringen van onze klant", vertelde Daniel Isaacs aan de publicatie. "We zullen onze beweringen bewijzen in het juiste forum, dat is in de rechtbank."

2 Het is niet de enige veldslag die hij de afgelopen jaren heeft gevoerd

Bob Dylan is dit jaar ook verwikkeld in een andere duistere rechtsstrijd met betrekking tot roy alty's van zijn rijke muziekcatalogus. Vorig jaar verkocht de crooner zijn volledige songwritingcatalogus van meer dan 600 nummers aan Universal Music, maar de weduwe Jacques Levy, Dylans medewerker aan het album Desire uit 1976, eiste 7,25 miljoen dollar van de deal. Een rechter in New York heeft de zanger in het gelijk gesteld en stelt dat Levy alleen recht had op grond van de in 1975 ondertekende overeenkomst.

1 Ironisch genoeg had de muzieklegende de afgelopen twee jaar zijn grote comeback gepland

Bob Dylan gaat misschien naar de 80, maar hij vertoont geen tekenen van vertraging op het gebied van carrière. Hij is nog steeds behoorlijk muzikaal actief, nadat hij zijn 39e studioalbum, Rough and Rowdy Ways, heeft uitgebracht. Dit jaar bracht de zanger een concertfilm uit, Shadow Kingdom, die afkomstig was van zijn lopende Never Ending Tour.

Aanbevolen: